- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Αλέξης Τσίπρας προς πυροσβέστες: «Αποφύγαμε τα χειρότερα. Σας ευχαριστούμε» (εικόνες, video)
Ο πρωθυπουργός πέταξε με ελικόπτερο πάνω από τις καμένες εκτάσεις και έκανε απολογισμό
Την ευγνωμοσύνη του για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών να θέσουν υπό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα στη Βορειοανατολική Αττική εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας.
Ο πρωθυπουργός πέταξε με ελικόπτερο πάνω από τις καμένες εκτάσεις και στη συνέχεια είχε συνάντηση με αξιωματικούς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. «Αποφύγαμε τα χειρότερα» είπε, επισημαίνοντας πως «η εικόνα αυτήν την ώρα είναι μιας απόλυτα ελεγχόμενης κατάστασης».
Αφού χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός, έδωσε έμφαση στην εκκένωση των παιδικών κατασκηνώσεων. «Αυτό ήταν το πιο συγκινητικό. Μου είπε ο αρχηγός ότι πήρατε τα παιδάκια στα χέρια. Η μία κατασκήνωση κινδύνεψε πραγματικά» τόνισε.

Κάποια στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας πήρε τον ασύρματο ενός πυροσβεστικού οχήματος και απευθυνόμενος σε όλους τους πυροσβέστες, εξέφρασε την «αμέριστη συμπαράσταση και την απέραντη ευγνωμοσύνη, για λογαριασμό ολόκληρου του λαού για την σκληρή προσπάθεια που καταβάλατε».

«Εδώ και τέσσερις ημέρες είστε ασταμάτητα εδώ και καταφέρατε να περιορίσετε την καταστροφή. Σας ευχαριστούμε θερμά» συμπλήρωσε, ζητώντας παράλληλα εγρήγορση «γιατί τα μελτέμια κρατούν όλο το μήνα και καλό είναι να έχουμε το νου μας για τις αναζωπυρώσεις».
Ο πρωθυπουργός έδωσε τη δική του εκτίμηση για το εύρος της καταστροφής, επισημαίνοντας πως η πυρκαγιά έκαψε 15.000 στρέμματα, κάνοντας μια σύγκριση με τα όσα δραματικά εκτυλίχθηκαν το 2009 με τη φωτιά που ξεκίνησε από το Σέσι και έφθασε στον Γραμματικό, κάνοντας στάχτη 150.000 στρέμματα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Γνωρίζω ένα πρώιμο κομμάτι της ιστορίας αρκετά καλά» ανέφερε ο υπουργός
ΟΗΕ, Κυπριακό, ελληνοτουρκικά και Λιβύη στο επίκεντρο της ελληνικής διπλωματίας στη Νέα Υόρκη
Δείτε αναλυτικά παραδείγματα
Συντονιστής ο Γιώργος Σιακαντάρης
Έκανε λόγο για «στοχοποίηση» του ιδίου και της κυβέρνησης - «Πυρά» κατά της αντιπολίτευσης
Aποκλεισμό από αριστερές οργανώσεις καταγγέλλει ο ίδιος
Τρίτο το ΠΑΣΟΚ, δεύτερη ξανά η Πλεύση
Η πλειοψηφία των ειδικών προκρίνει την ενίσχυση της παραγωγικότητας
Επείγουσα η ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος, τόνισε η τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας
«Μεταλλάσσεται σε αμιγώς προσωποκεντρικό κόμμα»
Στον ναύσταθμο Σαλαμίνος η συνάντηση των δύο υπουργών
Επιχορήγηση 9,56 εκατ. ευρώ εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το στρατηγικό ενεργειακό έργο
«Η συνεδρίαση ξεκινά σε πολύ βαρύ κλίμα» σημείωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής
«Η Ελλάδα δεν αφήνει κανέναν πίσω του», τόνισε ο υπουργός Υγείας
Συστάσεις σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας να τηρούν τα μέτρα υγιεινής
Μενδώνη: «Ο πολιτισμός είναι κοινωνικό αγαθό για όλους»
Στο 20,1% η δυνητική ψήφος για Καρυστιανού
Στο Χ μάλιστα εμφανίζεται να διαβάζει την εφημερίδα Εργατική Αλληλεγγύη
Έφυγε στα 40 της η δικηγόρος και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.