- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Καλύτερα δεν γίνεται
Προτιμάμε τους ελκυστικούς και λαοπλάνους από τους αχώνευτους και ορθολογιστές
Για να τα λέμε όπως είναι, αν δεν μας είχε αλλάξει τα φώτα η κρίση, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης πολύ πιθανόν και να πήγαινε άκλαφτος. Να μην υπήρχε δηλαδή αυτός ο πάνδημος σεβασμός αλλά να είχαν επικρατήσει οι γελοιότητες που σήμερα τις λέμε character assassination, τω καιρώ εκείνω όμως έκαναν μια χαρά τη δουλειά τους. Γούστο μας και καπέλο μας να προτιμάμε τους ελκυστικούς και τους λαοπλάνους από τους αχώνευτους και τους ορθολογιστές. Τα λάθη των πρώτων τα πληρώνουμε σε βάθος χρόνου, τα λάθη των δεύτερων εν τη παλάμη. Δεν μπορώ να διαλέξω.
Και δεν είμαι η μόνη που στα σταυροδρόμια τα στηλώνει, που στα εστιατόρια κάθεται πάντα στο ίδιο τραπέζι αλλιώς φτύνει τον κόρφο της, που πηδάει στο δρόμο τα πλακάκια –μην πατήσει τις γραμμές–- όπως ο Τζακ Νίκολσον στο «Καλύτερα δεν γίνεται». Αυτός δεν ήταν που πέταξε το σκυλάκι του γείτονα στα σκουπίδια; Πώς τα κατάφερε στο τέλος να κόβονται για πάρτη του και το κατοικίδιο και η Έλεν Χαντ; Εδώ σε θέλω.
Ένας σκύλος και μια γυναίκα δεν είναι ποτέ αξιόπιστοι μάρτυρες. Ας προσέλθουν καλύτερα οι αυτόπτες, κι αν βρεις κανέναν ακόμα ζωντανό, τρύπα μου τη μύτη. Ο μακροβιοτικός Μητσοτάκης λειτούργησε με τη σοφία της φύσης, η οποία γνωρίζει πολύ καλά ότι το έσχατο επιχείρημα είναι ο χρόνος. Ο χρόνος έδειξε τι λάθος ολκής ήταν το «Μακεδονικό» και πόσο αυτοκτονικό χούι είναι ο κρατισμός. Ο χρόνος ήταν που έδωσε ψυχικό τράτο στον ενενήντα επτά ετών διαδηλωτή, να κατεβεί το 2015 στο Σύνταγμα για να φωνάξει «Μένουμε Ευρώπη». Τα υπόλοιπα βρείτε τα μόνοι σας.
Εγώ, κρατάω για τον εαυτό μου το τρικούβερτο γλέντι ανταγωνισμού και προσωπικής φιλοδοξίας που τον ένωνε και τον χώριζε με τον Ανδρέα Παπανδρέου. Αχ! Εκεί να σ’ είχα μάγκα μου να δεις καλαμπαλίκι!
«Η χέρα του εσκλαβώθηκε στου οχτρού του τη μασκάλη,
κι έβανε όσον το μπορεί δύναμη να την βγάλει.
Και με τον πόδα τον ζερβό τ’άλλου τον πόδα εκράτει,
με τον δεξόν αντρειεύγετο, χάμαι τον αντιπάτει».
Άντε, και στα δικά μας, οι αχώνευτοι!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Απέδειξε σήμερα γιατί η κυβέρνηση του ήταν μια χαμένη ευκαιρία για τη χώρα» σχολιάζει η Θεώνη Κουφονικολάκου
Ο νέος χάρτης φοροελαφρύνσεων για επαγγελματίες και επιχειρήσεις
Η απάντηση της Σοφίας Ζαχαράκη
Σκληρή απάντηση μετά την τοποθέτηση του πρωθυπουργού στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ
Ο πρωθυπουργός άνοιξε όλα τα βασικά μέτωπα της κυβερνητικής ατζέντας στη συνέντευξη Τύπου της 90ής ΔΕΘ
Οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων μετά τα μέτρα που ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου και οι απαντήσεις του πρωθυπουργού
Τι απάντησε ο πρωθυπουργός για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την κριτική για τα σχολικά βιβλία
Ο πρωθυπουργός άσκησε σκληρή κριτική στις προγραμματικές εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα
Παρουσίαση της «Hellenic Rail Estate» - Επενδύσεις, αύξηση επιβατών και αξιοποίηση ακινήτων
«Ελπίζω να σκεφτεί καλύτερα αυτή τη φορά την υστεροφημία του»
Δεύτερη αναπροσαρμογή για φέτος στο 2,5% - Άλμα στις τιμές φυσικού αερίου και πετρελαίου
«Μια κυβέρνηση που δεν μπορεί πια να υποσχεθεί καλύτερη ζωή προσπαθεί απλώς να κάνει τη φτωχότερη ζωή να μοιάζει κανονικότητα» σχολιάζει το κόμμα
«Ως Νέρωνας κοιτά αλαζονικά τα αποκαΐδια της πολιτικής του στον πρωτογενή τομέα» σχολιάζει
Αναλυτικά όσα εξήγγειλε απόψε ο πρωθυπουργός
Τι αλλάζει σε φόρους, μισθούς, συντάξεις, σπίτια και ρεύμα μετά τις εξαγγελίες Μητσοτάκη
«Πολλά από πολλούς και ακόμα περισσότερα στους δανειστές. Αυτή είναι η επιλογή της Ν.Δ», καταλήγει η Κουμουνδούρου
Το μέτρο που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ
Όσα ανέφερε από το βήμα της 90ής ΔΕΘ
Αναφορά με έναν στίχο από τραγούδι της Αλέκας Κανελλίδου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.