- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητσοτάκης από τον Πειραιά: Χρειάζεται μια κυβέρνηση φιλική προς τις επενδύσεις
«Ανάγκη να υπάρξει ένα διαφορετικό αφήγημα για έξοδο από την κρίση»
Το βιομηχανικό πάρκο Σχιστού επισκέφθηκε, το πρωί της Πέμπτης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζοντας την περιοδεία του και τις επαφές του σε περιοχές του Πειραιά.
Ο πρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε με εκπροσώπους εταιριών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και που, όπως του επεσήμαναν, έχουν να κάνουν με την έλλειψη ενός σταθερού φορολογικού και νομικού πλαισίου.
Οι επιχειρηματίες τόνισαν την ανάγκη να λειτουργήσουν ξανά τα ναυπηγεία στην περιοχή με στόχο να επαναπατρίσουν τα 14 δισ. δολάρια που έφερνε η ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στη χώρα και τώρα μεταφέρονται αλλού.
Μιλώντας με τους επιχειρηματίες, ο αρχηγός της ΝΔ τόνισε πως η αγορά της ναυτιλίας είναι παγκόσμια ανταγωνιστική, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα έχει βασικά συγκριτικά πλεονεκτήματα που θα πρέπει να αναδείξει. Όπως είπε θα πρέπει η χώρα να έχει μια ξεκάθαρη πολιτική σε έναν τέτοιο κλάδο και στάθηκε ιδιαίτερα στην Cosco καθώς, όπως δήλωσε, είναι ευκαιρία να αποκτήσει ιδιαίτερη δυναμική όλος ο κλάδος.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει ένα διαφορετικό αφήγημα για έξοδο από την κρίση, υπογραμμίζοντας πως αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από νέες επενδύσεις, σε συνδυασμό με ένα σταθερό φορολογικό πλαίσιο και μείωση της φορολογίας για τις επιχειρήσεις. «Χρειάζεται μια κυβέρνηση φιλική προς τις επενδύσεις. Αντί να τσακωνόμαστε για το παρελθόν ας μιλήσουμε για το μέλλον» είπε χαρακτηριστικά.
Ο πρόεδρος της ΝΔ συνεχίζει την περιοδεία του επισκεπτόμενος την κεντρική αγορά του Κορυδαλλού όπου και έχει επαφές με κατοίκους και επιχειρηματίες.






ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Χιλιάδες επιχειρήσεις φιλοξενίας λειτουργούν υπό συνθήκες έντονης εξάρτησης»
Tι προβλέπει η τροπολογία Κώτσηρα
Σε ύψιστη ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός
Στα Χανιά μεταβαίνει ο υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος
«Για αποκατάσταση της αλήθειας», έκανε λόγο ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας
50% προκαταβολή για κάθε ενδιαφερόμενο
«Αποκαθιστούμε μια μεγάλη κοινωνική αδικία», τόνισε η υπουργός Εργασίας
Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία
Ξεκίνησε η τρίτη φάση του στεγαστικού προγράμματος του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
Μ. Χρυσοχοΐδης: «Στόχος η μείωση της ταλαιπωρίας των πολιτών έως και 30%»
Τον Αύγουστο οι πρώτες αυξήσεις
Έργα σε όλη τη χώρα και έμφαση σε υποδομές, καινοτομία και πράσινη ανάπτυξη
Ξεπέρασαν τα 5 δισ. οι εισπράξεις
Ξεκίνησε η υποβολή ενστάσεων για τη δωρεάν φιλοξενία βρεφών και νηπίων τη σεζόν 2026-2027
Πότε πληρώνονται λιπάσματα και αγροτικό πετρέλαιο
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2026-2030
Πόσες ενστάσεις γίνονται δεκτές
Πώς θα λειτουργεί το wallet, τι ισχύει με τα όρια
Έρχεται η τρίτη δόση στους δικαιούχους
«Δεν έχουμε πρόβλημα να αντιπαρατεθούμε με τον κ. Μητσοτάκη»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.