- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μενδώνη: Σύντομα στη Βουλή η ρύθμιση για το Εθνικό Φωτογραφικό Αρχείο
Η απάντηση της υπουργού Πολιτισμού σε επίκαιρη ερώτηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου
Για το θέμα των φωτογραφιών της Καισαριανής, η κ. Μενδώνη υπενθύμισε ότι η μεταβίβαση της κυριότητας της συλλογής στο ελληνικό Δημόσιο ολοκληρώθηκε «μόλις σε 13 μέρες»
Σύντομα θα έρθει στη Βουλή η ρύθμιση για τη συγκρότηση του Εθνικού Φωτογραφικού Αρχείου, δήλωσε στην Ολομέλεια, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της προέδρου της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωής Κωνσταντοπούλου με θέμα «Οι φωτογραφίες των διακοσίων της Καισαριανής πριν την εκτέλεσή τους από τις ναζιστικές δυνάμεις κατοχής και η στρατηγική της ελληνικής κυβέρνησης για την εκδίκηση των γερμανικών οφειλών».
Με το Αρχείο αυτό θέλουμε «να δώσουμε το έναυσμα σε ανθρώπους, που έχουν συνείδηση, υλικό το οποίο διαθέτουν, από την περίοδο εκείνη, να το φέρουν στο ελληνικό κράτος, να το φέρουν στο ελληνικό δημόσιο, γιατί τα τεκμήρια αυτά πρέπει να βρίσκονται υπό την φροντίδα του ελληνικού δημοσίου» ανέφερε η κα Μενδώνη.
Τόνισε παράλληλα ότι «η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει αποποιηθεί τίποτα, θέτει διαρκώς και αταλάντευτα τα θέματα των δικαιωμάτων, και όλα αυτά που έχουν προκύψει, τις οφειλές από την περίοδο της γερμανικής κατοχής». «Όλες αυτές οι οφειλές παραμένουν νομικά και πολιτικά έγκυρες, ενεργές και απαράγραπτες και τίθενται κάθε φορά που πρέπει να τεθούν. Αυτή είναι η αταλάντευτη θέση της ελληνικής κυβέρνησης» υπογράμμισε η κ. Μενδώνη.
Για το θέμα των φωτογραφιών της Καισαριανής, η κ. Μενδώνη υπενθύμισε ότι η μεταβίβαση της κυριότητας της συλλογής στο ελληνικό Δημόσιο ολοκληρώθηκε «μόλις σε 13 μέρες». Στάθηκε μάλιστα στην αξία των φωτογραφιών των “διακοσίων”, που δείχνουν «το φρόνημα του λαού, τη λεβεντιά των πατριωτών, πώς αντιμετώπισαν (τον κατακτητή) μέχρι την τελευταία στιγμή».
Από την πλευρά της, η κα Κωνσταντοπούλου ζήτησε την ένταξη των φωτογραφικών τεκμηρίων «σε μία εθνική στρατηγική διεκδίκηση των οφειλών της Γερμανίας έναντι της Ελλάδας για τα εγκλήματα του Τρίτου Ράιχ» ενώ ευχαρίστησε την κ. Μενδώνη «για τον τρόπο με τον οποίο αναφερθήκατε στους ήρωές μας».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι απάντησε η Αναστασία Σαπουνά
Συνεισφορά 40 εκατ. από τα διυλιστήρια για μείωση 10 λεπτά στην αμόλυβδη και 5 λεπτά στο ντίζελ έως το τέλος Αυγούστου
«Αυτή είναι η απάντησή μας σε όσους αμετανόητους μετατρέπονται σε δολοφόνους»
«Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ προς την Αλεξία Μπακογιάννη» - Η ανάρτηση μετά τη σύλληψη των δραστών
«Σύντομα θα έχει ραντεβού με τη Δικαιοσύνη»
Η κόντρα στη Βουλή και η αναφορά Μητσοτάκη στα «μπακαλίστικα»
«Ο Δήμος συστηματοποιεί και εντείνει τις δράσες του στα αντικείμενα στα οποία έχει ουσιαστική αρμοδιότητα» σημειώνει η αρμόδια Αντιδήμαρχος
«Οι βουλευτές δεν είναι γουρούνια για να γίνονται λασπομαχίες» είπε ο υφυπουργός Οικονομικών
«Η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να κάνει το άσπρο μαύρο» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
«Μια συνεργασία του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία αφαιρεί επιλογές από το πολιτικό σύστημα» σημείωσε ο βουλευτής
«Επειδή ποτέ δεν έκρυψα τις επιλογές μου, θα στηρίξω για συναισθηματικούς λόγους και μόνο, τον Αλέξη Τσίπρα στις εκλογές»
Την παραίτησή του υπέβαλε και ο Λάμπρος Τσουκνίδας από τη θέση του διευθυντή της «Αυγής της Κυριακής»
Είχε προαναγγείλει την προσχώρησή του στην Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη
Η απάντηση σε επίκαιρη ερώτηση του Νίκου Ανδρουλάκη για την ακρίβεια
Τα ενδιαφέροντα ευρήματα της έρευνας της QED για το pod.gr
Όλες οι πληρωμές που προγραμματίζει η ΑΑΔΕ
«Επιχείρησε ακόμα μια φορά να κάνει σόου στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής»
«Πλήρωσε επικοινωνιολόγους για να αναβιώσει τις πιο σκοτεινές πλευρές της τοξικής του εποχής» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.