- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Την Κυριακή το πρώτο crash test για τα εργασιακά
Συνάντηση Κατρούγκαλου με τους εκπροσώπους των θεσμών
Η κυβέρνηση επιθυμεί να κλείσει γρήγορα τη δεύτερη αξιολόγηση -όπως τουλάχιστον διαμηνύει ο πρωθυπουργός- και την Κυριακή θα γίνει το πρώτο crash test για τα εργασιακά, θέμα που χαρακτηρίζεται ως ένα από τα πιο σύνθετα και δύσκολα της διαπραγμάτευσης. Το πρώτο ραντεβού μεταξύ του υπουργού Εργασίας και των εκπροσώπων των θεσμών είναι προγραμματισμένο για τις 6 το απόγευμα τη Κυριακής, με τον Γιώργο Κατρούγκαλο να δηλώνει ότι θα προσέλθει με βασική «εθνική γραμμή» την κοινή διακήρυξη των κοινωνικών εταίρων. Στόχος της κυβέρνησης είναι η επαναφορά των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, η διασφάλιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών, και η προστασία των εργαζομένων από την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.
Η διαπραγμάτευση αναμένεται δύσκολη καθώς η άλλη πλευρά, όπως έχει πει ο Γ. Κατρούγκαλος, διατηρεί τις βασικές της θέσεις για πολιτικές που διευρύνουν την απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, όπως την καθήλωση των μισθών και ειδικά του κατώτατου, τη διεύρυνση της μερικής απασχόλησης με νέες πιο ευέλικτες μορφές, την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, την αλλαγή συγκεκριμένων διατάξεων του συνδικαλιστικού νόμου. Ζητούν, επίσης, και τον δραστικό περιορισμό των κλαδικών συμβάσεων μέσα από τη θεσμική ανάδειξη των επιχειρησιακών συμβάσεων, ως ισχυρότερων συλλογικών ρυθμίσεων έναντι των κλαδικών ή των ομοιοεπαγγελματικών συμβάσεων.
Να σημειωθεί ότι στην ατζέντα της Κυριακής βρίσκονται, επίσης, το θέμα του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, το νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό διακανονισμό για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και ζητήματα του φορολογικού καθεστώτος, όπως τα νομοσχέδια για το «πλαστικό χρήμα» και την εθελοντική αποκάλυψη των αδήλωτων εισοδημάτων.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γιατί ζητά να ανακληθούν οι άδειες τηλεοπτικών σταθμών των ΗΠΑ
Οι τρεις πυλώνες του οικονομικού προγράμματος της ΕΛΑΣ
Ο πρωθυπουργός συνέδεσε τον χώρο όπου γεννήθηκε η δημοκρατία με τη σύγχρονη τεχνολογική μετάβαση
Μετά από σύσκεψη έγινε στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
«Πρόκειται για αντιπολίτευση υποδίκων;» αναρωτιέται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Παπαστεργίου: «Η ΤΝ χρειάζεται κανόνες που προστατεύουν τους πολίτες και απελευθερώνουν την καινοτομία»
Τι αναφέρουν στην επιστολή τους
Τι πρέπει να προσέξει πριν αποδεχτείτε αλλαγή στους όρους της μίσθωσης
Η επιλογή των σχολικών μονάδων καλύπτει και τις 13 Περιφέρειες της χώρας
Συνέντευξη του Περιφερειάρχη Αττικής στο περιοδικό Fortune Greece
Oι υπαχθείσες αιτήσεις βρίσκονται σε κατάσταση διαδοχής
Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης υπογράμμισε ότι η πρόληψη και η άμεση κινητοποίηση είναι καθοριστικές
«Έχουμε ολιγωρήσει να δράσουμε αποφασιστικά», τόνισε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ
Συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Ελληνικό Μετρό και κατοίκων της περιοχής
Η απάντηση του υπουργού Υγείας στην αρχειοθέτηση των υποθέσεων των 7 βουλευτών της ΝΔ
Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει θα διαχειριστεί κρίσιμες διαπραγματεύσεις
«Οι συμπολίτες μου γνωρίζουν ότι η περιουσία μου δεν έχει αυξηθεί ούτε κατά ένα τετραγωνικό εκατοστό»
Πώς χρησιμοποιείται η ψηφιακή κάρτα
Με 15 η Κοινοβουλευτική Ομάδα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.