Πολιτικη & Οικονομια

Σκέρτσος για Chevron: Η Ελλάδα δυναμώνει γεωπολιτικά και ενεργειακά - Τα τρία συμπεράσματα

«Την ιστορία την γράφουν όσοι παίρνουν ξεκάθαρη θέση», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος
Ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος

Ο Άκης Σκέρτσος δήλωσε ότι την ιστορία δεν την γράφουν οι απόντες ούτε οι μονίμως φωνασκούντες δήθεν υπερπατριώτες, αλλά όσοι παίρνουν ξεκάθαρη θέση

Τη σημασία της συμφωνίας της Ελληνικής Δημοκρατίας με τη Chevron για την αξιοποίηση του υποθαλάσσιου πλούτου νότια της Κρήτης, υπογραμμίζει ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα δυναμώνει γεωπολιτικά και ενεργειακά.

Ο Άκης Σκέρτσος δεν παραλείπει επίσης να σχολιάσει τη στάση που κράτησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στη Βουλή, υπογραμμίζοντας ότι η επίκληση «προοδευτικών μετώπων» για «κυβερνήσεις συνεργασίας» από δυνάμεις της αντιπολίτευσης που δεν μπορούν να συμφωνήσουν ούτε στα βασικά, είναι ουσιαστικά ένα «αδειανό πουκάμισο».

Παράλληλα σημειώνει ότι την ιστορία δεν την γράφουν οι απόντες ούτε οι μονίμως φωνασκούντες δήθεν υπερπατριώτες αλλά όσοι παίρνουν ξεκάθαρη θέση.

Αναλυτικά στην ανάρτησή του ο Άκης Σκέρτσος αναφέρει:

Μια εικόνα - 3 συμπεράσματα

(από την σημερινή ψήφιση στη Βουλή της συμφωνίας της Ελληνικής Δημοκρατίας με τη Chevron για την αξιοποίηση του υποθαλάσσιου πλούτου νότια της Κρήτης)

1) Στα θέματα που θωρακίζουν τη γεωπολιτική ισχύ και ασφάλεια μαζί με την ενεργειακή αυτονομία της χώρας μας δεν υπάρχουν ιδεολογικές πολιτικές παρά μόνο υπεύθυνες επιλογές που υπηρετούν το εθνικό συμφέρον. Εθνικό είναι ο,τι είναι αληθινό και ισχυροποιεί την πατρίδα και τους πολίτες της.

2) Η επίκληση «προοδευτικών μετώπων» για «κυβερνήσεις συνεργασίας» από δυνάμεις της αντιπολίτευσης που δεν μπορούν να συμφωνήσουν ούτε στα βασικά που αφορούν την εθνική κυριαρχία, πολύ απλά δεν είναι παρά ένα “αδειανό πουκάμισο”. Κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει ιδιαιτέρως το ΠΑΣΟΚ.

3) Θα πρέπει κάποτε να μας εξηγήσει η Ελληνική Λύση την ψήφο του «παρόντος-απόντος» σε ένα θέμα, όπως οι εξορύξεις, που διαχρονικά αποτελούσε “σημαία” της. Την ιστορία δεν την γράφουν οι απόντες ούτε οι μονίμως φωνασκούντες δήθεν υπερπατριώτες αλλά όσοι παίρνουν ξεκάθαρη θέση με ένα “ναι” ή ένα “όχι”.

Η Ελλάδα χάρη και σε αυτή τη συμφωνία δυναμώνει γεωπολιτικά και ενεργειακά αξιοποιώντας την πολυμερή οικονομική διπλωματία που ασκεί επιτυχημένα τα τελευταία χρόνια.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τουρκικό πολεμικό πλοίο
Αναβολή ψήφισης του τουρκικού νομοσχεδίου για τη Γαλάζια Πατρίδα: Στρατηγικός ελιγμός ή αλλαγή στρατηγικής;

Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.

Ολομέλεια της Βουλής
Η παροχολογία ως υποκατάστατο πολιτικής

Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY