Πολιτικη & Οικονομια

Φωτίου: Δεν περιορίζεται, ούτε καταργείται το δικαίωμα στην απεργία (video)

«Δεν έχει γίνει αντιληπτό τι έχουμε αποτρέψει», σχολίασε από το βήμα της Βουλής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
fotiou234234.jpg
EUROKINISSI/Τατιάνα Μπόλαρη

Μπορεί ο Ευκλείδης Τσακαλώτος να παραδέχτηκε ότι η κυβέρνηση δεν κατάφερε να αποφύγει τη διάταξη που περιορίζει τις απεργίες, ωστόσο η Θεανώ Φωτίου έχει άλλη άποψη, την οποία και φρόντισε να παρουσιάσει στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου.

Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας ανέφερε ότι το δικαίωμα της απεργίας ούτε καταργείται, ούτε περιορίζεται, ξεκαθαρίζοντας: «Δεν γίνεται κατανοητό τι έχουμε αποτρέψει».

Μάλιστα, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην επιτυχία της κυβέρνησης να μην περάσουν το λοκ άουτ, η αναθεώρηση των λόγων απόλυσης των συνδικαλιστικών στελεχών και η αλλαγή του χρόνου προειδοποίησης της απεργίας από 24 σε 48 ώρες.

«Το άρθρο δεν καταργεί προφανώς ούτε περιορίζει το δικαίωμα της απεργίας. Δεν αφορά τα κλαδικά σωματεία. Δεν αφορά δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις, δεν αφορά πανελλαδικά συνδικάτα. Αφορά μόνο τα πρωτοβάθμια σωματεία που δεν είναι πανελλαδικής η ευρύτερης εμβέλειας. Τι αφορά η διάταξη; Ότι για να ξεκινήσει η συνέλευση που πρέπει να πάρει την απόφαση της απεργίας πρέπει να είναι παρόν το 50% των μελών που είναι ταμειακά εντάξει. Αυτό αφορά η διάταξη μπορούμε να συνεννοηθούμε σε αυτό;» αναρωτήθηκε από το βήμα της Βουλής.

Μάλιστα, η κα Φωτίου δεν έμεινε εκεί αλλά επιτέθηκε στο ΚΚΕ, καλώντας την ηγεσία του να εξηγήσει «τι εννοεί ακριβώς με την κατάργηση της πάλης των τάξεων που λέει ότι επιχειρεί αυτός ο νόμος».

Η Θεανώ Φωτίου στη συζήτηση για το Πολυνομοσχέδιο στις Επιτροπές

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ