- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ESM: Εκταμιεύτηκε η υποδόση των 800 εκατ. ευρώ προς την Ελλάδα
Τα χρήματα θα δοθούν για να μειωθεί το φέσι του Δημοσίου προς ιδιώτες και επιχειρήσεις
Εκταμιεύθηκε τη Δευτέρα από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) η υποδόση των 800 εκατ. ευρώ για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου. Στο ποσό αυτό θα προστεθούν 400 εκατ. ευρώ ως εθνική συμμετοχή και έως τις αρχές Φεβρουαρίου οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς ιδιώτες (προμηθευτές, κ.λπ.) θα έχουν μειωθεί κατά 1,2 δισ. ευρώ.
Το ποσό των 800 εκατ. ευρώ εντάσσεται στο πλαίσιο της β' αξιολόγησης, αποτελώντας μέρος της συνολικής δόσης των 8,5 δισ. ευρώ. Στις 26 Οκτωβρίου το Διοικητικό Συμβούλιο του ESM είχε εγκρίνει την εκταμίευση της υποδόσης έπειτα από την προσκόμιση από την ελληνική πλευρά των στοιχείων πως υπήρξαν καθαρές πληρωμές 1,52 δισ. ευρώ την περίοδο Απριλίου- Σεπτεμβρίου από την προηγούμενη υποδόση των 800 εκατ. ευρώ που είχε εκταμιευθεί τον Ιούλιο.
Στη σχετική ανακοίνωση του ESM σημειώνεται πως η αποδέσμευση των 800 εκατ. ευρώ ήρθε ως συνέχεια της θετικής αξιολόγησης από τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα της εκκαθάρισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών από την ελληνική κυβέρνηση.
Ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ είχε δηλώσει ικανοποιημένος με τη συνεχιζόμενη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης να ξεκαθαρίσει καθυστερούμενες οφειλές, επισημαίνοντας ότι αυτό θα έχει θετικό αντίκτυπο στην οικονομία της χώρας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με αφορμή το ζήτημα των ιδιωτικών κλινικών
Η εκπρόσωπος της ΝΔ για Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, Λαζαρίδη και δημοσκοπήσεις - Έμφαση στη θεσμική αξιοπιστία
Μια καινοτόμα ψηφιακή διαδικασία αξιολόγησης σε θέματα καταπολέμησης των διακρίσεων
Διαδικτυακή αντιπαράθεση σχετικά με τη δικαστική διαμάχη των δύο
«Είναι κάτι το οποίο έχω ζητήσει κι ε΄γω στο παρελθόν»
Σφοδρή αντίδραση ΠΑΣΟΚ, κατηγορεί τον υπουργό για επιθέσεις και φόβο ελέγχου επί των σκανδάλων
Υπήρξε συνεχής παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο, από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων
Σταθερό προβάδισμα ΝΔ - Δεύτερο το ΠΑΣΟΚ, τρίτη η Καρυστιανού στην πρώτη της καταγραφή
Οι υψηλές τιμές των καυσίμων πλήττουν τη βιωσιμότητα των δρομολογίων και τις ακυρώσεις των αεροπορικών εταιρειών
Συνάντηση του προέδρου του Eurogroup με αρχηγούς των Διπλωματικών Αποστολών της ΕΕ
Επί ελληνικής προεδρίας οι τελικές αποφάσεις της ΕΕ για τον προϋπολογισμό 2028-2034
Ποια άλλα επιδόματα πληρώνονται
Τι δήλωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί
«Δεν μας έφτανε το ριφιφί στον ΟΠΕΚΕΠΕ, φτάσαμε στο σημείο να θρηνούμε την καταστροφή ζωικού κεφαλαίου»
«Δεν τολμάει κανείς να το πει ανοιχτά ούτε από την αντιπολίτευση» ισχυρίζεται ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Η νέα ανάρτησή του για την κριτική στην Ευρωπαία Εισαγγελέα
«"Πρόχειρη" και "ανεπαρκής" η αξιολόγηση που έκανε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία», είπε ο βουλευτής
Οι δικαιούχοι και με ποια κριτήρια δίνεται
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.