Πολιτικη & Οικονομια

Έξω γρήγορα!

Το σημαντικότερο σε τέτοιες εκδηλώσεις δεν είναι το περιεχόμενό τους, αλλά η ίδια η εκδήλωση: είναι σαν οικογενειακή γιορτή.

114882-643451.jpg
Λύο Καλοβυρνάς
ΤΕΥΧΟΣ 255
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
36314-81771.jpg

Ο Μάιος είναι ένας μήνας που ξεχειλίζει από ομοφυλοφιλία. Πριν καλά καλά μπει, είχαμε την προφεστιβαλική εκδήλωση του Athens Pride στο Νοσότρος, όπου προβλήθηκαν ελληνικές γκέι ταινίες και ακολούθησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση. Από τις ταινίες ξεχώρισα το “Chip & Ovi” του Παναγιώτη Ευαγγελίδη. Αφηγείται την ιστορία δύο Ρουμάνων γκέι, ανάπηρων και ορφανών αγοριών, που όχι μόνο ονειρεύονται αλλά τολμούν να διεκδικήσουν χώρο στη ζωή. Δεν το λέω με την πολυφορεμένη έννοια του «υπάρχουν και χειρότερα», αλλά με την ιδέα ότι άσχετα με το τι χαρτιά μάς μοίρασε η μοίρα, εξαρτάται από εμάς πώς θα παίξουμε το παιχνίδι.

Το σημαντικότερο για μένα σε τέτοιες εκδηλώσεις δεν είναι το περιεχόμενό τους, αλλά η ίδια η εκδήλωση: είναι σαν οικογενειακή γιορτή. Είναι όμορφο σ’ αυτή την πόλη να πετυχαίνεις ένα μάτσο ανθρώπους που θέλεις να δεις χωρίς να έχεις κλείσει ραντεβού, ν’ ανταλλάσσουμε νέα όχι μόνο δικά μας αλλά και για κοινωνικά θέματα που μας αφορούν. Γι’ αυτό μου αρέσουν οι Πέμπτες της ΛΟΑ και της ΟΛΚΕ στο Στέκι ή οι προβολές στο Νοσότρος. Η πόλη δεν είναι απρόσωπη και στεγνή, ούτε υπάρχουν μόνο τα γκέι μπαρ για γνωριμίες, ερωτικές ή φιλικές. Αρκεί να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να βγει και να πιάσει τον Μάη από τα κέρατα.

My Βig fat gay party. Στις 30 Απριλίου το Big γιορτάζει τα πέμπτα γενέθλιά του, όπως αυτό μόνο ξέρει. Με μουσική από τον Dionisis K. και δώρο-έκπληξη για δύο τυχερούς, θα είναι ένα πάρτι μεγάλων διαστάσεων για τους αρκούδους και τους chasers τους. Φαλαισίας 12 & Ιερά Οδός 67, www.bigbar.gr

Άι Μαρί πέτα το γαρίφαλο, στο Fou Club. 1 Μαΐου, το Fou υποδέχεται την Πρωτομαγιά με ένα ξέφρενο πάρτι. Από τα πλατό θα περάσουν η Πάολα, η Στέλλα, η Βέρα και Drag Shows by Nikos. Από 23.30, Κελεού 8, www.fouclub.gr

Γενέθλια ενός έτους κλείνει την 1η Μαΐου και το FC-UK και διοργανώνει banana bang, ομαδικά παιχνίδια με πολλές «μπανάνες». Dress code: topless. Από 21.00, Κελεού 3.

Champagne Party στο Mybar, την Κυριακή 3 Μαΐου, μετά από αγωνιώδεις εκκλήσεις των θαμώνων. Ο καλύτερος τρόπος να πεις αντίο στο σουκού, μ’ ένα ποτήρι σαμπάνια για όλους και φυσικά τη shake-your-toosh ξεσηκωτική μουσική του Blueworks. Από 20.00.

Greek Night the Sequel, στο Mybar, την Τετάρτη 6 Μαΐου. Σπάζοντας την παράδοση ξένης μουσικής, το Mybar σπάει πιάτα συνοδεία αποκλειστικά ελληνικής μουσικής. Από 22.00, Κακουργιοδικείου 6, Μοναστηράκι, www.mybar.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ