- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τόμσεν: Ξεκάθαρα μη βιώσιμο το ελληνικό χρέος
«Μόνο με μεταρρυθμίσεις δεν γίνεται δουλειά»
«Το ελληνικό χρέος είναι ξεκάθαρα μη βιώσιμο», υπογράμμισε ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τομέα του ΔΝΤ, Πόουλ Τόμσεν, μιλώντας σε ανοιχτή συζήτηση του Atlantic Council για την ανάπτυξη στην Ε.Ε., τονίζοντας ταυτόχρονα ότι μόνο οι μεταρρυθμίσεις δεν αρκούν. Κατά τον κ. Τόμσεν δεν αρκεί βέβαια ούτε μόνο η ελάφρυνση. Αναγκαίος είναι ένας συνδυασμός ανανδιάρθρωσης και μεταρρυθμίσεων.
Σύμφωνα με το υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΝΤ, πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3,5% του ΑΕΠ θα πλήξουν την ανάπτυξη της Ελλάδας. «Κάποιος θα μπορούσε να θέσει ως στόχο χαμηλότερο πρωτογενές πλεόνασμα από το 3,5%... Αν παραμείνει σε τόσο υψηλό επίπεδο, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην ανάπτυξη» εξήγησε.
Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τους στόχους για πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% και το αν θα υπάρχουν επιπτώσεις στην ανάπτυξη της Ελλάδας, τόνισε ότι «κάποιος θα μπορούσε να βάλει χαμηλότερους στόχους. Η Ελλάδα με τους Ευρωπαίους συμφώνησαν στο 3,5%. Φυσικά θα έχει αρνητική επίδραση στην ανάπτυξη για ένα διάστημα, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία».
Από την πλευρά του, ο πρώην επικεφαλής ανάλυσης του ΔΝΤ Ολιβιέ Μπλανσάρ χαρακτήρισε τη θέση του Ταμείου για χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα, και αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ως «απολύτως αναγκαία», αλλά όχι αρκετά, καθώς, όπως εξήγησε είναι απαραίτητες και οι μεταρρυθμίσεις.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Μιχαηλίδου: «Η συμπερίληψη στους χώρους εργασίας δεν είναι σύνθημα, είναι καθημερινή πρακτική»
«Αναμενόμενη η αβεβαιότητα με την εμφάνιση νέων κομμάτων»
«Πλήρης συμμόρφωση με την απόφαση του Αρείου Πάγου»
Αναφέρθηκε και στη μείωση της τιμής του πετρελαίου στην αντλία
Η αίσθηση του κατεπείγοντος και ο ανταγωνισμός ΠΑΣΟΚ - ΕΛΑΣ για τη δεύτερη θέση έχουν οδηγήσει στην αναβίωση των χειρότερων χαρακτηριστικών της μεταπολίτευσης
Όλοι αυτοί που συζητούν δημόσια χωρίς να έχουν ελέγξει ούτε τα απολύτως βασικά
«Τα αποτελέσματα της ελληνικής γεώτρησης θέλουν δύο μήνες»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.