- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Κατάθεση με υπόμνημα του Παπακωνσταντίνου στην Προανακριτική
«Είμαι αθώος… η απόφαση είναι προειλημμένη», δηλώνει ο πρώην υπουργός
Υπόμνημα εννέα σελίδων υπέβαλε τελικά ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου αντί της αυτόνομης παρουσίας του στην Προανακριτική Επιτροπή η οποία διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Με την κατάθεση του πρώην υπουργού Οικονομικών εκτιμάται ότι έχει συμπληρωθεί ο κύκλος εξέτασης των μαρτύρων και κατ’ επέκταση τις επόμενης ημέρες αναμένεται να παραδοθεί το πόρισμα της επιτροπής. Το πόρισμα της Προανακριτικής αναμένεται να ανακοινωθεί στις 4 Ιουλίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει να καταθέσει εκ νέου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, πρώην υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, θεωρώντας ότι έχουν προκύψει νέα στοιχεία από την πραγματογνωμοσύνη της ειδικής υπηρεσίας της αστυνομίας στο επίμαχο USB με τα ονόματα της λίστας Λαγκάρντ.
Στο υπόμνημά του ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου δηλώνει αθώος και χαρακτηρίζει την απόφαση της επιτροπής προειλημμένη. «Δεν έχω διαπράξει καμία απολύτως αξιόποινη πράξη, ούτε νόθευση εγγράφου, ούτε απιστία, ούτε καμιά άλλη», υποστηρίζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών και σε άλλο σημείο του υπομνήματος αναφέρει «είμαι αθώος, δεν μου δόθηκε το περιθώριο να διαβάσω ολόκληρη τη δικογραφία, η απόφαση είναι προειλημμένη. Το όποιο πόρισμα εκδώσετε θα είναι δικονομικά απόλυτα άκυρο». Και καταλήγει: «Τα παραπάνω που εξέθεσα θεωρώ ότι υπεραρκούν για να στηρίξουν τη δικονομική απόλυτη ακυρότητα του όποιου πορίσματος βγάλετε».
Λ.Χ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Ο πρωθυπουργός μίλησε σε εκδήλωση του υπουργείου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.