- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πάνω από 900 κατασχέσεις και δεσμεύσεις λογαριασμών την ημέρα για χρέη στην Εφορία!
Οι φορολογούμενοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις
Στα 5,47 δισ. ευρώ εκτινάχθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογουμένων στο πρώτο εξάμηνο του έτους, πριν ακόμα ξεκινήσουν οι σκληρές φορολογικές υποχρεώσεις της φετινής χρονιάς.
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή», ο ελεγκτικός μηχανισμός προχωρεί –σε καθημερινή βάση– σε περισσότερες από 900 κατασχέσεις και δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών, με στόχο να διασφαλίσει τα συμφέροντα του Δημοσίου.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, συνολικά 3,8 εκατομμύρια φορολογούμενοι και επιχειρήσεις χρωστούν στο ελληνικό Δημόσιο περισσότερα από 95 δισ. ευρώ, ποσό το οποίο μήνα με τον μήνα αυξάνεται καθώς οι φορολογούμενοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις, αφήνοντας απλήρωτους τους φόρους που τους αναλογούν.
Eάν συνυπολογισθούν και τα στοιχεία του Ιουλίου, όπου ένας στους τρεις φορολογουμένους δεν πλήρωσε την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος, η εξέλιξη για τα έσοδα δεν προοιωνίζεται θετική. Αυτό σημαίνει ότι εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι θα προστεθούν στη μακρά λίστα των οφειλετών του Δημοσίου.
Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών εκτιμούν στην Καθημερινή ότι τους επόμενους μήνες τα ληξιπρόθεσμα χρέη θα διογκωθούν, καθώς στο ήδη οικονομικά βεβαρημένο περιβάλλον έρχονται να προστεθούν και οι καλοκαιρινές υποχρεώσεις, δηλαδή ο φόρος εισοδήματος και ο ΕΝΦΙΑ. Σύμφωνα με τα ίδια στελέχη, τα ληξιπρόθεσμα υπολογίζεται να εκτιναχθούν από τα 5,47 δισ. ευρώ που είναι στο 6μηνο του έτους στα 12-13 δισ. ευρώ έως το τέλος του 2017.
Ωστόσο, σημειώνουν ότι και ο ρυθμός είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών αναμένεται να εκτιναχθεί και συγκεκριμένα υπολογίζουν να εισπράξουν περισσότερα από 4-5 δισ. ευρώ, ελέω κατασχέσεων και πλειστηριασμών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πιέζουν για περισσότερα ευρωομόλογα
Σφραγίζοντας έτσι ένα πυκνό διήμερο διπλωματικών επαφών
Υπογράμμισε ιδιαίτερα δε την ισχυροποίηση των διμερών σχέσεων και συνεργασιών
Kατά την ομιλία του Ελληνο-Γαλλικό Οικονομικό Φόρουμ στο ΚΠΙΣΝ
«Μην αναρωτιέστε τι θα κάνουμε. Θα είμαστε στο πλευρό σας» είπε με έμφαση ο Γάλλος πρόεδρος
«Όχι» του δημάρχου Αθηναίων στον υπερτουρισμό - Προτείνει αυστηρούς περιορισμούς
Oι δύο ηγέτες υπογράμμισαν τη σημασία αμυντικής συνδρομής απέναντι στις παγκόσμιες προκλήσεις
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη παρουσίασε τα στοιχεία στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών
Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, η πρόεδρος του Δικτύου ανέλυσε τις ευρωπαϊκές προκλήσεις
Μητσοτάκης και Μακρόν επικύρωσαν τη διεύρυνση της συνεργασίας σε άμυνα, ενέργεια και παιδεία
Παρέμβαση με αιχμές για μεταρρυθμίσεις, θεσμούς και προκλήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη
Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν δηλώσεις για τους ιστορικούς δεσμούς Ελλάδας-Γαλλίας και τη στρατηγική συνεργασία
Άριστη κρίνεται η μετεγχειρητική κατάσταση της συζύγου του πρωθυπουργού μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε τους ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών
Μετά την επίσκεψη στη φρεγάτα Κίμων, οι δύο ηγέτες επικυρώνουν τη νέα αμυντική συμφωνία
Στο κατάστρωμα της νέας ναυαρχίδας του Πολεμικού Ναυτικού οι δύο ηγέτες πριν τις υπογραφές στο Μαξίμου
Στον Πειραιά οι δύο ηγέτες για την επιθεώρηση του νέου αποκτήματος του Πολεμικού Ναυτικού
Οι συζητήσεις και τα πρόσωπα
Τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνόδευσε η μικρότερη κόρη του, Δάφνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.