- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
«Tageszeitung»: Σόιμπλε κατά Μοσκοβισί στην Ευρωζώνη
Στη διαμάχη Γερμανίας - Γαλλίας σχετικά με τη μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης, αναφέρεται η βερολινέζικη "Tageszeitung".
Λεπτομερέστερα, σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε θέλει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότηας (ESM), που διευθύνεται από τον Γερμανό Κλάους Ρέγκλινγκ, να αντικαταστήσει πλήρως το Διεθνες Νομισματικό Ταμείο (αν αυτό φύγει από το τρέχον ελληνικό πρόγραμμα και αργότερα να μετεξελιχτεί σε ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο, όχι μόνο σε υπερχρεωμένες χώρες όπως είναι η Ελλάδα, αλλά για οδηγίες στη Γαλλία ή την Ιταλία.
Από την άλλη, ο Γάλλος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων κ. Πιέρ Μοσκοβισί διαφωνεί και θέλει να κρατήσει στα χέρια του τον έλεγχο των εθνικών προϋπολογισμών και μάλιστα να ενισχύσει το ρόλο της Κομισιόν. Γι’ αυτό είπε πως η Ευρωζώνη χρειάζεται το δικό της Γενικό Λογιστήριο και προϋπολογισμό.
Έτσι, εκτιμά η εφημερίδα, ξέσπασε ανοιχτά η διαμάχη για την εξουσία στην Ευρωζώνη, ενδέχεται μάλιστα να κλιμακωθεί την Πέμπτη κιόλας στις Βρυξέλλες κατά τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, όπου έχουν προγραμματιστεί συζητήσεις για το μέλλον της ΕΕ και της Ευρωζώνης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στις 16 Μαΐου 2027 παραδίδεται το Flyover
Με αφορμή τον πακτωλό χρημάτων που έριξε ο δισεκατομμυριούχος στο Τέξας
Το μεγάλο δίλλημα είναι: Σταθερότητα ή Αλλαγή; Όταν αυτό απαντηθεί, τα πράγματα θα εξομαλυνθούν – αλλά δεν έχει εύκολη απάντηση.
Οι ευθύνες της αντιπολίτευσης για την κυριαρχία της ΝΔ βρίσκονται στην αδυναμία της να υποστηρίξει μια αξιόπιστη εναλλακτική.
«Οι αγωνίες των δανειοληπτών δεν χωρούν σε πολιτικά συνθήματα»
Η κυβερνητική αντίδραση ήρθε μετά την προσωπική επίθεση της ΕΛΑΣ προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Ανεξαρτητοποιήθηκε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ
Τι είπε ο υπουργός Υγείας για τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ
Πλήρης οδηγός πριν προχωρήσετε στην εκτύπωση
Η προθεσμία και το στάδιο που απαιτεί προσοχή
«Μην ζητάει τα ρέστα από εμάς ο κ. Τσίπρας, το θέμα το έχει αναδείξει δικός του υπουργός Δικαιοσύνης»
Οι χώρες που καταγράφουν τον υψηλότερο πληθωρισμό
Οι σημερινές συλλήψεις και οι κυβερνητικές ευθύνες του παρελθόντος
Το κάθε «ναι» και το κάθε «όχι» θα έχει ονοματεπώνυμο, τόνισε ο υπουργός Οικονομίας
«Προτεραιότητά μας το κυβερνητικό αποτέλεσμα», τόνισε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Ανοιχτά δεδομένα, ψηφιακή διακυβέρνηση και τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία των πολιτών
Όποιος ψωνίζει είδη πρώτης ανάγκης τους τελευταίους πέντε-έξι μήνες έχει πάθει ΣΟΚ με το πόσο έχουνε χτυπήσει ταβάνι οι τιμές για τα είδη πρώτης ανάγκης.
«Αυτή η σιχαμένη πολιτική πρέπει να τελειώνει»
Το μήνυμα στην αντιπολίτευση για τον εξωδικαστικό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.