Πολιτικη & Οικονομια

Η ΕΣΗΕΑ κατά των συλλήψεων στα «Παραπολιτικά»

Ανακοίνωση με δυο αποδέκτες

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
336637-700203.jpg

Τις συλλήψεις των κ. Παναγιώτη Τζένου και Γιάννη Κουρτάκη (φωτογραφία)  τον όμιλο και την εφημερίδα «Παραπολιτικά», μετά από μήνυση του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου,  καταδικάζει με ανακοίνωσή της η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ), δηλαδή το συνδικάτο των δημοσιογράφων. Ταυτόχρονα, η ΕΣΗΕΑ κρατάει αποστάσεις από το είδος της δημοσιογραφίας που ασκούν οι συλληφθέντες. 

Το κείμενο:

«Δέκα αστυνομικοί με πολιτικά, μετά από μήνυση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και Προέδρου των «ΑΝΕΛ» Πάνου Καμμένου, συνέλαβαν στο γραφείο του στα «Παραπολιτικά» και οδήγησαν στη ΓΑΔΑ τον Διευθυντή του Ομίλου Παναγιώτη Τζένο.

Η μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση αφορούσε και τον Εκδότη των εφημερίδων του Ομίλου κ. Γιάννη Κουρτάκη, ο οποίος προσήλθε αργότερα αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ εκφράζει την έντονη ανησυχία του για το κλίμα, που διαμορφώνεται με την παρέμβαση των διωκτικών Αρχών στα δημοσιογραφικά γραφεία.

Η δημοσιογραφία οφείλει να ασκείται με συγκεκριμένους κανόνες, αλλά και την ελευθερία του Τύπου οφείλουν να την υπερασπίζονται και να την προστατεύουν όλοι».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δόμνα Μιχαηλίδου από Φόρουμ των Δελφών: Επιτακτική ανάγκη η προστασία των ανηλίκων - Αναγκαίο σαφές πλαίσιο για την ΤΝ
Δόμνα Μιχαηλίδου από Φόρουμ των Δελφών: Επιτακτική ανάγκη η προστασία των ανηλίκων - Αναγκαίο σαφές πλαίσιο για την ΤΝ

Στόχος η εκπαίδευση γονέων για την προστασία των ανηλίκων από εθιστικές συμπεριφορές, τόνισε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Σακελλαροπούλου από Φόρουμ των Δελφών: Άλλο η κριτική στη Δικαιοσύνη και άλλο οι επιθέσεις από χείλη που δεν θα έπρεπε
Σακελλαροπούλου από Φόρουμ των Δελφών: Άλλο η κριτική στη Δικαιοσύνη και άλλο οι επιθέσεις από χείλη που δεν θα έπρεπε

Η κρίση των θεσμών στις σύγχρονες δημοκρατίες, στο επίκεντρο της συζήτησης που είχε η τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο πλαίσιο του 11ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY