Μετανοημένος Ξυδάκης στον αέρα της ΕΡΤ: Υπερβολικός ο χαρακτηρισμός (video)
Έστρεψε τα βέλη του κατά της «αναξιόπιστης δημοσιογραφίας»
«Κύριε Ξυδάκη, σηκώνω τα χέρια ψηλά. Δεν μπορώ να καταλάβω αυτή τη φράση 'τραγική ΕΡΤ'». με αυτή τη φράση υποδέχθηκαν οι δημοσιογράφοι και παρουσιαστές της εκπομπής «Πρωινή Ζώνη» τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Ξυδάκη, ο οποίος προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων χαρακτηρίζοντας τη δημόσια τηλεόραση «τραγική και τριτοκοσμική» στο 2ο οικονομικό φόρουμ των Δελφών.
Ο πρώην δημοσιογράφος Νίκος Ξυδάκης ξεκίνησε την τοποθέτησή του κάνοντας λόγο για «απομόνωση» μιας δήλωσης και «απόκρυψη» του όλου περιεχόμενου της συζήτησης στο φόρουμ.
Ειδικότερα ο κ. Ξυδάκης είπε: «Είδα ένα βίντεο από το YouTube στην ΕΡΤ και εκεί είπα (την επίμαχη φράση, τραγική)» δικαιολογήθηκε και εξήγησε ότι έκανε μια υπόθεση εργασίας για την κρίση της ποιοτικής δημοσιογραφίας στην Ελλάδα. Ενδεικτικά ο κ. Ξυδακης υποστήριξε ότι υπάρχει μια ευθύνη για την ευκολία της δημοσιογραφίας του lifestyle και της κλειδαρότρυπας. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «ειδικά αυτούς τους αρθρογράφους της κλειδαρότρυπας και της δημοσιογραφίας της προσωπικής εκτέλεσης, οι οποίοι είναι μισογύνηδες και εξευτελισμένοι».
Υποστήριξε ότι είναι «νεκροί» μιντιακά όσοι αναπαράγουν τι κάνει το Facebook και παραδέχθηκε ότι «ο χαρακτηρισμός 'τριτοκοσμική ΕΡΤ' μπορεί να είναι υπερβολικός και οξύτερος από ό,τι έπρεπε».
Ο κ. Ξυδάκης διέκρινε λάθη στην διετή επαναλειτουργία της ΕΡΤ, καθώς δουλεύει σαν δημόσια υπηρεσία Δευτέρα με Παρασκευή από τις 9πμ μέχρι τις 5μμ.. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι ουδέποτε υπήρξε υπουργός υπεύθυνος της ΕΡΤ και πρόσθεσε ότι το καθεστώς πρέπει να αλλάξει από τους εργαζόμενους και όχι από την κυβέρνηση.
Ο κ. Ξυδάκης άκουσε χωρίς να διακόπτει τα παράπονα των δύο δημοσιογράφων και υποστήριξε ότι κανείς δεν του ζήτησε εξηγήσεις πριν δεχθεί επιθέσεις. «Και με τον Διονύση Τσακνή μίλησα αφού είχε βγάλει την ανακοίνωση», είπε χαρακτηριστικά.
Η συνέντευξη Ξυδάκη έκλεισε με το «τιμώ και σέβομαι την ΕΡΤ», η οποία πρέπει να γίνει «τουλάχιστον BBC». Σε αυτό το σημείο οι δημοσιογράφοι κατηγόρησαν τον κ. Ξυδάκη ότι με την ανάλυσή του εξυπηρετεί όσους θέλουν να κλείσουν τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ποια είναι η τελευταία μέρα προσφορών
«Πλημμυρισμένη η ανασφάλεια των πολιτών», δήλωσε ο Παύλος Χρηστίδης
Στόχος η πλήρης αναβάθμιση με 100% τηλεδιοίκηση, σηματοδότηση και ETCS έως τον Αύγουστο του 2026
Η υπογραφή ενός νόμου είναι μια πράξη έγκρισης με πολιτικό βάρος
Πού παγώνουν οι άδειες Airbnb σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και γιατί η άδεια δεν ακολουθεί πλέον το ακίνητο
Σε πλήρη εξέλιξη η διαβούλευση με κοινωνικούς εταίρους - Στόχος τα 950 ευρώ έως το 2027
Το υπουργείο Οικονομικών επιστρατεύει ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής, πελατολόγιο και ψηφιακή κάρτα εργασίας παντού
Η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ συνεχίζεται
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Νέα δομή για υιοθεσίες και ανακαίνιση Ξενώνα Βραχείας Φιλοξενίας παιδιών με αναπηρία
Η απάντηση της υπουργού Τουρισμού στα δημοσιεύματα
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τα αυθαίρετα
Οι απαντήσεις Φλωρίδη για τη διαδικασία
Η αντίληψη της εξουσίας ως συναδελφική αλληλεγγύη
Ο πρωθυπουργός μίλησε για ΗΠΑ–ΕΕ, Γροιλανδία, κοινή άμυνα και το Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
Δεν θα είμαι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές
Ο καθηγητής του ΟΠΑ και μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ μιλάει για ανθρώπινο κεφάλαιο, αξιολόγηση στην εκπαίδευση, αγορά εργασίας και το στοίχημα της επιστροφής των νέων στην Ελλάδα
Αύξηση 15,1% στις εκταμιεύσεις – Επτά στα δέκα καταναλωτικά δάνεια μέσω e-banking και m-banking
Νομοσχέδιο για λιγότερη γραφειοκρατία, ταχύτερες διαδικασίες και λύσεις «καθημερινής τρέλας» στο Δημόσιο
Εκπτώσεις σε 35 χώρες, ταξίδια, πολιτισμό και online αγορές
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.