Πολιτικη & Οικονομια

Τσίπρας: Η Ελλάδα εισέρχεται σε νέα εποχή, αφήνοντας πίσω όσα την έφεραν σε κρίση

Ομιλία στο Ινστιτούτο Brookings

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
377329-778905.jpg
EPA/JIM LO SCALZO

«H Ελλάδα το 2013 περνούσε μια από τις πιο δύσκολες περιόδους, μια μεγάλη ύφεση που κράτησε 7 χρόνια και οδήγησε χιλιάδες ανθρώπους στην ανεργία», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο Ινστιτούτο Brookings.

«Σήμερα είμαι πολύ περήφανος που μπορώ να πω ότι η Ελλάδα έχει επιστρέψει» υπογράμμισε.

«Το μομέντουμ που έχει διαμορφωθεί στην στρατηγική σχέση ανάμεσα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια, έχει ακόμα πιο σημαντικό ρόλο να διαδραματίσει καθώς περνάμε σε αυτή τη νέα εποχή για τη χώρα, όχι μόνο στη διπλωματία ή την οικονομία» σημείωσε, προσθέτοντας ότι είναι μια σχέση μεγάλης γεωστρατηγικής σημασίας δεδομένης της γεωγραφικής θέσης της Ελλάδας στο σταυροδρόμι των τριών Ηπείρων.

«Είναι ξεκάθαρο πως η είσοδος σε αυτή τη νέα εποχή δεν θα ήταν δυνατή αν η Ελλάδα είχε συνεχίσει το μονοπάτι που είχε πάρει 4,5 χρόνια πριν, όταν είχα επισκεφτεί ξανά το Ινστιτούτο Brookings», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Και γι αυτό», σχολίασε ο πρωθυπουργός, «είναι μια καλή στιγμή να αναλογιστούμε επί των περασμένων ετών της κρίσης, αλλά και για τα βήματα που κάναμε για την ξεπεράσουμε. Πρέπει να απαντήσουμε σε ορισμένα θεμελιακά ερωτήματα: Γιατί η Ελλάδα καθυστέρησε τόσο, γιατί έπρεπε να μείνει σε πρόγραμμα τόσα χρόνια; Γιατί τα προηγούμενα δύο προγράμματος απέτυχαν; Ποιοι είναι οι λόγοι που η ελληνική οικονομία τώρα επιστρέφει;».

«Καταφέραμε να αφήσουμε πίσω την κρίση, αλλά και το μοντέλο που οδήγησε σε αυτήν», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η επίσκεψη μου στις ΗΠΑ λαμβάνει χώρα σε ένα κρίσιμο μομέντουμ, το οποίο είναι και το σωστό μομέντουμ για να σταλεί το μήνυμα ότι η Ελλάδα επέστρεψε. Αυτή η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις και να πατάξει τη διαφθορά, και να δημιουργήσει τη νέα εποχή για τους Έλληνες πολίτες» πρόσθεσε.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

androulakis-adwnis
«Η έλευση του κόμματος Τσίπρα έχει άμεσες επιπτώσεις» - Η ανάρτηση Γεωργιάδη για την επίσκεψη Ανδρουλάκη στην Καισαριανή

«Σπάει καθημερινά τα δικά του ρεκόρ γραφικότητας ο υπουργός Υγείας, μήπως τελικά στόχος του είναι να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες», απαντάει το ΠΑΣΟΚ

Ο Τσίπρας ανακοίνωσε το «μανιφέστο» του κόμματός του - «Η Κυβερνώσα Αριστερά της Νέας Εποχής»
Ο Τσίπρας ανακοίνωσε το «μανιφέστο» του κόμματός του - «Η κυβερνώσα Αριστερά της νέας εποχής»

Ανάρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα την πολιτική του διακήρυξη - Περιγράφει ως «κρίσιμη πολιτική αναγκαιότητα» την σύγκλιση των τριών ρευμάτων της Αριστεράς του 20ού αιώνα

Η υπουργός Εργασίας, Νίκη Κεραμέως
Κεραμέως: Η πρόταση Ανδρουλάκη για 4ήμερη εργασία είναι επικίνδυνη, ατεκμηρίωτη και ανησυχητική

«Είναι μία πρόταση η οποία με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει σε λουκέτα χιλιάδων επιχειρήσεων μικρομεσαίων» σημειώνει η υπουργός Εργασίας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY