Πολιτικη & Οικονομια

Άκαρπο ακόμη ένα EuroWorking Group

Συνεχίζεται η αβεβαιότητα ως προς την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
347504-721488.jpg

Συνεχίζεται η αβεβαιότητα για το κλείσιμο της β΄ αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος καθώς ακόμη μια συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας (ΕWG) του Eurogroup ολοκληρώθηκε χωρίς συμφωνία και χωρίς μια συγκεκριμένη ημερομηνία επιστροφής των θεσμών στην Αθήνα για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων.

Ωστόσο, καλά πληροφορημένες κοινοτικές πηγές ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η αίσθηση είναι ότι EuroWorking Group κινείται προς την κατεύθυνση της επιστροφής των επικεφαλής της αποστολής των θεσμών στην Αθήνα μέσα στις επόμενες ημέρες.

Οι ίδιες πηγές σημείωναν πως οι διαβουλεύσεις έχουν πλέον επικεντρωθεί στο συνταξιοδοτικό και τα εργασιακά, ενώ στόχος είναι να επιτευχθεί συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο μέχρι το Eurogroup της 7ης Απριλίου στη Μάλτα.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» οι αξιωματούχοι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θέτουν ως όρο επιστροφής στην Αθήνα την επίλυση όλων των ανοιχτών θεμάτων της διαπραγμάτευσης, ιδίως τα εργασιακά. Επισημαίνουν ότι δεν θα γυρίσουν αν η συμφωνία δεν είναι μία ανάσα πριν από την ολοκλήρωση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ