Πολιτικη & Οικονομια

Στη Θράκη ο Ερντογάν - Συνεχής ενημέρωση

Σε συναγερμό οι ελληνικές Αρχές

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
erdogan-komotini1.jpg
ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Σε κόκκινο συναγερμό βρίσκονται οι ελληνικές Αρχές από την Αλεξανδρούπολη ως την Κομοτηνή για την επίσκεψη Ερντογάν στη Θράκη, καθώς ο Τούρκος πρόεδρος απέδειξε χθες από την Αθήνα ότι ακολουθεί τον ακραίο δρόμο, κάνοντας λόγο μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο για τουρκική μειονότητα στη Θράκη.

Σήμερα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επισκέπτεται τη Θράκη, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Εμινέ και τα μέλη της αποστολής της τουρκικής κυβέρνησης.

Στις 13.30 θα παρακαθίσει σε γεύμα στο ξενοδοχείο «Chris and Eve Mansion» και στις 16.00 θα αναχωρήσει από το αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης για την Τουρκία.

Ειδικότερα: 

14.30: Στο μειονοτικό σχολείο της Κομοτηνής ο Ερντογάν. «Δώσατε αγώνα επιβίωσης τόσα χρόνια και σας συγχαίρω γι΄ αυτό», τόνισε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε: «Θα προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε τη συνεργασία με την Ελλάδα και εσείς θα είστε η γέφυρα».

 

Αναλυτικά η ομιλία Ερντογάν:

«Είχαμε σημαντικές και ενδιαφέρουσες συζητήσεις στην Αθήνα οι οποίες ελπίζουμε ότι θα καρποφορήσουν. Είστε πολίτες της Ελλάδας και πρέπει να εργαστείτε για το καλό της

»Δίνετε αγώνα επιβίωσης και σας συγχαίρω για αυτό. Η δυτική Θράκη είναι μια γέφυρα μεταξύ δύο γειτόνων, της Τουρκίας και της Ελλάδας. Θα προσπαθήσουμε περισσότερο τη συνεργασία με την Ελλάδα».

Ακόμη αναφέρθηκε και στα προβλήματα που αντιμετώπισε η μειονότητα στο παρελθόν, αλλά και στην ελληνική μειονότητα της Κωνσταντινούπολης. Τέλος ευχήθηκε να επισκεφθεί ξανά τη χώρα μας ως πρόεδρος της Τουρκίας και δήλωσε χαρακτηριστικά πως «η Ελλάδα χρωστά πολλά στην Τουρκία και η Τουρκία στην Ελλάδα».

 

12.45: Στο τζαμί Κιρ Μαχαλλέ ο Ερντογάν για να προσευχηθεί.

12.27: Ο Ερντογάν μπήκε για λίγο στο σπίτι του Τούρκου προξένου στην Κομοτηνή.

12.20: Έφτασε στην Κομοτηνή ο Ερντογάν. Θερμή υποδοχή από δεκάδες μουσουλμάνους που φώναζαν ρυθμικά το όνομά του.

4314997.jpg
ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΝ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

4315027.jpg
ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΝ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

12.06: Έφτασε το ζεύγος Ερντογάν στην Αλεξανδρούπολη. Θα τον υποδεχτεί ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος και ο υφυπουργός Γιάννης Αμανατίδης.

11.00: Εξονυχιστικοί έλεγχοι έξω από το τζαμί Κιρ Μαχαλλέ πριν από την άφιξη του Ερντογάν

10.39: Απογειώθηκε από το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» το τουρκικό προεδρικό σκάφος με προορισμό την Αλεξανδρούπολη.

10.23: Ρετζέπ Ταγίπ κι Εμινέ Ερντογάν επιβιβάστηκαν στο προεδρικό αεροσκάφος.

10.05 Το προεδρικό ζεύγος της Τουρκίας αναχώρησε από το κεντρικό ξενοδοχείο του Συντάγματος όπου διανυκτέρευσε, για το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ