- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αποκαλύψεις Μπερίσα για την υφαλοκρηπίδα και τον τουρκικό παράγοντα
Καταγγέλλει εμμέσως τους Τούρκους και την κυβέρνηση Ράμα για αποσταθεροποίηση των Βαλκανίων
Για ύπαρξη «τρίτου παράγοντα» ο οποίος ευθύνεται για τη μη ύπαρξη συμφωνίας με την Ελλάδα για την υφαλοκρηπίδα, έκανε λόγο για πρώτη φορά δημοσίως ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα τη σημερινή κυβέρνηση του Έντι Ράμα για κοινό σχέδιο σε συνεργασία με την Τουρκία για αποσταθεροποίηση της περιοχής των Βαλκανίων.
«Η συμφωνία για τον ορισμό της υφαλοκρηπίδας με την Ελλάδα απέτυχε μετά από την παρέμβαση ενός τρίτου παράγοντα» δήλωσε δημοσίως ο Σαλί Μπερίσα απευθυνόμενος στην κυβέρνηση του Ράμα που όντας τότε στην αντιπολίτευση είχε οδηγήσει το θέμα στο Συνταγματικό δικαστήριο που απέρριψε τη συμφωνία.
«Θέλω να πω στους Αλβανούς ότι σύντομα θα καταλάβουν τα συμφέροντα ποιών εξυπηρετήσατε, και σας το δηλώνω με απόλυτη πεποίθηση ότι το κάνατε για λογαριασμό τρίτου παράγοντα. Η ιστορία θα το αποδείξει» πρόσθεσε καταδεικνύοντας εμμέσως τουρκική παρέμβαση.
Ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας, η κυβέρνηση του οποίου υπέγραψε την συμφωνία για τον καθορισμό των θαλάσσιων συνόρων με την Ελλάδα το 2009, δεν διευκρίνισε όμως ποιος είναι ο τρίτος παράγοντας, αλλά συχνά στα μέσα ενημέρωσης κυκλοφόρησαν πληροφορίες ότι μετά την αποτυχία της συμφωνίας, την οποίαν απέρριψε το Συνταγματικό Δικαστήριο, βρίσκεται η Τουρκία.
Και αυτό, καθώς αφήνει να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση Ράμα λειτουργεί καθ' υπόδειξιν -ή και σε συνεννόηση, ακόμα- με την Άγκυρα, εξυπηρετώντας ουσιαστικά τα συμφέροντα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Της ίδιες αμφιβολίες είχε εκφράσει και η πρώην υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη (η οποία υπέγραψε την συμφωνία στα Τίρανα μαζί με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών Λουλζίμ Μπάσα), κατά τη διάρκεια συνέντευξης στην εκπομπή «Νέοι Φάκελοι» (ΣΚΑΪ) το 2011, εκφράζοντας τη λύπη της για την ακύρωση της συμφωνίας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουνίου
50.000 Εβραίοι συμπολίτες μας στοιβάχτηκαν σε βαγόνια τρένων και οδηγήθηκαν σε στρατόπεδα εξόντωσης
«Την ιστορία την γράφουν όσοι παίρνουν ξεκάθαρη θέση», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας
Ισχυρή και ανθεκτική η ελληνική οικονομία με ανάπτυξη κοντά στο 2%, τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup
Όσοι λάβουν τέτοιο μήνυμα καλούνται να το διαγράψουν
Η απάντηση της υπουργού Πολιτισμού σε επίκαιρη ερώτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για πιθανή εμπλοκή κρατικών παραγόντων στις υποκλοπές
Δήλωση του ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ για την διαγραφή Κωνσταντινόπουλου
Η μαθηματική αλληλουχία της σκέψης που επιχειρεί να εξηγήσει το βαθύ περίλυπο ύφος του την ώρα που περπατά στο Σύνταγμα με το πορτρέτο του Χαμενεΐ.
Οι προϋποθέσεις και τα κριτήρια
Ποιοι δικαιούνται ρύθμιση για πληρωμή έως 48 δόσεις
«Η παράδοση της έδρας από τον Κωνσταντινόπουλο είναι ένα δείγμα πολιτικής αξιοπρέπειας»
Η τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην έκτη εκδήλωση του κύκλου της σειράς «Κι αυτοί είναι η Ελλάδα»
Ο Νικήτας Κακλαμάνης στέλνει τα πρακτικά της συνεδρίασης στην Επιτροπή Δεοντολογίας
«Είναι σκληρά μέτρα, αλλά δίκαια», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης
Οι κερδισμένοι και οι χαμένου του νέου τρόπου υπολογισμού του τελικού ποσού
Τι αναφέρουν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη για τους λόγους διαγραφής
Με αναδρομική ισχύ το μέτρο στήριξης, ενδεικτικά παραδείγματα
Μετά τη διαγραφή του από το ΠΑΣΟΚ
Η περιοχή αποκτά κεντρική πλατεία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.