Πολιτικη & Οικονομια

Ο Κοτζιάς συναντά τους πολιτικούς αρχηγούς για το Σκοπιανό

Στόχος του ΥΠΕΞ να δημιουργηθεί ένα πλαίσιο συνεννόησης για τη διαπραγμάτευση με την ΠΓΔΜ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4417216.jpg
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Κύκλο επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς ανοίγει ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς με τους πολιτικούς αρχηγούς ώστε να τους ενημερώσει για την έκβαση της τριμερούς της Βιέννης για το Σκοπιανό.

Στις 12 το μεσημέρι ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει συνάντηση στον Περισσό με τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, ενώ το απόγευμα θα συναντηθεί με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη.

Αύριο, αναμένεται να συναντηθεί με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά και το απόγευμα της ίδιας μέρας, στις 18:00, με τον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρνήθηκε να συναντήσει το Νίκο Κοτζιά και στη θέση του θα τον συναντήσει ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, πιθανότατα επίσης αύριο.

Το επόμενο ραντεβού των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας – ΠΓΔΜ χωρών δόθηκε για μετά το Πάσχα, με την έκβαση της διαπραγμάτευσης να είναι άγνωστη.  Μετά την τριμερή της Βιέννης, οι Κοτζιάς και ο Ντιμιτρόφ έχουν διορία δέκα ημερών για να ετοιμάσουν τον δεύτερο κύκλο προτάσεών τους, προκειμένου να φθάσουν σε μια πορεία συμφωνίας. 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.