- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
ΕΦΚΑ: «Εξαφανισμένα» 90.000 μπλοκάκια
Σύμφωνα με δημοσίευμα πρόκειται κυρίως για μισθωτούς με παράλληλα απασχόληση
Ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) «ψάχνει» περίπου 90.000 ασφαλισμένους, ο οποίοι είναι κυρίως μισθωτοί με παράλληλη απασχόληση για την οποία αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», δύο ημέρες πριν από την εκπνοή και της παράτασης για την καταβολή των εισφορών του Ιανουαρίου δεν έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ταμείου τα ειδοποιητήρια πληρωμών.
Η εφημερίδα αναφέρει ότι «η αδυναμία εφαρμογής της εγκυκλίου –και της δεύτερης βελτιωμένης εκδοχής της– για τις εισφορές όσων είτε είναι ελεύθεροι επαγγελματίες και αμείβονται από έναν ή το πολύ δύο εργοδότες με «μπλοκάκι» είτε είναι μισθωτοί με παράλληλη απασχόληση σε έως δύο εργοδότες που επίσης αμείβονται με «μπλοκάκι», έχει οδηγήσει στο εξής παράδοξο: Την Παρασκευή 17 Μαρτίου λήγει η ημερομηνία πληρωμής των εισφορών Ιανουαρίου και ακόμη τουλάχιστον 60.000 μισθωτοί με παράλληλη απασχόληση για την οποία «έκοβαν» δελτίο παροχής υπηρεσιών δεν έχουν ενταχθεί στο σύστημα».
Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», άλλοι 31.000 μηχανικοί μισθωτοί που είχαν ενεργό μπλοκάκι το 2015 δεν έχουν περάσει στο σύστημα, καθώς δεν έχει διαπιστωθεί εάν εξακολουθούν να διατηρούν μπλοκάκι το 2017.
Επίσης αναφέρει ότι τα ειδοποιητήρια εξακολουθούν να περιέχουν σωρεία λαθών, λόγω έλλειψης των απαιτούμενων εγκυκλίων, αλλά και γιατί υπολογίζονται με βάση τα στοιχεία του 2015, γεγονός που δημιουργεί προβληματισμό για την πορεία των εσόδων έως το τέλος του πρώτου τριμήνου και πολύ περισσότερο έως το κλείσιμο της χρονιάς, όταν θα έχουν γίνει και οι συμψηφισμοί με τα εισοδήματα του 2016.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Πρόταση συμβιβασμού για τη Γάζα, στήριξη σε Δανία–Γροιλανδία και μήνυμα εκτόνωσης στις ευρωατλαντικές σχέσεις
Στο 16% το προβάδισμα, στο 50% η δημοφιλία Καρυστιανού
Με αφορμή φερόμενες πωλήσεις ακινήτων σε Βούλγαρους επενδυτές
Ο πρώην πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ μίλησε για τεχνική λύση, βοσκοτόπια, ελέγχους ΕΕ και διαχρονική εγκατάλειψη
Έτος ορόσημο το 2025 - Πώς η ψηφιοποίηση και το gov.gr διπλασίασαν τους εγγεγραμμένους δωρητές
Στην κηδεία ο Βασίλης Κικίλιας - Στο νοσοκομείο παραμένει 50χρονη λιμενικός
Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος αναλύει τις ευκαιρίες και τους κινδύνους
Για το ίδιο το ΠΑΣΟΚ αλλά και για τους εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρους που ψάχνουν σοβαρή εναλλακτική, και όχι άλλο ένα αριστερό πείραμα, είναι καταστροφή
Μια προσωπική συζήτηση μακριά από την επικαιρότητα για το οικονομικό-πολιτικό σκηνικό της μεταπολεμικής Ελλάδας και το αύριο της χώρας. Αφορμή το νέο του βιβλίο, «Ελλάδα 1953-2024 - Χρόνος και Πολιτική Οικονομία».
Τετραήμερες εργασίες, με εισήγηση Χαρίτση και ψηφοφορίες για θέσεις και πολιτική απόφαση
Εντός Φεβρουαρίου το νομοσχέδιο - Σε εφαρμογή το ΕΡΓΑΝΗ 2 και νέο πρόγραμμα για 10.000 γυναίκες
Θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες
Σημαντικές απώλειες για ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και Πλεύση
Ανοιχτά αύριο 22/1 τα σχολεία
Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας
Τι ξεκαθαρίζουν οι αρμόδιες πηγές
Μια καθαρά πολιτική επιλογή και τοι στοίχημα της νέας δημοτικής αρχής
Ο Birnbaum απορεί μπροστά στην άγνοια και στην αγνόηση του «αιματηρού 20ού αιώνα»· μπροστά στο ότι η αριστερά είναι έτοιμη να επαναλάβει τα ίδια λάθη, τις ίδιες φρικαλεότητες.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.