- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Λαγκάρντ: Ο Τσίπρας είναι σοβαρός πολιτικός κι ήθελε να αλλάξει τους κανόνες
«Δεν έπαιζε παιχνίδια στρατηγικής αλλά ακολουθούσε πιστά την ιδεολογική του θέση»
Ως έναν άνθρωπο σοβαρό που ήθελε να αλλάξει τους κανόνες χαρακτήρισε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ τον Αλέξη Τσίπρα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο France 2.
Ειδικότερα, αναφορικά με τις σχέσεις της με τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και με τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, η κυρία Λαγκάρντ τονίζει χαρακτηριστικά «οι σχέσεις μας ήταν πάντα σοβαρές», προσθέτοντας ότι «ο Έλληνας πρωθυπουργός ήταν πάντα σοβαρός».
Από τις επαφές που είχε μαζί του συνειδητοποίησε όπως λέει ότι ο Τσίπρας δεν έπαιζε παιχνίδια στρατηγικής αλλά ακολουθούσε πιστά την ιδεολογική του θέση και αυτό ήταν «μια δύσκολη εξίσωση».
Σε ερώτηση εάν ο Έλληνας πρωθυπουργός σεβάστηκε τους λόγους για τους οποίους τον εξέλεξε ο ελληνικός λαός, η κυρία Λαγκάρντ απαντά λιτά, αλλά ξεκάθαρα: «Ναι, απόλυτα».
Αναφερόμενη στο θέμα των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαίων και φυσικά πάντα σε σχέση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, τονίζει «πολύ σύντομα κατανόησε ότι το «παιχνίδι» με την Ευρωζώνη ήταν «συλλογικό» και αφορούσε τους κανόνες που έχουν τεθεί και ισχύουν».
Ωστόσο, Τσίπρας και Βαρουφάκης «φιλοδοξούσαν να αλλάξουν από την πρώτη κιόλας μέρα τους κανόνες, αλλά γρήγορα κατάλαβαν ότι μια τέτοια κατάσταση δεν μπορεί να αλλάξει άμεσα. Αντιλήφθηκαν πολύ γρήγορα ότι ήταν σε ένα συλλογικό παιχνίδι με μια Ευρωζώνη που είχε ήδη προδιαγεγραμμένους κανόνες που για να αλλάξουν δεν αρκούσε ένας αλλά 18 ή 19».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στέλεχος με μακρά κοινοβουλευτική εμπειρία
Το προφίλ των δικαιούχων - Η διάρκεια της άδειας ανά κατηγορία
Μήνυμα ενότητας στο ΠΑΣΟΚ, με σκληρή κριτική σε κυβέρνηση για ενέργεια, θεσμούς και υποκλοπές
Δέσμη 25 μέτρων για ενέργεια, στέγαση και μεταφορές, με στήριξη σε 1,5 εκατ. πολίτες
Πού έχει αναρτηθεί η λίστα με τους δικαιούχους
ικανότητα ενός κράτους ή μιας πολιτικής δύναμης να διαμορφώνει το αφήγημα γύρω από μια σύγκρουση μπορεί να αποδειχθεί εξίσου σημαντική με την ίδια τη στρατιωτική ισχύ
Τι θα κάνει ο συγκεκριμένος κόμβος deiktesota.gov.gr
Δήλωσε παράλληλα ανοιχτός σε νέες αλλαγές
Καθοριστική η Ένωση Αποταμιεύσεων για την ανάπτυξη, τις θέσεις εργασίας και αυτονομία
H εφαρμογή της σύμβασης μπορεί να καλύψει έως και 400.000 εργαζόμενους
Περίπου 500.000 πολίτες στη χώρα παραμένουν αδιάγνωστοι
Η διαδρομή θα εκτείνεται σε μήκος 12.500 χιλιομέτρων
Πώς κερδίζετε έκπτωση έως 4% στον φόρο εισοδήματος
Αναλυτικά τα στοιχεία για την Αττική - Τι είναι το «Θερμόμετρο» ακινήτων
Με ποια κριτήρια καθορίζεται η σειρά πληρωμής
Επιδοτήσεις μόνο με απόδειξη παρουσίας στο χωράφι
«Η ελληνική οικονομία έχει την δυνατότητα να υποστηρίξει πρόσθετα μέτρα» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης
Επίσκεψη εργασίας στο Κισινάου από την Υπουργό Πολιτισμού
Για τις διαρροές μετά την εκλογή συνέδρων
«Αναγκαία τα μέτρα σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.