Πολιτικη & Οικονομια

ΕΣΗΕΑ: Πειθαρχική επίπληξη για το δημοσιογράφο Δήμο Βερύκιο

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
357513-740765.jpg

Πειθαρχική επίπληξη για αντιδεοντολογική συμπεριφορά και ανάρτηση της απόφασης στους χώρους εργασίας επέβαλε στο δημοσιογράφο κ. Δήμο Βερύκιο το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο  (ΠΠΣ) της Ένωσης Συντακτών Ημερήσδιων Εφημερίδων της Αθήνας (ΕΣΗΕΑ).

 Λεπτομερέστερα, ύστερα από έγκληση της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) ο κ. Βερύκιος καταδικάστηκε με  ψήφους 3 έναντι 2 για παράβαση 3 άρθρων του καταστατικού της ΕΣΗΕΑ Η  μειοψηφία πρότεινε την προσωρινή διαγραφή 6 μηνών.

Από τη σχετική ανακοίνωση του ΠΠΣ της ΕΣΗΕΑ προκύπτουν τα εξής: 

  • Στις 16.11.16, στην πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή του στον Ρ/Σ “Alpha”, ο κ. Βερύκιος  είχε καλεσμένο τον πρόεδρο τον Ελλήνων Εφοπλιστών κ. Θ Βενιάμη για θέματα που απασχολούν την ελληνική ναυτιλία
  • Εκεί ο κ. Βενιάμης επέκρινε την ΠΕΝΕΝ
  • Από την πλευρά του, ο  κ. Βερύκιος δήλωσε: «Η ελληνική ναυτοσύνη συνθλίβεται στα συνδικαλιστικά κατεστημένα»
  • Εξάλλου, ο κ. Βερύκιος στις 18.11.16 στην εκπομπή “Happy Day” του T/Σ “Alpha”, επανέλαβε τα ίδια.

Οι λεπτομέρειες για τα άρθρα που, σύμφωνα με την απόφαση, παραβιάστηκαν:

  • Παράβαση του άρθρου 7, παρ. 1, εδ. α’ του Καταστατικού που ορίζει: «...Να ασκούν τη δημοσιογραφία ευσυνείδητα και με καλή πίστη, να τηρούν την επαγγελματική αλληλεγγύη και να δείχνουν διαγωγή, συμπεριφορά και ήθος ανάλογες με το λειτούργημα που ασκούν».
  • Παράβαση του άρθρου 1, εδ. στ’ του Κώδικα Αρχών Δεοντολογίας, που προβλέπει ότι ο δημοσιογράφος οφείλει: «…Να δημοσιεύει, να μεταδίδει την αντίθετη άποψη…».
  • Παράβαση του άρθρου 3, παρ. 1, του Κώδικα Αρχών Δεοντολογίας, που τονίζει -ανάμεσα στις υποχρεώσεις του δημοσιογράφου- να τηρεί την ισηγορία και την πολυφωνία που αποτελούν «οξυγόνο της δημοκρατίας».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αγαπηδάκη: Η Πολιτεία πρέπει να φτάνει στις πιο απομακρυσμένες περιοχές - 180 ιατρικά κλιμάκια ΚΟΜΥ σε 35.000 πολίτες έως σήμερα
Αγαπηδάκη: Η Πολιτεία πρέπει να φτάνει στις πιο απομακρυσμένες περιοχές - 180 ιατρικά κλιμάκια ΚΟΜΥ σε 35.000 πολίτες έως σήμερα

«Ο δρόμος προς τη μακροζωία περνά μέσα από την πρόληψη, τις δομημένες επιστημονικές παρεμβάσεις, αλλά και τον τρόπο ζωής» - Η συζήτηση στο πλαίσιο του 11oυ Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών

Ελένη Βρεττού: Ο πραγματικός ανταγωνισμός είναι μεταξύ παραδοσιακών τραπεζών και νέων χρηματοπιστωτικών οργανισμών
Ελένη Βρεττού: Ο πραγματικός ανταγωνισμός είναι μεταξύ παραδοσιακών τραπεζών και νέων χρηματοπιστωτικών οργανισμών

Τις τελευταίες εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο και τη στρατηγική της τράπεζας συζήτησε η Διευθύνουσα Σύμβουλος της CrediaBank, στο πλαίσιο του 11ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY