Πολιτικη & Οικονομια

Πολιτική θύελλα για τη ρύπανση στον Σαρωνικό: «Παραιτούμαι, δεν παραιτούμαι» ο Κουρουμπλής

Πολιτική κάλυψη από Τζανακόπουλο – Έξαλλος ο Μητσοτάκης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
371845-768151.jpg
EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Πολιτική θύελλα έχει ξεσηκώσει η τεράστια οικολογική καταστροφή στον Σαρωνικό κόλπο έπειτα από τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ». Την ώρα που δίνεται μάχη το πετρέλαιο και το μαζούτ να μην περάσει στη Βούλα, ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουτρούλης παίζει με τις λέξεις περί παραίτησης, η κυβέρνηση του παρέχει πλήρη κάλυψη μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να αποπέμψει τον κ. Κουρουμπλή από τη θέση του.

Αρχικά, ο κ. Κουρουμπλής μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά έπειτα από ερώτηση για το αν έχει σκεφτεί την παραίτηση, απάντησε:  «Θέτω εαυτόν πάντα στη διάθεση του πρωθυπουργού».

Ωστόσο, λίγο αργότερα προχώρησε σε διευκρινιστική δήλωση υποστηρίζοντας πως τα ΜΜΕ παρερμήνευσαν το λογοπαίγνιό του. «Ήταν ένα λογοπαίγνιο. Είπα ότι κάθε μέρα είναι η παραίτησή μου στη διάθεση του πρωθυπουργού, διότι έχω όλα μου τα χρόνια αγωνιστεί γι’ αυτό το δικαίωμα του πρωθυπουργού: δηλαδή να έχει κάθε μέρα τις παραιτήσεις όλων των υπουργών στα χέρια του» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο μεσοδιάστημα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκεπτόμενος το παραλιακό μέτωπο του Φαλήρου, είχε ζητήσει από τον πρωθυπουργό να κάνει δεκτή την «παραίτηση» του υπουργού Ναυτιλίας.

Αργότερα, ήρθε η πλήρης κάλυψη στο πρόσωπο του κ. Κουρουμπλή από την κυβέρνηση μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου ο οποίος μιλώντας στον Real fm δήλωσε: «Ο κ. Κουρουμπλής είπε το αυτονόητο, ότι η παραίτηση κάθε υπουργού είναι πάντοτε στη διάθεση του πρωθυπουργού. Ο πρωθυπουργός θα κρίνει. Ενημερώνεται διαρκώς και θα ενημερωθεί και στο τέλος της διαδικασίας, για τον απολογισμό, και, νομίζω, ότι η κρίση του θα γίνει με τους όρους και τα κριτήρια που επιλέγονται για κάθε υπουργό».

Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε επισημάνει πως «ήταν άμεση η κινητοποίηση του Λιμενικού και του υπουργείου Ναυτιλίας, το σχέδιο έκτακτης ανάγκης μπήκε σε εφαρμογή 16 λεπτά μετά το συμβάν και κινητοποιήθηκαν όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις» για την αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ