- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
FAZ: Θέλουν οι Μέρκελ-Σόιμπλε εκλογές στην Ελλάδα;
Τα τετ α τετ με τον Μητσοτάκη στο Βερολίνο είναι κάτι περισσότερο από μια συνάντηση μελών της συντηρητικής οικογένειας
«Γιατί ο έμπειρος υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας μιλάει δημόσια για το Grexit; Υπάρχει πραγματική διένεξη ή κρύβεται προεκλογική τακτική;», διερωτάται η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφοντας για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Ο τίτλος του άρθρου, το οποίο συνοδεύεται από μια φωτογραφία του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι: «Θέλει ο Σόιμπλε να κυβερνήσει την Ελλάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης;». Η συντηρητική εφημερίδα αναφέρει ότι εκτός από τα προεκλογικά οφέλη στη Γερμανία στα οποία ενδέχεται να ελπίζει ο κ. Σόιμπλε, ίσως υπάρχει και κάτι άλλο.
«Εκτός από τις σημαντικές βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία, ίσως τον υπουργό Οικονομικών να ενδιαφέρει ποιος θα σχημάτιζε μια καινούργια κυβέρνηση στην Ελλάδα, εάν γίνονταν σύντομα εκλογές. Και αυτός, εδώ και καιρό, δεν είναι πλέον ο Αλέξης Τσίπρας, του οποίου η δημοφιλία έχει πληγεί εξαιτίας των περικοπών».
Η εφημερίδα αναφέρεται στη συνέχεια στη Νέα Δημοκρατία και γράφει: «Το κόμμα έχει εν μέρει ανανεωθεί και κυρίως διαθέτει έναν νέο πρόεδρο, ο οποίος δεν θεωρείται μόνο στην Ελλάδα ως καλύτερη εναλλακτική. Ονομάζεται Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι 48 ετών, σπούδασε στο Χάρβαρντ και στο Στάνφορντ ενώ εργάστηκε για την τράπεζα Chase Manhattan και για την εταιρεία McKinsey στο Λονδίνο και υπό τον Σαμαρά ως υπουργός προχώρησε σε διοικητικές μεταρρυθμίσεις».
Η FAZ αναφερόμενη στις συναντήσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Βερολίνο σημειώνει: «Εάν η καγκελάριος και ο υπουργός Οικονομικών διαθέτουν χρόνο, σημαίνει πως δεν πρόκειται για κάτι δευτερεύον. Και πρόκειται για κάτι περισσότερο από μια συνάντηση μεταξύ μελών της οικογένειας των συντηρητικών κομμάτων. Σε τελική ανάλυση γιατί οι πιο σημαντικοί πολιτικοί της Γερμανίας να συναντήσουν έναν ξένο αρχηγό της αντιπολίτευσης όταν οι επόμενες κανονικές εκλογές είναι το 2019; Η λέξη κλειδί είναι "κανονικές". Πράγματι υπάρχουν συζητήσεις για πρόωρες εκλογές, όχι μόνο στα ελληνικά ΜΜΕ. Το θέμα συζητείται από συνήθως καλά πληροφορημένες πηγές. Ο λόγος είναι η ισχνή πλειοψηφία του Τσίπρα καθώς και η αντίσταση του ΣΥΡΙΖΑ για επιπλέον μέτρα λιτότητας. Νέες απαιτήσεις από την πλευρά των δανειστών θα μπορούσαν να αυξήσουν την αντίσταση και να κάνουν πιο πιθανές τις εκλογές».
Πηγή: Deutsche Welle/ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επί της ουσίας το πακέτο «εγκαινιάζει» μία νέα προσέγγιση στις ενεργειακές υποδομές
Αύριο η μάχη για την προεδρία
Καθώς η διοργάνωση βιώνει μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις της ιστορίας
Τα εμπόδια, τα σενάρια και οι πιθανότητες Ζελένσκι
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας αρνήθηκε να ανακαλέσει
«Για να υπάρξει η εκτόνωση που όλοι θέλουμε, πρέπει η άλλη πλευρά να καθίσει στο τραπέζι»
Θα ανακοινωθεί σύντομα η νέα ημερομηνία
Tέθηκαν και ζητήματα που αφορούν τη δίωξη της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος
Πλήρως λειτουργικός σιδηρόδρομος το καλοκαίρι του 2026 στο Αθήνα - Θεσσαλονίκη
Mε ανάρτησή του στο Tiktok
Το «Attiki On» κινείται σε χρόνο ρεκόρ
Η πλαστική έκδοση μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα ΜΜΜ της Αθήνας και στα λεωφορεία της Θεσσαλονίκης
Τι έδειξε η έρευνα του think tank
Το μήνυμα της Δόμνας Μιχαηλίδου
InSocial και ΠΑΣΟΚ ανοίγουν τον δημόσιο διάλογο για τις θεσμικές τομές της επόμενης αναθεωρητικής διαδικασίας
Η κατάθεση του υπουργού Υγείας στο δικαστήριο
Το πρόβλημα δεν είναι στην ποιότητα της δημοκρατίας και στους θεσμούς, αλλά στην εφαρμογή των νόμων που έχει θεσπίσει η δημοκρατία και στον διάχυτο λαϊκισμό μιας μεγάλης μερίδας του πολιτικού μας συστήματος
Ξεκινά δυναμικά η υλοποίηση του στεγαστικού προγράμματος
Κλιμακώνονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις
«Ο εισαγγελέας είπε το αυτονόητο για τα μπλόκα» είπε ο πρώην υπουργός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.