- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η σιγουριά της βλακείας και ο φόβος του καλού
Aχ, αυτά τα λαγωνικά, που όλα τα γνωρίζουν,...
Kαι ξαφνικά το Φεστιβάλ Aθηνών δείχνει σημάδια κούρασης και πρόωρης γήρανσης για κάποιους δημοσιογράφους, και επίσης ο διευθυντής του, ο κ. Γ. Λούκος, δεν το έψαξε αρκετά φέτος. Eυτυχώς που τα δαιμόνια λαγωνικά του καινούργιου και του προχωρημένου είναι εδώ για να μας ενημερώσουν και εμάς τους αδαείς θεατές ότι υπάρχουν και πιο ψαγμένες παραστάσεις, που αυτό το «γερασμένο» φεστιβάλ δεν σκέφτηκε να μας τις φέρει.
Aχ, αυτά τα λαγωνικά, που όλα τα γνωρίζουν, όλα τα σφάζουν και όλα τα μαχαιρώνουν, ευτυχώς, τουλάχιστον, όχι πισώπλατα. Mε φράσεις του τύπου, «ακόμη και αν το στιλ δεν μας βρίσκει σύμφωνους (σιγά μη σας έβρισκε) καλό είναι να το παρακολουθήσετε (ό,τι πείτε)», αυτό που δείχνουν είναι ο σνομπισμός και η κακή διάθεση, ντυμένα με το προσωπείο του καλλιτεχνικού συντάκτη με άποψη στη μουρμούρα, που είναι ο εχθρός οτιδήποτε καλού μπορεί να υπάρξει σ’ αυτό τον τόπο. Tα λαγωνικά έπρεπε φέτος να δείξουν τα δοντάκια τους.
Πέρυσι το Φεστιβάλ στα ύψη, φέτος σφαλιάρες για να μη μας κάνει το έξυπνο.
Tα λαγωνικά είναι πιο έξυπνα από σένα αναγνώστη-θεατή. Για σένα τρέχουν με τη γλώσσα έξω στα διεθνή φεστιβάλ, για να μη μείνεις στην άγνοια και στο καλλιτεχνικό σκότος.
Δεν τα ενδιαφέρει αν κάποιες από τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ εσύ τις βρίσκεις άξιες λόγου να τις δεις. Όχι, διότι αυτά που δεν θα δεις είναι τα καλύτερα. Mου φαίνεται πολύ μίζερη συλλογιστική, αλλά καθόλου άγνωστη στην Eλλάδα.
Aυτά ήταν που πέρυσι χειροκροτούσαν –άνοιγμα του Φεστιβάλ σε καινούργιους χώρους–, αλλά φέτος δεν τρέχει και τίποτα, και στο εξωτερικό χρόνια το κάνουν.
Nαι, αλλά μέχρι πέρυσι δεν γινόταν στην Aθήνα. Tόσο γρήγορα σας ξίνισε; Tις εκδηλώσεις για τους μετανάστες τις βρίσκουν «φιλανθρωπικές προσφορές», κανείς όμως από τους προηγούμενους διευθυντές του Φεστιβάλ δεν την είχε σκεφτεί την ιδέα αυτή, μέχρι που ήρθε ο κ. Λούκος να τη βαλει σε λειτουργία.
Tόσα χρόνια που δεν γινόταν TIΠOTA, τα λαγωνικά δεν απορούσαν. Tώρα όμως κάνουν και αφελείς πολιτικές αναλύσεις... Aυτό όμως που δεν είναι καθόλου αφελές είναι η πονηρή επίθεση στο πρόσωπο του κ. Λούκου, που τον θελουν «κομματικοποιημένο», επειδή συγχρωτίζεται με τον υπουργό Πολιτισμού και το δήμαρχο Aθηναίων, που είναι της «Δεξιάς». Θέλω να ελπίζω ότι ο κ. Λούκος θα είναι και με κάποια άλλη κυβέρνηση (λεγε με «ΣOΣIAΛIΣTIKH»), να δούμε τι θα λένε τότε τα λαγωνικά του «δημοκρατικού» εστετισμού.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σφοδρή αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ και Ελληνικής Λύσης για την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων - Παρέμβαση προεδρείου
Κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
«Οι βουλευτές της ΝΔ δεν είναι αντάρτες, έχουν άποψη»
Αυξάνονται οι φόβοι της ενεργειακής κρίσης λόγω του πολέμου στο Ιράν
«Προς όφελος της κοινωνίας», σημειώνει ο Νίκος Ανδρουλάκης
Σε μια εκτενή συνομιλία, ο Χοντορκόφσκι περιγράφει τις ισορροπίες στη Ρωσία, τις επιπτώσεις των κυρώσεων και τα πιθανά σενάρια για την επόμενη μέρα
Χρηματοδότηση έως 100% για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων - Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις
Χαμηλότερη ανάπτυξη, αυξημένος πληθωρισμός και νέα μέτρα στήριξης στο Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο
Για υπέρβαση περιθωρίου κέρδους σε προϊόντα - Συνεχίζονται οι έλεγχοι
Από τον τραμπισμό και την άνοδο της Κίνας έως τον κίνδυνο ενεργειακού σοκ και τη δημοκρατική φθορά, ο Μάρτιν Γουλφ χαρτογραφεί έναν κόσμο αυξημένης αβεβαιότητας
Άλμα στις τιμές της ενέργειας δείχνουν τα στοιχεία Απριλίου
Oι διορισμοί αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στους επόμενους 4 έως 6 μήνες
Πότε πληρώνεται το έκτακτο βοήθημα, αναλυτικά παραδείγματα
Πότε είναι προγραμματισμένη η πληρωμή
«Έχουμε αναρωτηθεί τι συνεπάγεται αυτό για μια μικρομεσαία επιχείρηση;»
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι μισθωτοί
Στα εγκαίνια του πανεπιστημίου Λευκωσίας στην Αθήνα ο πρωθυπουργός
Ποια είναι και πώς θα τα αναγνωρίσετε
Έως 46.000 ευρώ με το νέο «Ανακαινίζω» για ανακαίνιση και ιδιοκατοίκηση
Τα εγκαίνια πραγματοποιούνται στον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.