- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Πλεύση» προς Ρέικιαβικ για την εναλλακτική
«Γι' αυτό δεν μιλά κανείς στην Ελλάδα για την Ισλανδία»
Την Ισλανδία επισκέφτηκαν την περασμένη εβδομάδα η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Διαμαντής Καραναστάσης, προσκεκλημένοι του πρώην υπουργού Ογκμουντούρ Τζόνασον (Ogmundur Jonasson), όπου πραγματοποίησαν σειρά ομιλιών, παρεμβάσεων, συνεντεύξεων και επαφών.
Κατά τη διάρκεια της τετραήμερης παραμονής τους συναντήθηκαν με την πρωθυπουργό της χώρας, τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, πολιτικούς, καλλιτέχνες, συγγραφείς, επιστήμονες κι ακτιβιστές που πήραν μέρος στο κίνημα κατά του χρέους, ιστορικούς και άλλες προσωπικότητες. Ειδικότερα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Διαμαντής Καραναστάσης ήταν οι κεντρικοί ομιλητές στην επίσημη εκδήλωση για την Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκε στη Βιβλιοθήκη του Ρέικιαβικ, το μεσημέρι του Σαββάτου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πλεύσης Ελευθερίας, «τις ομιλίες τους για την ελληνική εμπειρία άκουσαν με μεγάλο ενδιαφέρον οι Ισλανδοί πολίτες, που εξέφρασαν την αμέριστη αλληλεγγύη τους στον ελληνικό λαό».
Σε ανακοίνωσή του κόμματος-κινήματος επισημαίνεται πως «η Ισλανδία αποτελεί την απόδειξη ότι υπάρχει εναλλακτική» και προστίθεται πως «για αυτό δεν μιλά κανείς στην Ελλάδα για την Ισλανδία».
Σημειώνεται επίσης στην ίδια ανακοίνωση πως ο κ. Τζόνασον είναι εμβληματική μορφή της ισλανδικής πολιτικής σκηνής και υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που υπεραμύνθηκε σταθερά του δικαιώματος των Ισλανδών να αποκρούσουν το παράνομο χρέος, υποβάλλοντας και την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού, ενώ τον περασμένο Οκτώβριο είχε επισκεφτεί τη χώρα μας, όπου μίλησε για την ισλανδική εμπειρία στη συνάντηση εργασίας με το κόμμα-κίνημα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το ΥΠΕΝ επεκτείνει τα προγράμματα «Εξοικονομώ» - Ειδική μέριμνα για ευάλωτα νοικοκυριά, φοιτητές και κλειστά ακίνητα
Σε ισχύ οι νέες φορολογικές κλίμακες στον ιδιωτικό τομέα - Ποιοι κερδίζουν περισσότερο
Παρά τις ελκυστικές τιμές, η αγοραστική κίνηση παραμένει «παγωμένη» - Οι έμποροι ζητούν αλλαγές στο πλαίσιο των προσφορών
Ο γνωστός δημοσιογράφος, σύμβουλος επικοινωνίας και ακτιβιστής μιλάει στην Athens Voice
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.