- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητσοτάκης: Ο Καμμένος τι λέει για τους σημαιοφόρους - Η κυβέρνηση φοβάται τον Μαδούρο
Ολομέτωπη επίθεση του προέδρου της ΝΔ κατά της κυβέρνησης με αφορμή το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Υγεία
«Πρόχειρο» και «ανεδαφικό» χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια Υγεία ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε την Πέμπτη ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Ολομέλεια, επισημαίνοντας: «Τι ακριβώς βαφτίζετε μεταρρύθμιση; Την αλόγιστη επιβάρυνση των πολιτών;». Όπως είπε, με αυτό το νομοσχέδιο η κυβέρνηση «προσθέτει δημοσιονομικά βάρη στους πολίτες που δεν αντέχει η ελληνική οικονομία». Ειδικότερα για τα θέματα της Υγείας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι ο νόμος της κυβέρνησης δεν πατάει πάνω σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις στην Πρωτοβάθμια περίθαλψη των προηγούμενων κυβερνήσεων. Επ' αυτού έφερε ως παράδειγμα τον Νόμο 4238 (Φεβρουάριος 2014). Όπως είπε, διασφάλιζε αρμονική συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
«Αυτό επί της αρχής σάς ενοχλεί βαθιά. Το αντικαθιστάτε με μία φαραωνική δομή που είναι περιττή» τόνισε, επισημαίνοντας πως «σε όλες τις σοβαρές χώρες του κόσμου οι δημόσιες υπηρεσίες δεν παρέχονται υποχρεωτικά από δημοσίους υπαλλήλους».
Χρηματοδοτείτε το πελατειακό κράτος
«Ούτε εσείς ξέρετε πόσες προσλήψεις απαιτούνται για την υλοποίηση της πρότασής σας» συμπλήρωσε και σχολίασε πως οι ευρωπαϊκοί πόροι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για δράσεις στον τομέα της Υγείας. «Οι ευρωπαϊκοί πόροι είναι αναπτυξιακοί και όχι για να χρηματοδοτούν επ' άπειρο το πελατειακό κράτος που πάει να φτιάξει ο ΣΥΡΙΖΑ» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Κοροϊδεύετε τον κόσμο
Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο θέμα της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τα ραντεβού των ασθενών. Όπως υποστήριξε, με το υφιστάμενο σύστημα από 1-1-2017 κλείστηκαν 3.584.143 ραντεβού και μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας 106.688. «Σταματήστε να κοροϊδεύετε τους πολίτες… Και μετά στεναχωριέστε όταν σας λέμε ψεύτες... Ή ψεύτες είστε ή άσχετοι» υπογράμμισε.
Επίσης, κατηγόρησε τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη ότι με υπουργική απόφαση που υπέγραψε στις 28-7-2017 καταργούνται οι ποινές για όσους έκλεβαν το κράτος μέσω του ΕΟΠΥΥ. «Κλείνετε τα μάτια σε κάθε είδους διαφθορά» είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε πως θα ήθελε να βρισκόταν στην αίθουσα ο κ. Τσίπρας να απαντήσει για όλα αυτά.
Απών ο πρωθυπουργός
Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε επικριτικά και την απουσία του πρωθυπουργού από την αίθουσα, ενώ εκείνος βρισκόταν στο βήμα, προσθέτοντας: «Δεν πάτε τη χώρα μόνο πίσω. Την πάτε στο πουθενά. Εκεί που δεν υπάρχουν κίνητρα για να γίνει κάποιος καλύτερος». Το σχόλιο αυτό έγινε με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης να αναδεικνύονται με κλήρωση οι σημαιοφόροι και όχι με βάση τις επιδόσεις τους στα μαθήματα.
«Σας ενοχλούν αυτοί που τα καταφέρνουν. Αυτός που κρατάει τη σημαία δεν το κάνει από κίνητρο, αλλά του προσφέρεται ως επιβράβευση για την προσπάθεια που κάνει» τόνισε.
Πού είναι οι ΑΝΕΛ;
«Αλήθεια τι λένε οι ΑΝΕΛ για όλα αυτά;» αναρωτήθηκε.
«Βάζετε την καρέκλα πάνω από το φιλότιμο; Πού είναι ο κ. Καμμένος αυτήν την εβδομάδα της πυκνής νομοθετικής εργασίας, να μας πει αν συμφωνεί με αυτά τα ωραία τα οποία κάνετε;» πρόσθεσε.
Φοβάστε τον Μαδούρο;
Η ομιλία του είχε αναφορές και στη Βενεζουέλα. Ο πρόεδρος της ΝΔ διερωτήθηκε για ποιον λόγο η κυβέρνηση δεν καταδικάζει όλα όσα γίνονται στη χώρα αυτή.
«Πραξικόπημα δεν είναι αυτό που κάνει ο Μαδούρο; Αλλά, βέβαια, ο Μαδούρο είναι το ίδιο πρόσωπο με το οποίο θέλατε να κάνετε συνάντηση για να σας υποστηρίξει στο σχέδιό σας να βγούμε από την Ευρωζώνη… Φοβάστε μήπως να πάτε κόντρα στο καθεστώς Μαδούρο γιατί φοβάστε αυτά που ξέρουν και ό,τι δημόσια μπορούν να πουν για τις συνεννοήσεις που κάνατε μαζί τους; Θα τα μάθουμε όλα στην εξεταστική που θα κάνει η ΝΔ» τόνισε με νόημα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Μιχαηλίδου: «Η συμπερίληψη στους χώρους εργασίας δεν είναι σύνθημα, είναι καθημερινή πρακτική»
«Αναμενόμενη η αβεβαιότητα με την εμφάνιση νέων κομμάτων»
«Πλήρης συμμόρφωση με την απόφαση του Αρείου Πάγου»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.