Πολιτικη & Οικονομια

Βασίλης Λεβέντης: «Σέβομαι τους διεμφυλικούς, όμως το πάθος τους είναι νοσηρό και πρέπει να μετανοήσουν»

«Με το να αλλάζουν φύλο, καταστρέφουν τη ζωή τους», το σχόλιο του προέδρου της Ένωσης Κεντρώων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
376258-776757.jpg
EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Υπεραμύνθηκε των θέσεων που εξέφρασε στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το Άρθρο 3 του νομοσχεδίου που αφορά στην ταυτότητα φύλου ο Βασίλης Λεβέντης.

Μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο επικεφαλής της Ένωσης Κεντρώων ξεκαθάρισε πως σέβεται τους διεμφυλικούς, υπογραμμίζοντας όμως ότι «η ομοφυλοφιλία αποτελεί πάθος νοσηρό». Όπως είπε, οι άνθρωποι αυτοί έχουν χάσει τον προσανατολισμό τους, «έχουν πάρει τον στραβό τον δρόμο» και η Εκκλησία είναι πάντα εκεί «για να μετανοήσουν».

«Με το να επιμένουν να κάνουν αυτό που θέλουν (να αλλάξουν φύλο) καταστρέφουν τη ζωή τους. Έχετε την εντύπωση πως τώρα που θα αυτοπροσδιορίζονται θα μπορούν να νοικιάζουν ευκολότερα σπίτι;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων και τόνισε: «Πιστεύω ότι το θείο δώρο του να σε κάνει άνδρα ή γυναίκα, δεν μπορείς να το αλλάξεις. Ο θεσμός της οικογένειας είναι υπέρτατος. Ο άνδρας έχει αποστολή να γίνει οικογενειάρχης και η γυναίκα να γίνει μητέρα».

Απαξιώνουν την Εκκλησία

Παράλληλα, εξαπέλυσε τα πυρά του κατά της κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι υπήρξε στοχευμένη προσπάθεια απαξίωσης του θεσμού της Εκκλησίας.

«Επεδίωξαν να εμφανίσουν την εκκλησία σαν μίασμα... ότι θέλει να επεμβαίνει και να κυβερνά» ανέφερε, προσθέτοντας ότι η εκκλησία το μόνο που ζητά είναι σεβασμό. «Δεν την κάλεσε κανείς στον διάλογο για ένα θέμα που την αφορά» είπε.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του κάλεσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μην υπογράψει το επίμαχο διάταγμα και αφού τόνισε ότι «ο Τσίπρας δεν είναι σοβαρός» και «δεν τον αναγνωρίζω ως πρωθυπουργό» καθώς έχει ελάχιστη υποστήριξη από τον λαό, υπογράμμισε ότι δεν μπορεί ο άνθρωπος αυτός να «δίνει ταχύπλοες λύσεις σε θέματα τόσο σοβαρά».

Μόνη λύση η οικουμενική - Δεν αποκλείω να παραιτηθώ από βουλευτής

Όσον αφορά την επόμενη ημέρα στην πολιτική ζωή της χώρας επανέλαβε την πάγια θέση του ότι απαιτείται οικουμενική κυβέρνηση, με την Ένωση Κεντρώων να είναι έτοιμη να στηρίξει ένα τέτοιο εγχείρημα. Ο κ. Λεβέντης, πάντως, δεν απέκλεισε σε μια αποστροφή του λόγου του ακόμα και το ενδεχόμενο της παραίτησης από το βουλευτικό αξίωμα.

«Εισηγούμαι επί δύο χρόνια μια συνεργασία διακυβερνητική. Ο Τσίπρας καπρίτσιο, να το πάει μέχρι τέλους, ο Μητσοτάκης "δεν δίνω χέρι", να έρθει αυτός. Με αγνοούν. Εγώ δεν μπήκα στη Βουλή για να παίρνω μισθό. Τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη θα πάρω τις αποφάσεις μου» είπε και πρόσθεσε: «Δεν θέλω να αποτελώ μέρος ενός βρωμερού και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος. Και αν ο Παυλόπουλος υπογράψει το νομοσχέδιο του Τσίπρα, από σήμερα ούτε την καλημέρα μου δεν έχει».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ