Πολιτικη & Οικονομια

«Ανάπτυξη ναι, αλλά πώς;» στη Θεσσαλονίκη (εικόνες)

Μητσοτάκης, Μπουτάρης, Διαμαντοπούλου στην παρουσίαση του πρώτου βιβλίου της διαΝΕΟσις για την έξοδο από την κρίση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
338799-704603.jpg

«Ανάπτυξη ναι, αλλά πώς;», ένα ερώτημα διαχρονικό για την Ελλάδα, αλλά και πιο επίκαιρο από ποτέ, το οποίο ήταν και το θέμα της ενδιαφέρουσας εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την κυκλοφορία του πρώτου βιβλίου της διαΝΕΟσις «Χάρτης εξόδου από την κρίση: Ένα νέο παραγωγικό μοντέλο για την Ελλάδα».

Πρόκειται για μια ενδελεχή μελέτη στο παραγωγικό μοντέλο που πρέπει να αναπτύξει η χώρα, και τις κατευθύνσεις πολιτικής που πρέπει να ακολουθήσει για να φτάσει ως εκεί. Η μελέτη εκπονήθηκε από ομάδα διακεκριμένων Ελλήνων ερευνητών (Γ. Οικονομίδης, Γ. Παγουλάτος, Χ. Τριαντόπουλος και Α. Φιλιππόπουλος), με τον συντονισμό του Π. Τσακλόγλου.

διαΝΕΟσις

Στη συζήτηση για το βιβλίο και το νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και η πρώην υπουργός 'Αννα Διαμαντοπούλου, καθώς και τα μέλη της συγγραφικής ομάδας της μελέτης, καθηγητές του ΟΠΑ Πάνος Τσακλόγλου και Γιώργος Παγουλάτος. Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος Αλεξάνδρα Γούτα. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ).

Χαιρετισμό απηύθυνε ο ιδρυτής και Πρόεδρος της διαΝΕΟσις Δημήτρης Δασκαλόπουλος και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) Αθανάσιος Σαββάκης.

διαΝΕΟσις

Ο κ. Δασκαλόπουλος κατά την ομιλία του τόνισε ότι «η επιχειρηματικότητα αποτελεί την αιχμή του δόρατος στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της χώρας μας. Μόνο από την επιχειρηματική δράση των υπαρχόντων και εν δυνάμει επιχειρηματιών μπορούμε να περιμένουμε τη δημιουργία πλούτου και την πιο ουσιαστική συνεισφορά στην ευημερία της χώρας».

διαΝΕΟσις

Η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά με livestream από την σελίδα της διαΝΕΟσις στο Facebook. Πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό από την εκδήλωση θα αναρτηθεί τις επόμενες ημέρες στο dianeosis.org και στο κανάλι της διαΝΕΟσις στο YouTube.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ