Πολιτικη & Οικονομια

Αμετανόητη η Γεροβασίλη για το ΣτΕ: Έχουμε απόψεις και δεν απαγορεύεται να τις λέμε

«Ο Παππάς είναι αναρμόδιος για τον διαγωνισμό, όχι για τις προσωρινές άδειες»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
329169-680634.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Για τις δηλώσεις της μετά την απόφαση του ΣτΕ, που προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων, μίλησε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Η κα Γεροβασίλη υπεραμύνθηκε των τότε σχολίων της με τα οποία κατέκρινε τους ανώτατους δικαστές χρεώνοντάς τους τα δεινά των παιδιών που θα μείνουν εκτός παιδικών σταθμών και των ασθενών που δεν θα μπορούν να εξυπηρετηθούν στα νοσοκομεία, αφού δεν θα γίνουν προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

«Έχουμε απόψεις και δεν απαγορεύεται να τις λέμε. Το άρθρο 14 του Συντάγματος μού επιτρέπει να λέω την άποψή μου […] Καλώς εξέφρασα τη δήλωσή μου και καλώς εξέφρασε την άποψή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων» είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «ήταν ανόητο που κρίνουν το ύφος μου στη δήλωση. Και κρίνουμε και τηρούμε τους νόμους οι άλλοι κρίνουν και δεν τηρούν τους νόμους».

«Παρανόμως ξέρουμε όσα ξέρουμε για την απόφαση του ΣτΕ» δήλωσε δε για τις διαρροές από το Ανώτατο Δικαστήριο.

«Ο Παππάς είναι αναρμόδιος για τον διαγωνισμό, όχι για τις προσωρινές άδειες»

Παράλληλα, σχολιάζοντας την πρόθεση της κυβέρνησης να «μοιράσει» προσωρινές άδειες έως ότου συγκροτηθεί το ΣτΕ, διευκρίνισε, επικαλούμενη έκτακτες συνθήκες και λόγους υψηλού δημοσίου συμφέροντος: «Ο υπουργός Επικρατείας είναι αναρμόδιος για διαγωνισμό βάσει της απόφασης του ΣτΕ, όχι για να δώσει προσωρινές άδειες». «Προχωράμε σε μεταβατικό στάδιο» ξεκαθάρισε.

Για τον Πολύδωρα

Η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε πως είναι «παράδοξο που αντιδρά στον κ. Πολύδωρα η ΝΔ». «Η πρότασή μας είναι ο κ. Πολύδωρας, πάντως είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο για το ΕΣΡ» σχολίασε.

«Το σκεπτικό μας ήταν μη παραταξιακό, ήταν συναινετική η λογική επιλογής του κ. Πολύδωρα» πρόσθεσε η κ. Γεροβασίλη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ