- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
La Repubblica: Ο Τσίπρας θα δώσει 1 δισ. ευρώ τα Χριστούγεννα στους πιο φτωχούς
«Ο Τσίπρας θεωρεί πως ο άνεμος αρχίζει να πνέει ευνοϊκά»
«Τσίπρας: ένα δισεκατομμύριο ευρώ τα Χριστούγεννα για τους πιο φτωχούς πολίτες», τιτλοφορεί άρθρο της η ιταλική εφημερίδα La Repubblica.
«Ο Έλληνας πρωθυπουργός, έπειτα από δυο χρόνια αναγκαστικής λιτότητας που του επέβαλε η τρόικα, ετοιμάζεται να αναδιανείμει στα πιο φτωχά νοικοκυριά ένα μικρό θησαυρό (γύρω στο ένα δις. ευρώ), ποσό το οποίο προέκυψε χάρη σε ένα πρωτογενές πλεόνασμα μεγαλύτερο από τις προβλέψεις», σημειώνει η εφημερίδα της Ρώμης. Παράλληλα, υπενθυμίζει τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει τα επιπλέον έσοδα για στήριξη των κοινωνικών ομάδων που υπέφεραν περισσότερο κατά την κρίση.
Σύμφωνα με την «La Repubblica», η κίνηση αυτή του πρωθυπουργού έχει δυο στόχους: να ενώσει το κόμμα, βάσει ενός παράλληλου προγράμματος κοινωνικής αρωγής, και να βοηθήσει τον ΣΥΡΙΖΑ να αυξήσει τα ποσοστά του στις δημοσκοπήσεις.
«Ο Τσίπρας θεωρεί πως ο άνεμος αρχίζει να πνέει ευνοϊκά», αναφέρει ο Ιταλός δημοσιογράφος Έττορε Λιβίνι και προσθέτει ότι η κυβέρνηση στοχεύει στην γρήγορη ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, και, στην συνέχεια, στην ελάφρυνση του χρέους και στην άρση των ελέγχων τραπεζικών κεφαλαίων.
«Τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά», καταλήγει η ιταλική εφημερίδα η οποία αναφέρει ότι φέτος, το ελληνικό ΑΕΠ μπορεί να αυξηθεί κατά 2% και πως η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη Νέα Δημοκρατία, στα γκάλοπ, από τον Ιούλιο, μειώθηκε κατά πέντε μονάδες. «Με την μαγιά των κοινωνικών μέτρων, μέχρι το φθινόπωρο του 2019, η διαφορά αυτή μπορεί να συνεχίσει να μειώνεται, δίνοντας καθοριστική ώθηση στην Αριστερά πριν από τις εκλογές», προσθέτει.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι επεξεργάζεται η Γενική Γραμματεία Ιδιωτικού Χρέους
Νέο πλαίσιο για την προστασία των ανηλίκων
Νέα στελέχη σε Δήμους και Περιφέρειες, με έμφαση σε ετοιμότητα, πρόληψη και συνεργασία φορέων
Νέα αντιπαράθεση μεταξύ του νυν και του πρώην δημάρχου της Αθήνας
Προειδοποίηση της Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας
Αναλυτές βλέπουν επανάληψη του μοτίβου κακάο – Πίεση ζήτησης και προσδοκίες υπερπροσφοράς
Εγκρίθηκαν 20 Τομεακά Προγράμματα για ενίσχυση ανθεκτικότητας και κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης
Μοιάζει σαν σύμπασα η ηγετική ομάδα να μην έχει αντιληφθεί τις σημαντικές αλλαγές στον ελλαδικό και ευρωπαϊκό χώρο και επιδιώκει διαρκώς να συναγελάζεται με ένα δήθεν προοδευτικό μέτωπο
Τι δήλωσε η υπουργός Παιδείας για την απώλεια της εκπαιδευτικού Σοφίας Χρηστίδου
Ποιος είναι ο νέος αντιπρόεδρος της Βουλής
Διαθέσιμος ο πίνακας με τα προσωρινά αποτελέσματα
Η Ελλάδα ως ευρωπαϊκός πυλώνας ενεργειακής σταθερότητας
Διεκόπη και πάλι η κοινοβουλευτική συνεδρίαση
Στο 1,9% ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με την Eurostat
Πιο συγκρατημένη η αύξηση με φόντο τις διεθνείς εξελίξεις
Το νέο -τριετούς διάρκειας- Μνημόνιο αποτελεί συνέχεια της συνεργασίας που εγκαινιάστηκε το 2020 μεταξύ των δύο φορέων
Οι τρεις κατηγορίες δαπανών που δεν καλύπτει
Συνέντευξη του πρωθυπουργού στην ομογενειακή εφημερίδα της Αυστραλίας «Νέος Κόσμος»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.