Πολιτικη & Οικονομια

Ό,τι φάγαμε, φάγαμε

Καμπανάκι για την οικονομία χτυπάει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας στην ετήσια έκθεσή του.

115115-718265.jpg
Άγγελος Τσέκερης - Γιώργος Κυρίτσης
ΤΕΥΧΟΣ 245
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
41720-93909.jpg

Καμπανάκι για την οικονομία χτυπάει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας στην ετήσια έκθεσή του. Ο κ. Προβόπουλος επισημαίνει ότι με τους σημερινούς ρυθμούς η μέση σύνταξη μπορεί να υπερβεί τα 580 ευρώ, τινάζοντας στον αέρα τα δημοσιοοικονομικά μεγέθη. Επίσης προτείνει μέτρα για τη δραστική αύξηση της θνησιμότητας των συνταξιούχων, ο υπερβολικός αριθμός των οποίων στραγγαλίζει την εθνική οικονομία και αποτελεί τροχοπέδη για την ανάπτυξη.

Στο ζήτημα των εργασιακών σχέσεων, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας ζήτησε συναίνεση όλων των κοινωνικών ομάδων προκειμένου να περιοριστούν δραστικά οι μισθοί των εργαζομένων, πράγμα στο οποίο έχουν συμφωνήσει ήδη οι εργοδότες τους. Η περίοδος των παχέων αγελάδων πέρασε, υποστηρίζει ο κ. Προβόπουλος, αναφερόμενος στις υπέρογκες αμοιβές, τα εξοργιστικά μπόνους και τη χλίδα μέσα στην οποία ζούσαν πριν από την τελευταία κρίση οι εργαζόμενοι, χωρίς να σκέφτονται το αύριο. Εάν οι μισθοί δεν κοπούν στη μέση και δεν περιοριστούν οι παράλογες απαιτήσεις των φτωχότερων στρωμάτων, θα βρέξει ακρίδες και βατράχια, θα πλημμυρίσει ο Νείλος και θα ψοφήσουν όλες οι αγελάδες στη χερσόνησο του Σινά, ενώ διακυβεύεται και το κατακόρυφο της καμπύλης αύξησης του εισοδήματος των αδύναμων πάμπλουτων στρωμάτων.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας σημειώνει επίσης ότι οι προτάσεις του συμπίπτουν με τις προτάσεις όλων των τραπεζών προς τις κυβερνήσεις και είναι δοκιμασμένες στο χρόνο, αφού με αυτές η χώρα πορεύτηκε τα τελευταία 20 χρόνια από επιτυχία σε επιτυχία.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ