- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
O Ν. Κωνσταντόπουλος μιλά στην A.V. και αμφισβητεί την υπόθεση Novartis
«Προκλητικά πολλές και ασυνήθιστες οι θεσμικές, νομικές και πολιτικές ανορθογραφίες σε μία τόσο σοβαρή υπόθεση»
Διηγήσεις, σενάρια και προκλητικά πολλές και ασυνήθιστες θεσμικές, νομικές και πολιτικές ανορθογραφίες σε μία τόσο σοβαρή υπόθεση, διαπιστώνει ο πρώην Πρόεδρος του Συνασπισμού για την υπόθεση Novartis. O Νίκος Κωνσταντόπουλος απαντά στις ερωτήσεις της Α.V και κάνει λόγο, μεταξύ άλλων για «δημοκρατικό συγκεντρωτισμό», πολιτική υποκρισία και θεσμική αναξιοπιστία, αναφερόμενος στις Προανακριτικές Επιτροπές.
Πιστεύετε ότι οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων, στοιχειοθετούν τις κατηγορίες κατά των πολιτικών προσώπων στην υπόθεση Novartis;
«Σε κάθε ανακριτική διαδικασία τίποτα δεν γίνεται εκ των προτέρων αβασάνιστα αποδεκτό. Οι μάρτυρες, φανεροί ή προστατευόμενοι, και τα άλλα αποδεικτικά τεκμήρια ελέγχονται βασανιστικά πριν υιοθετηθούν. Εδώ υπάρχουν διηγήσεις και σενάρια, ενώ είναι υπό αναζήτηση το τεκμήρια απόδειξης. Είναι προκλητικά πολλές και ασυνήθιστες οι θεσμικές, νομικές και πολιτικές ανορθογραφίες σε μία τόσο σοβαρή υπόθεση».
Αποδίδεται δικαιοσύνη στις Επιτροπές ή πλήττεται ο πολιτικός αντίπαλος; Κάθαρση ή εκκαθάριση;
«Όσο υπάρχει ο αμαρτωλός Νόμος περί ευθύνης Υπουργών θα ανακυκλώνονται πολιτική υποκρισία και θεσμική αναξιοπιστία. Όσο κοινοβουλευτικές επιτροπές λειτουργούν με κομματική πειθαρχία, αρχηγικό κομματισμό και «δημοκρατικό συγκεντρωτισμό», δεν είναι θεσμικά όργανα με δικαστικές αρμοδιότητες, αλλά κομματικά εργαλεία με επικοινωνιακές σκοπιμότητες».
Ωφέλησε κατά την γνώμη σας τον τόπο η παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο;
«Από το υπαρκτό σκάνδαλο Κοσκωτά, φάνηκε ότι το πολιτικό σύστημα δεν θέλει και δεν μπορεί να αυτοκαθαρθεί. Ούτε να λογοδοτήσουν οι εκάστοτε κυβερνώντες, ούτε να αναλάβουν ευθύνες με κυρώσεις. Σε όλες τις χώρες του κόσμου έχουν παραπεμφθεί, αθωωθεί ή καταδικασθεί, Πρωθυπουργοί, Υπουργοί, Πρόεδροι κρατών. Οι ευθύνες όλων, αρχόντων και πολιτών, είναι στοιχείο συλλογικής, ιστορικής αυτογνωσίας και πραγματικής δημοκρατικής ταυτότητας».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.