Πολιτικη & Οικονομια

Κόντρα μεγατόνων Καραμανλή – Βερύκιου: Ζήτα συγγνώμη

«Τα παίρνεις από την ΕΡΤ, ενώ είσαι βουλευτής»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επεισόδια στο Λευκό Πύργο

Κόντρα μεγατόνων ξέσπασε μεταξύ της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας Άννας Καραμανλή και του δημοσιογράφου Δήμου Βερύκιου, όταν ο δεύτερος το πρωί της Παρασκευής στην τηλεόραση του Alpha μετέδωσε την πληροφορία ότι η κα Καραμανλή ενώ είναι βουλευτής πληρώνεται και από την ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα, με αφορμή την κοπή της πίτας της Δημόσιας Τηλεόρασης, ο κ. Βερύκιος είπε: «Η κυρά – ΕΡΤ έκοψε τη βασιλόπιτα της. Το φλουρί κέρδισε ένα ταξίδι εξωτικό. Βάζουν στην κληρωτίδα και βγάζει έναν αριθμό. Πάει η γραμματέας του Λάμπη Ταγματάρχη και “σκοτείνιασε” γιατί βλέπει τον κωδικό, ποιος κέρδισε το φλουρί. Στη λίστα ήταν αυτοί που πληρώνονται. Πήγαν στη διεύθυνση προσωπικού και πήραν τη μισθοδοσία. Συνάδελφος βουλευτίνα και είναι ακόμα στις καταστάσεις: Άννα Καραμανλή» είπε ο Δήμος Βερύκιος.

«Μήπως ήταν σε παλιές λίστες;» αναρωτήθηκε η Σταματίνα Τσιμτσιλή.

«Άσε ρε να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα. «Πάγωσε». Αυτή είναι η Ελλάδα, το καταλάβατε; Είναι η λίστα των μόνιμων υπαλλήλων της ΕΡΤ που μπήκαν στην κληρωτίδα» επέμεινε ο Δήμος Βερύκιος.

Λίγο αργότερα, η Άννα Καραμανλή απάντησε με μια φανερά οργισμένη ανακοίνωση και καλεί τον δημοσιογράφο να ζητήσει συγγνώμη.

Η ανακοίνωση:

Σε πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του ALPHA με έκπληξη πληροφορήθηκα ότι ο δημοσιογράφος Δήμος Βερύκιος αναφέρθηκε στο όνομα μου, λέγοντας ψευδώς  ότι κέρδισα ένα εξωτικό ταξίδι στην κοπή της πίτας της ΕΡΤ Α.Ε. Επίσης ανέφερε ότι  – παρά τη βουλευτική μου ιδιότητα -πληρώνομαι και από την ΕΡΤ.

Ενημερώνω τον κύριο Βερύκιο ότι τελώ σε αναστολή καθηκόντων από το 2012 και φυσικά δεν έχω καμία απολαβή από την Δημόσια τηλεόραση.

Όσο για το δώρο της πρωτοχρονιάτικης πίτας που κέρδισε η βουλευτής, υπογραμμίζει πως πράγματι υπήρχε το όνομα της στην κλήρωση και λέει: «Το δώρο που κέρδισα ήταν μια τηλεόραση την οποία την ίδια στιγμή δώρισα στο ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ως μια απειροελάχιστη συνεισφορά  στο τεράστιο έργο που επιτελεί».

Τα κίνητρά του δεν είμαι σε θέση να τα γνωρίζω. Αυτό που γνωρίζω με σιγουριά είναι ότι δεν τήρησε κανένα κανόνα δημοσιογραφικής δεοντολογίας, αφού δεν μπήκε καν στον κόπο να κάνει το στοιχειώδες  ρεπορτάζ.

Θέλω να πιστεύω ότι ο κ. Βερύκιος θα έχει την ελάχιστη γενναιότητα να αποκαταστήσει άμεσα, την Δευτέρα, την αλήθεια μέσα από την ίδια εκπομπή. Διαφορετικά θα σημαίνει  ότι στόχος του ήταν η δημιουργία εντυπώσεων και η κατασυκοφάντησή μου. Στοιχεία που δεν τιμούν τη δημοσιογραφική του ιδιότητα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ