- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ο Αβραμόπουλος έβαλε στο κάδρο της Novartis και τον Καραμανλή
«Τι ήταν ο Καραμανλής; Κανένα παιδάκι που δεν καταλάβαινε»;
Ειδική αναφορά στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή έκανε ο Επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής και πρώην υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος, μιλώντας για την υπόθεση της Novartis.
Κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, αναφερόμενος στη γρίπη Η1Ν1 και στον εμβολιασμό του πληθυσμού σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (που ζήτησε τον εμβολιασμό του συνόλου του πληθυσμού όλων των κρατών), ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε: «Σε έκτακτη Κυβερνητική Επιτροπή που συγκάλεσε ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και υπό την προεδρία του, αποφασίζεται -πολύ σωστά- η κάλυψη όλου του πληθυσμού. Δηλαδή 8 εκατομμύρια κατοίκων επί δύο υποχρεωτικές δόσεις για τον καθένα (16 εκατομμύρια)».
Αργότερα, όπως είπε, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκου έκρινε ότι μια δόση κατ' άτομο είναι επαρκής και το υπουργείο Υγείας ακύρωσε τη δεύτερη παραγγελία.
Μάλιστα, ο κ. Αβραμόπουλος σχολίασε τις αναφορές των προστατευόμενων μαρτύρων ότι αυθαίρετα η Ελλάδα αναβάθμισε τον κίνδυνο πανδημίας από τη γρίπη, σημειώνοντας ότι ο ΠΟΥ ανέβασε το επίπεδο του συναγερμού της γρίπης από το επίπεδο 5 στο επίπεδο 6. Και κάνει και δεύτερη αναφορά στον Κώστα Καραμανλή: «Ούτε λίγο ούτε πολύ, λέει ότι η Ελλάδα αναβάθμισε τον κίνδυνο σε ολόκληρο τον κόσμο και ένα ακόμα παραπάνω αστείο. Ότι ο υπουργός Υγείας παρέσυρε τον Καραμανλή για να ζητήσει περισσότερα εμβόλια. Τι ήταν ο Καραμανλής; Κανένα παιδάκι που δεν καταλάβαινε; Η επιστολή στον Παπανδρέου και οι δημόσιες δηλώσεις πριν από την Κυβερνητική Επιτροπή δείχνουν ακριβώς το αντίθετο. Ότι ο πρωθυπουργός είχε επίγνωση και συμπεριφέρθηκε με ευθύνη και αποτελεσματικότητα».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.