- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Η μπάλα στην εξέδρα
Η κυβέρνηση λέει ότι φταίνε όλοι για να μην πει ότι φταίει ο Σαββίδης
Για την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο η κυβέρνηση αποφάσισε ότι δεν πρέπει να πληρώσει μόνο εκείνος και η ομάδα του, αλλά και όλες οι άλλες ομάδες.
Η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται το γενικότερο πρόβλημα που υπάρχει στον χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και την αντίληψη που έχουν οι πολίτες για αυτόν και προσπαθεί να αποφύγει να ονοματίσει τους υπεύθυνους για το συγκεκριμένο περιστατικό.
Ο Αλέξης Τσίπρας, ο Πάνος Καμμένος και στελέχη των κομμάτων τους ποτέ δεν έκρυψαν τη στενή τους επαφή με τον Ιβάν Σαββίδη. Το αντίθετο. Σε μια εποχή που έχουν ενοχοποιηθεί οι σχέσεις των πολιτικών με τους επιχειρηματίες, τα κυβερνητικά στελέχη διαφήμιζαν την προνομιακή τους σύνδεση με τον πρόεδρο του ΠΑΟΚ.
Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τακαλώτος και η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου παρακολούθησαν μαζί του ποδοσφαιρικό αγώνα στη σουίτα του στην Τούμπα. Οι δύο υπουργοί φωτογραφήθηκαν όλο χαρά με τον Σαββίδη.
Ο Αλέξης Τσίπρας, αν και δηλώνει οπαδός του Παναθηναϊκού, ταυτίστηκε δημόσια δύο φορές με τον ΠΑΟΚ: «Τα βλέπουν όλα πέτσινα (η ΝΔ). Πέτσινα τα αντίμετρα, πέτσινο το Κύπελλο του ΠΑΟΚ, πέτσινο το Κέντρο Υγείας» είχε πει στα εγκαίνια του Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης στις 10-5-2017. «Είναι η πρώτη φορά που το μετρό της Θεσσαλονίκης δεν είναι ανέκδοτο. Το μόνο που μένει είναι να πάρει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα» είχε δηλώσει στη ΔΕΘ τον περασμένο Σεπτέμβριο.
Ο Ιβαν Σαββίδης ανταπέδωσε την υποστήριξη κάνοντας δηλώσεις υπέρ του πρωθυπουργού και εναντίον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Τώρα που ο Σαββίδης είναι ο υπαίτιος για τα γεγονότα της Κυριακής, η κυβέρνηση λέει ότι φταίνε όλοι για να μην πει ότι φταίει ο Σαββίδης και χρειαστεί να απολογηθεί για τις σχέσεις μαζί του.
Το κόλπο δεν είναι καινούργιο. Έχει ξαναχρησιμοποιηθεί από την κυβέρνηση και τα κόμματα που την στηρίζουν. Για τη δεύτερη οικονομική κρίση, που έφεραν στην Ελλάδα την ώρα που ξεπερνιόταν η πρώτη, δεν φταίνε αυτοί, αλλά ο διεθνής καπιταλισμός, ο νεοφιλελευθερισμός και οι κακοί δανειστές.
Το συγκεκριμένο επιδιώκεται να χαθεί μέσα από την επίκληση του γενικού. Αν το γενικό είναι γεμάτο προβλήματα, τότε αυτοί που τα έκαναν μαντάρα στο συγκεκριμένο ελπίζουν να συγκαλύψουν τις ευθύνες τους.
Στέλνοντας την μπάλα στην εξέδρα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ελάτε να ψηφίσετε τις διατάξεις που προστατεύουν τους πολίτες»
Το χρονοδιάγραμμα για τις πληρωμές ανά Ταμείο
Οι ανακοινώσεις του υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών
Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ δείχνουν σχεδόν ίδιο πληθωρισμό για τα φτωχότερα και τα πλουσιότερα νοικοκυριά, αλλά διαφορετικές πηγές πίεσης και πολύ άνισα περιθώρια αντοχής
«Σήμερα παριστάνουν τους αντιφασίστες» σημειώνει ο υπουργός Δικαιοσύνης
Η ημερομηνία που έχουν κυκλώσει οι δικαιούχοι
Για τους δικαιούχους φοιτητές, το ετήσιο επίδομα έχει αυξηθεί στα 1.500 ευρώ
Στόχος η καλύτερη εξυπηρέτηση πολιτών, επιχειρήσεων και επαγγελματιών
Διαχειρίσιμοι οι αναδυόμενοι κίνδυνοι σύμφωνα με τον οίκο - Υψηλή κερδοφορία και ρευστότητα
«Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την ασφαλή συνέχιση των εργασιών», τόνισε ο υφυπουργός Μεταφορών
Τι ζήτησε ο πρόεδρος του Eurogroup από τα κράτη - μέλη
«Φωτιά» οι τιμές στα πράσινα τιμολόγια για τον Νοέμβριο
Είχε καταλάβει την έδρα μετά την παραίτηση Ζαμπάρα
«Ναι Αλέξη μου, όταν κυβερνούσες εσύ δεν υπήρχε καμία φθορά σε κανένα Νοσοκομείο»
Η ανάρτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ
Η ημερομηνία που πρέπει να προσέξετε
Οι αιχμές για τον Αλέξη Τσίπρα
Στόχος η έγκαιρη αξιολόγηση και διάγνωση των διατροφικών διαταραχών σε άτομα άνω των 18 ετών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.