- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Έκθεση Eurostat: Πρωταθλήτρια στην ανεργία η Ελλάδα
Θλιβερή πρωτιά για τη χώρα - Τι γίνεται στην υπόλοιπη Ευρώπη
Στο 21,2% (ήτοι κάτι παραπάνω από ένας στους πέντε Έλληνες) διαμορφώνεται το ποσοστό της ανεργίας στην Ελλάδα για τον μήνα Ιούνιο. Παρά τη μικρή μείωση που παρατηρήθηκε σε σχέση με τον Μάιο (21,5%), η χώρα διατηρεί το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με την έρευνα της Eurostat.
Τον Αύγουστο, το επίπεδο της ανεργίας παρέμεινε σταθερό στην Ευρωζώνη (9,1%), ενώ κατέγραψε μικρή μείωση στην Ε.Ε. (7,6% τον Αύγουστο, έναντι 7,7% τον Ιούλιο). Έναν χρόνο πριν, τον Αύγουστο του 2016, η ανεργία στην Ευρωζώνη και στην «Ε.Ε. των 28» (προ Brexit) ήταν 9,9% και 8,5% αντίστοιχα (δεν υπάρχουν στοιχεία για την Ελλάδα το δίμηνο αυτό).
Συνολικά, τον Αύγουστο καταγράφονται 18,747 εκατομμύρια άνεργοι στην Ε.Ε. και 14,751 εκατομμύρια άνεργοι στην Ευρωζώνη.
Τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας στην Ε.Ε. καταγράφονται σε:
- Ελλάδα (21,2% τον Ιούνιο) και
- Ισπανία (17,1%).
Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας σημειώθηκαν σε:
- Τσεχία (2,9%),
- Γερμανία (3,6%) και
- Μάλτα (4,2%).
Ειδικότερα στην Ελλάδα, ο αριθμός των ανέργων τον Ιούνιο διαμορφώθηκε στα 1,017 εκατομμύρια. Το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες διαμορφώθηκε στο 17,9% και στις γυναίκες στο 25,3%. Το ποσοστό ανεργίας των νέων (κάτω των 25 ετών) στην Ελλάδα μειώθηκε τον Ιούνιο στο 43,3%, έναντι 43,6% το Μάιο.
Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας των νέων σε επίπεδο Ε.Ε. καταγράφονται στην Ελλάδα (43,3%), την Ισπανία (38,7%) και την Ιταλία (35,1%). Το χαμηλότερο ποσοστό καταγράφεται στη Γερμανία (6,4%). Τον Αύγουστο η ανεργία των νέων στην Ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 18,9% και στην Ε.Ε. στο 16,7%.
------------------------------------
Η φωτογραφία του άρθρου είναι από μεγάλη πορεία για την ανεργία, που οργάνωσε ο Δήμος Πατρέων, με κεντρικό σύνθημα: «Δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα». Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Γεωργίου και είχε τελικό προορισμό, τη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου (Κυριακή 25 Ιουνίου 2017).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι η διαδικασία του ελέγχου ήδη ξεκίνησει
Πώς αξιολογούνται τα προγράμματα Μητσοτάκη, EΛ.Α.Σ και Ανδρουλάκη
Στις 3,2 μονάδες πλησιάζει το ΠΑΣΟΚ τον Τσίπρα
Ο Εμανουέλ Μακρόν εγκαινίασε τη διεθνή διάσκεψη για το Διάστημα και κάλεσε πρώτο στο βήμα τον πρωθυπουργό
Τι είπε για φορολόγηση των πλουσίων, εξωτερική πολιτική και ΠΑΣΟΚ
Τι ανέφερε ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα μετά τις αντιδράσεις
Όσα τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Η ισχύς των εξοπλισμών και ο κίνδυνος να χαθεί ο δρόμος του διαλόγου
Ο τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος τόνισε ότι στόχος είναι oι πολύ μεγάλες περιουσίες
Ο υφυπουργός Υγείας ανακοίνωσε άμεση ενίσχυση - Μείωση αναμονών στα χειρουργεία και πλήρης ψηφιοποίηση της λίστας
Η αναφορά στη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα
Οι δηλώσεις για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά
«Οι αριθμοί είναι χρήσιμοι μόνο όταν τους χρησιμοποιούμε για να καταλάβουμε και να ερμηνεύσουμε την πραγματικότητα - όχι για να την παρερμηνεύσουμε» σημειώνει
«Δεν το είχα στο πρόγραμμα, αλλά...», έγραψε ο πρωθυπουργός
Η συνάντηση με τον Εμανουέλ Μακρόν και οι θεματικές
«Η είδηση αυτή εξηγεί από μόνη της γιατί πρόχειρες ιδέες, όπως η πατριωτική εισφορά του κ. Τσίπρα, δεν έχουν καμία τύχη στον σημερινό κόσμο»
Mε αφορμή με την υπόθεση Novartis
Η ανάθεση έγινε μέσα από ανοικτό ηλεκτρονικό μειοδοτικό διαγωνισμό
Συνάντηση στη Θεσσαλονίκη με τον Νίκο Ανδρουλάκη και επίσημη ανακοίνωση συστράτευσης
Έξι διαρθρωτικές παρεμβάσεις σε ορίζοντα τριετίας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.