- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν κατάργηση της τροπολογίας που ψήφισαν
Για την απελευθέρωση των απολύσεων των εκπαιδευτικών
Την κατάργηση της ρύθμισης που απελευθερώνει τις απολύσεις εκπαιδευτικών σε ιδιωτικά σχολεία και που οι ίδιοι ψήφισαν πριν από μια εβδομάδα ζητούν 28 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με τροπολογία που κατέθεσαν σε νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας το οποίο ψηφίζεται σήμερα.
Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, οι κυβερνητικοί βουλευτές με την πρότασή τους ζητούν την τροποποίηση του άρθρου 56 του μνημονίου που ψηφίστηκε την περασμένη Πέμπτη, ώστε τα πειθαρχικά παραπτώματα εκπαιδευτικών της ιδιωτικής εκπαίδευσης και η επιβολή των προβλεπόμενων πειθαρχικών ποινών, να κρίνονται από τριμελή Επιτροπή που συγκροτείται από πρωτοδίκες και έναν εκπρόσωπο της ΟΙΕΛΕ.
Υπενθυμίζεται ότι για την συγκεκριμένη διάταξη είχε δηλώσει «παρών» η κυρία Τασία Χριστοδουλοπούλου.
Οι υπογράφοντες βουλευτές προτείνουν την επαναφορά της εν λόγω αρμοδιότητας στα αρμόδια Πειθαρχικά όργανα, δηλαδή, στα υπηρεσιακά συμβούλια, υποστηρίζοντας στην αιτιολογική έκθεση ότι: «τα πειθαρχικά παραπτώματα αφενός δεν συνιστούν διδακτική, παιδαγωγική ανεπάρκεια ή επαγγελματική ασυνέπεια εκ μέρους των εκπαιδευτικών, αφετέρου αποτελούν αντικείμενο αποκλειστικής ρύθμισης των διατάξεων του πειθαρχικού δικαίου οι οποίες δεν επιδέχονται παρεκκλίσεων και εξαιρέσεων».
Την τροπολογία υπογράφουν οι: Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, Γιώργος Ακριώτης, Σία Αναγνωστοπούλου, Ελένη Αυλωνίτου, Άννα Βαγενά, Φωτεινή Βάκη, Γεωργία Γεννιά, Έφη Γεωργοπούλου - Σαλτάρη, Κώστας Δουζίνας, Παναγιώτα Δριτσέλη, Δημήτρης Εμμανουηλίδης, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, Νίκος Θηβαίος, Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, Χρυσούλα Κατσαβριά, Τάσος Κουράκης, Πέτρος Κωνσταντινέας, Ζωή Λιβανίου, Θανάσης Μιχελής, Θέμης Μουμουλίδης, Γιώργος Πάντζας, Χριστόφορος Παπαδόπουλος, Ανδρέας Ριζούλης, Δημήτρης Σεβαστάκης, Πάνος Σκουρολιάκος, Γιάννης Στέφος, Μερόπη Τζούφη, Νίκος Φίλης.
Το κείμενο της τροπολογίας
ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΣΘΗΚΗ
στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων:
«Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου σε θέματα Εκπαίδευσης»
ΘΕΜΑ: Ρύθμιση θεμάτων ιδιωτικής εκπαίδευσης
Α. Αιτιολογική Έκθεση
Με την προτεινόμενη ρύθμιση διευκρινίζεται ότι η κρίση για την τέλεση ή μη πειθαρχικών παραπτωμάτων εκ μέρους των εκπαιδευτικών της ιδιωτικής εκπαίδευσης και η επιβολή των προβλεπόμενων πειθαρχικών ποινών ανήκουν στην αποκλειστική αρμοδιότητα των προβλεπόμενων από τις κείμενες διατάξεις πειθαρχικών οργάνων, και σε καμία περίπτωση στην αρμοδιότητα της τριμελούς Επιτροπής της παρ. 9 του άρθρου 30 του ν. 682/1977 (Α΄ 244), όπως αντικαταστάθηκε με την παρ.9 του άρθρου 56 του ν.4472/2017 (Α΄74). Και τούτο διότι τα πειθαρχικά παραπτώματα αφενός δεν συνιστούν διδακτική, παιδαγωγική ανεπάρκεια ή επαγγελματική ασυνέπεια εκ μέρους των εκπαιδευτικών, αφετέρου αποτελούν αντικείμενο αποκλειστικής ρύθμισης των διατάξεων του πειθαρχικού δικαίου οι οποίες δεν επιδέχονται παρεκκλίσεων και εξαιρέσεων.
Β. Τροπολογία-Προσθήκη
Στο παραπάνω σχέδιο νόμου προστίθεται άρθρο, ως ακολούθως:
Άρθρο...
Η κρίση για την τέλεση ή μη πειθαρχικών παραπτωμάτων εκ μέρους των εκπαιδευτικών της ιδιωτικής εκπαίδευσης και η επιβολή των προβλεπόμενων πειθαρχικών ποινών ανήκουν στην αποκλειστική αρμοδιότητα των προβλεπόμενων από τις κείμενες διατάξεις πειθαρχικών οργάνων, και σε καμία περίπτωση στην αρμοδιότητα της τριμελούς Επιτροπής της παρ. 9 του άρθρου 30 του ν. 682/1977 (Α΄ 244), όπως αντικαταστάθηκε με την παρ.9 του άρθρου 56 του ν.4472/2017 (Α΄74).
Αθήνα 25 Μαΐου 2017
Οι προτείνοντες Βουλευτές
Μηταφίδης Τριαντάφυλλος
Ακριώτης Γιώργος
Αναγνωστοπούλου Σία
Αυλωνίτου Ελένη
Βαγενά Άννα
Βάκη Φωτεινή
Γεννιά Γεωργία
Γεωργοπούλου - Σαλτάρη Έφη
Δουζίνας Κω/νος
Δριτσέλη Παναγιώτα
Εμμανουηλίδης Δημήτρης
Ζεϊμπέκ Χουσεΐν
Θηβαίος Νίκος
Καρά Γιουσούφ Αϊχάν
Κατσαβριά Χρυσούλα
Κουράκης Τάσος
Κωνσταντινέας Πέτρος
Λιβανίου Ζωή
Μιχελής Θανάσης
Μουμουλίδης Θέμης
Πάντζας Γιώργος
Παπαδόπουλος Χριστόφορος
Ριζούλης Ανδρέας
Σεβαστάκης Δημήτρης
Σκουρολιάκος Πάνος
Στέφος Γιάννης
Τζούφη Μερόπη
Φίλης Νίκος
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καθώς η διοργάνωση βιώνει μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις της ιστορίας
Τα εμπόδια, τα σενάρια και οι πιθανότητες Ζελένσκι
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας αρνήθηκε να ανακαλέσει
«Για να υπάρξει η εκτόνωση που όλοι θέλουμε, πρέπει η άλλη πλευρά να καθίσει στο τραπέζι»
Θα ανακοινωθεί σύντομα η νέα ημερομηνία
Tέθηκαν και ζητήματα που αφορούν τη δίωξη της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος
Επί της ουσίας το πακέτο «εγκαινιάζει» μία νέα προσέγγιση στις ενεργειακές υποδομές
Πλήρως λειτουργικός σιδηρόδρομος το καλοκαίρι του 2026 στο Αθήνα - Θεσσαλονίκη
Mε ανάρτησή του στο Tiktok
Το «Attiki On» κινείται σε χρόνο ρεκόρ
Η πλαστική έκδοση μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα ΜΜΜ της Αθήνας και στα λεωφορεία της Θεσσαλονίκης
Τι έδειξε η έρευνα του think tank
Το μήνυμα της Δόμνας Μιχαηλίδου
InSocial και ΠΑΣΟΚ ανοίγουν τον δημόσιο διάλογο για τις θεσμικές τομές της επόμενης αναθεωρητικής διαδικασίας
Η κατάθεση του υπουργού Υγείας στο δικαστήριο
Το πρόβλημα δεν είναι στην ποιότητα της δημοκρατίας και στους θεσμούς, αλλά στην εφαρμογή των νόμων που έχει θεσπίσει η δημοκρατία και στον διάχυτο λαϊκισμό μιας μεγάλης μερίδας του πολιτικού μας συστήματος
Ξεκινά δυναμικά η υλοποίηση του στεγαστικού προγράμματος
Κλιμακώνονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις
«Ο εισαγγελέας είπε το αυτονόητο για τα μπλόκα» είπε ο πρώην υπουργός
Κινδυνεύει να κάνει ξανά το ΠΑΣΟΚ κομπάρσο στον χώρο της κεντροαριστεράς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.