- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητσοτάκης: Πολύ καλός ο ΠΑΟΚ - Τα πρωταθλήματα πρέπει να κρίνονται στο γήπεδο
«Σέβομαι τον Νίκο Γκάλη, αλλά δεν του έχει γίνει καμιά πρόταση από εμάς»
Από τη Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, τοποθετήθηκε με συνέντευξή του σε τρεις ραδιοφωνικούς σταθμούς σχετικά με τις εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τον ΠΑΟΚ αλλά και τις σχέσεις των ιδιοκτητών ποδοσφαιρικών ομάδων με την πολιτική.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε σαφές ότι «τα πρωταθλήματα πρέπει να κρίνονται εντός γηπέδων», ενώ τοποθετήθηκε και για την πρόταση στον Νίκο Γκάλη.
Οι δηλώσεις του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας:
Για την πορεία του ΠΑΟΚ και το πρωτάθλημα την τρέχουσα σεζόν της Super League: «Ο ΠΑΟΚ έπαιξε πολύ ωραίο ποδόσφαιρο. Και χαίρομαι που βλέπω τον ΠΑΟΚ να πηγαίνει ποδοσφαιρικά πολύ καλύτερα. Χαίρομαι που υπάρχει περισσότερος ανταγωνισμός στο ελληνικό πρωτάθλημα. Είναι καλό αυτό. Και στεναχωριέμαι όταν η αντιπαράθεση φεύγει από τα γήπεδα και πηγαίνει αλλού. Δεν είναι καλό αυτό. Τα ματς και τα πρωταθλήματα πρέπει να κρίνονται πάντα στο γήπεδο».
Για τις σχέσεις των ιδιοκτητών ποδοσφαιρικών ομάδων με την πολιτική: «Από εκεί και πέρα - μιας και κάνατε μία αναφορά και για τα ζητήματα της ολιγαρχίας και των ιδιοκτητών ποδοσφαιρικών ομάδων - θέλω να είμαι τελείως ξεκάθαρος εδώ από τη Θεσσαλονίκη. Θέλω καθαρούς κανόνες στο επιχειρηματικό παιχνίδι. Και δεν έχω προσωπική κόντρα με κανέναν. Αρκεί να μην μπαίνουν οι επιχειρηματίες στα χωράφια της πολιτικής. Νομίζω ότι είμαι πάρα πολύ ξεκάθαρος σ αυτό το οποίο λέω.
Σέβομαι και τιμώ οποιονδήποτε θέλει να επενδύσει στη χώρα, πόσο μάλλον εδώ στη Θεσσαλονίκη. Είναι μία πόλη, η οποία χρειάζεται σήμερα σημαντικές επενδύσεις. Και όσο κάποιος κινείται στο πλαίσιο της νόμιμης επιχειρηματικής δράσης, θα είναι καλοδεχούμενος από μένα. Αλλά καλό είναι η επιχειρηματική δραστηριότητα να μην μπλέκει με την πολιτική και να μην γίνονται πολιτικές παρεμβάσεις».
Για τη νέα Τούμπα: «Mιας και είναι επίκαιρη η συζήτηση και για την αναμόρφωση, για το καινούριο γήπεδο του ΠΑΟΚ, είμαι πάντα θετικός σε τέτοιες υποδομές υπό την προϋπόθεση ότι τηρούνται η νομοθεσία και οι περιβαλλοντικοί όροι. Πιστεύω ότι τα καινούρια γήπεδα αναβαθμίζουν συνολικά την ποιότητα του ποδοσφαίρου».
Για τη βία στο ποδόσφαιρο: «Θα ήθελα να φτάσουμε στο σημείο να έχουμε πραγματικά ένα πρωτάθλημα χωρίς βία, όπου οικογένειες να μπορούν να πηγαίνουν στο γήπεδο με ασφάλεια και να πηγαίνουν τα νέα παιδιά και να χαίρονται το ποδόσφαιρο και την ομάδα την οποία υποστηρίζουν. Και, όπως σας είπα, οι διαφορές να μην λύνονται στα αθλητικά δικαστήρια, αλλά να λύνονται το γήπεδο και να κερδίζει πάντα ο καλύτερος».
Για το εάν έχει καταθέσει πρόταση στον Νίκο Γκάλη να πολιτευτεί: «Σέβομαι τον Νίκο Γκάλη, αλλά δεν του έχει γίνει καμιά πρόταση από εμάς».
Για τον ελληνικό αθλητισμό: «Και δεν είμαι παθιασμένος οπαδός. Μου αρέσει ο αθλητισμός, μου αρέσει να βλέπω ελληνικές ομάδες να είναι ανταγωνιστικές. Θα ήθελα πραγματικά να αναβαθμιστεί συνολικά η ποιότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Θα ήθελα να δω περισσότερους νέους Έλληνες παίκτες να παίρνουν ευκαιρίες σε ελληνικές ομάδες».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Στο επίκεντρο η μάχη κατά της ακρίβειας και η στέγαση
Με τρίπτυχο μέτρων και νέο πακέτο ελαφρύνσεων στη ΔΕΘ, η κυβέρνηση επιχειρεί να στηρίξει τα εισοδήματα
Η νέα ψηφιακή εφαρμογή του υπουργείου Ανάπτυξης δίνει «όπλα» στους καταναλωτές απέναντι στην ακρίβεια
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.