- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Όλα τα κυβικά, όλα τα λεφτά
Τα αυτοκίνητα πολυτελείας θα πωλούνται πλέον χωρίς ειδικό τέλος ταξινόμησης
Στην επιδότηση της αγοράς πολυτελών αυτοκινήτων καταφεύγει η κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση. Τα αυτοκίνητα πολυτελείας θα πωλούνται πλέον χωρίς ειδικό τέλος ταξινόμησης, ενώ θα συνταγογραφούνται και από τα ασφαλιστικά ταμεία. Παράλληλα οι αγρότες θα πάρουν ειδικές επιδοτήσεις για καλλιέργεια οχημάτων μεγάλου κυβισμού, τα οποία θέλουν ελάχιστο πότισμα, δεν χρειάζονται χημικά λιπάσματα και τα οποία θα προωθούνται στην αγορά μέσω συνεταιρισμών.
Στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι και η δημιουργία ενός αποθεματικού από πόρσε καγιέν προκειμένου να διασφαλιστεί η ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος, ενώ μεγάλη ποσότητα από τζιπ θα διατεθεί και υπό μορφή επιδοτήσεων, προκειμένου να κινηθεί η αγορά. Οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ θα πάρουν από ένα αυτοκίνητο 2.000 κυβικών με φιμέ τζάμια που θα καταβληθεί σε έξι δόσεις, μαζί με το επίδομα θέρμανσης. Όσα περισσέψουν, θα διατεθούν ως ανθρωπιστική βοήθεια σε αναπτυσσόμενες χώρες, μέσω της εκκλησιαστικής μη κυβερνητικής οργάνωσης «Αλληλεγγύη», μαζί με ένα προπέρσινο στοκ από χαλασμένα κοτόπουλα.
H επιδότηση αγοράς αυτοκινήτων αναμένεται να βοηθήσει και στην απορρόφηση της υπερπαραγωγής αυτοκινήτων φέτος στο θεσσαλικό κάμπο, αλλά και των εξαιρετικής ποιότητας τζιπ που εκτρέφονται στην ορεινή Πελοπόννησο με πινακίδες ελεγχόμενης προέλευσης, χαμηλά λιπαρά και δύο χρόνια εγγύηση στο σασμάν.
Για την υποστήριξη της αγοράς αυτοκινήτων τίθεται επίσης σε εφαρμογή το επιχειρησιακό πρόγραμμα Προκρούστης, για την αξιοποίηση των πάρκων που βρίσκονται διάσπαρτα σε διάφορα σημεία της Αθήνας και δυσχεραίνουν την κυκλοφορία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βήμα - βήμα πώς θα γίνει η αίτηση
Πώς σχολίασε ο πρόεδρος των ΗΠΑ τα αίτια πίσω από το αποτέλεσμα των ενδιάμεσων εκλογών
Στις 16 Μαΐου 2027 παραδίδεται το Flyover
Με αφορμή τον πακτωλό χρημάτων που έριξε ο δισεκατομμυριούχος στο Τέξας
Το μεγάλο δίλλημα είναι: Σταθερότητα ή Αλλαγή; Όταν αυτό απαντηθεί, τα πράγματα θα εξομαλυνθούν – αλλά δεν έχει εύκολη απάντηση.
Οι ευθύνες της αντιπολίτευσης για την κυριαρχία της ΝΔ βρίσκονται στην αδυναμία της να υποστηρίξει μια αξιόπιστη εναλλακτική.
«Οι αγωνίες των δανειοληπτών δεν χωρούν σε πολιτικά συνθήματα»
Η κυβερνητική αντίδραση ήρθε μετά την προσωπική επίθεση της ΕΛΑΣ προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Ανεξαρτητοποιήθηκε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
Τι είπε ο υπουργός Υγείας για τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ
Πλήρης οδηγός πριν προχωρήσετε στην εκτύπωση
Η προθεσμία και το στάδιο που απαιτεί προσοχή
«Μην ζητάει τα ρέστα από εμάς ο κ. Τσίπρας, το θέμα το έχει αναδείξει δικός του υπουργός Δικαιοσύνης»
Οι χώρες που καταγράφουν τον υψηλότερο πληθωρισμό
Οι σημερινές συλλήψεις και οι κυβερνητικές ευθύνες του παρελθόντος
Το κάθε «ναι» και το κάθε «όχι» θα έχει ονοματεπώνυμο, τόνισε ο υπουργός Οικονομίας
«Προτεραιότητά μας το κυβερνητικό αποτέλεσμα», τόνισε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Ανοιχτά δεδομένα, ψηφιακή διακυβέρνηση και τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία των πολιτών
Όποιος ψωνίζει είδη πρώτης ανάγκης τους τελευταίους πέντε-έξι μήνες έχει πάθει ΣΟΚ με το πόσο έχουνε χτυπήσει ταβάνι οι τιμές για τα είδη πρώτης ανάγκης.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.