Πολιτικη & Οικονομια

Παππάς: Τα λεφτά πίσω στους καναλάρχες αν κριθεί ο νόμος αντισυνταγματικός

Και επιστροφή στο προηγούμενο καθεστώς των τηλεοπτικών αδειών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
328250-678300.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

«Αν κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες, δεν θα είναι μια ευχάριστη εξέλιξη, όχι για την κυβέρνηση, αλλά για τη λειτουργία της δημοκρατίας μας», υποστήριξε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, μιλώντας στον Real FM. Ο «αρχιτέκτονας» του νόμου για το τηλεοπτικό τοπίο εξήγησε ότι το ίδιο το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει χαρακτηρίσει το καθεστώς της μη αδειοδότησης των καναλιών μη συνταγματικό. 

Ο κ. Παππάς διευκρίνισε, επίσης, πως αν κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες «θα υποχρεωθεί το δημόσιο να επιστρέψει τα χρήματα, που πλέον δεν θα μπορεί να τα χρησιμοποιήσει για ανθρώπους τα έχουν ανάγκη». Και πρόσθεσε ότι θα επιστρέψουμε αυτόματα στο καθεστώς που το ίδιο το ΣτΕ έχει χαρακτηρίσει μη συνταγματικό. 

Ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε στη συνέχεια πως δεν έχει μετανιώσει για τον αριθμό των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών καθώς, όπως είπε, «η επιλογή μας δεν μπορούσε να γίνει με το κριτήριο εξυπηρέτησης επιχειρηματικών συμφερόντων». Χαρακτήρισε «υποκριτικό» το θέμα της απώλειας θέσεων εργασίας. «Θέσεις χάνονταν και θα χάνονταν αν δεν κάναμε αυτήν την παρέμβαση ... Μιλάμε για σχήματα που λόγω δυσπραγίας οικονομικής μείωναν την απασχόληση», σχολίασε. 

Τέλος για την τροπολογία που κατέθεσε ο ίδιος και ανακλήθηκε με επέμβαση του ΠτΒ για το μέλλον των καναλιών που δεν πήραν άδεια ο κ. Παππάς είπε  πως η κυβέρνηση είναι ανοιχτή να συζητήσει και να προβεί σε βελτιώσεις και αλλαγές αν προσέλθουν όλοι στο τραπέζι του διαλόγου και στη Βουλή.

«Η τροπολογία είναι ένα βήμα για τη μετάβαση στο νέο τηλεοπτικό τοπίο. Μπορούμε να κάνουμε και την επόμενη βδομάδα τις επαφές ... Αυτό που δεν θα συμβεί, είναι να ακυρώσουμε στην πράξη την προσπάθεια που έχουμε κάνει εδώ και έναν χρόνο», κατέληξε ο υπουργός Επικρατείας. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ