Πολιτικη & Οικονομια

Πρόσθεσαν χαρτομάντιλα για το κλάμα στο βήμα της Βουλής

Η απόφαση ελήφθη ύστερα από την ολομέλεια της περασμένης Κυριακής

41548-94159.jpg
Νίκος Ζαχαριάδης
ΤΕΥΧΟΣ 571
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
321887-648464.jpg

Την απόφαση να τοποθετηθεί μόνιμα στο βήμα των ομιλητών στη Βουλή ένα κουτί χαρτομάντιλα, κοινοποίησε ο Πρόεδρος του σώματος Νίκος Βούτσης.

Η απόφαση ελήφθη ύστερα από την ολομέλεια της περασμένης Κυριακής όπου δεκάδες βουλευτές της κυβέρνησης, που δεν ήθελαν πραγματικά να ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο, όχι μόνο πετσικάρισαν με τα δάκρυά τους το ξύλο του βήματος αλλά λέρωσαν και με μύξες το δέρμα του αναλογίου.

Με δεδομένο ότι η κυβέρνηση αποφάσισε μεν να συμβιβαστεί με την πραγματικότητα αλλά δεν είναι ακόμα έτοιμη να το πει στους ψηφοφόρους της, φαίνεται ότι η διαδικασία του κλάματος θα αποτελεί μια μόνιμη επιλογή των εκπροσώπων της. Ειδικά κάθε φορά που θα χρειάζεται να περάσει νέα μέτρα προκειμένου να εισπράξει μια ακόμα δόση.

Για το λόγο αυτό κρίθηκε απαραίτητο να προστεθούν τα χαρτομάντιλα στο βήμα των ομιλητών. Εξάλλου μαζί με τα χαρτομάντιλα προβλέπεται και η πρόσληψη τουλάχιστον 20 γεμιστών κουτιού χαρτομάντιλων, πράγμα που θα βοηθήσει και στον περιορισμό της ανεργίας.


Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι μπορεί το «Υπερ-Ταμείο» να ψηφίστηκε εν μέσω δακρύων για την εκποίηση του Εθνικού Πλούτου και την εκχώρηση της Εθνικής Κυριαρχίας, αλλά οι άχρηστοι οργανισμοί του Δημοσίου παραμένουν μη καταγεγραμμένοι και ανοιχτοί.

● Που σημαίνει ότι κατακτήσαμε μια ακόμα επική πρωτιά: Είμαστε η μόνη χώρα που προτιμάει να πουλήσει τα τρένα της και το ρεύμα της προκειμένου να μην κλείσει τον Οργανισμό Αποξήρανσης της Κωπαΐδας.


Ο Πάνος Καμμένος τη μια μέρα ψηφίζει το πολυνομοσχέδιο και δύο μέρες μετά καταγγέλλει ως αντισυνταγματική την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά που μόλις είχε ψηφίσει...

● Είναι προφανές ότι στο μεταξύ τον έπεισε σε κάποια από τις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους η Παναγία Σουμελά.


Το να πανηγυρίζεις επειδή κανείς δεν ΘΕΛΕΙ να βλέπει Mega γιατί κάνει –όπως λες– προπαγάνδα, είναι κατά κάποιο τρόπο, λογικό...

● Το να πανηγυρίζεις όμως επειδή κανείς δεν θα ΜΠΟΡΕΙ να βλέπει Μega δεν διαφέρει πολύ από το να πανηγυρίζεις επειδή τράκαρε το πούλμαν που μετέφερε την αντίπαλη ομάδα και θα κερδίσεις το κύπελλο χωρίς ματς.


Το πρόβλημα δεν είναι ότι ο Αντώνης Σαμαράς έβγαλε μια ανακοίνωση σαν δημοσιογραφικό κείμενο για το πώς γιόρτασε τα γενέθλιά του και για το τι έγραφε επάνω η τούρτα του, που θυμίζει στην καλύτερη περίπτωση κείμενο του «ΟΚ» και του «Hello»...

● Ούτε πως όλοι δημοσίευσαν το κείμενο αυτό, αυτούσιο...

● Το πρόβλημα είναι ότι για να προετοιμάσεις επικοινωνιακά την επιστροφή σου, πρέπει να εκσυγχρονίσεις το μηχανισμό σου.

● Το οποίο είναι φυσικά δύσκολο, γιατί κανείς έξυπνος άνθρωπος με ιδέες δεν προτίθεται να ενταχθεί στο μηχανισμό προπαγάνδας ενός πρώην πολιτικού...

● Το ακόμα χειρότερο είναι ότι η αφελής επικοινωνία κάνει μπαμ. Και όσο περισσότερο «μπαμ» κάνει τόσο πιο πολύ θυμίζει προπαγάνδα.

● Και όσο πιο χοντροκομμένη –δηλαδή ηλίθια– προπαγάνδα θυμίζει, τόσο πιο πολύ θα ενισχύει τον ΣΥΡΙΖΑ που κινείται πλέον στην ύστατη αμυντική γραμμή «δεν είμαστε σαν τους προηγούμενους».


Κι όμως ο Νίκος Καρανίκας είναι ιδιαίτερα χρήσιμος στο Μαξίμου!

● Γιατί κάθε κυβέρνηση χρειάζεται κάποιον που αναδημοσιεύει στο Facebook τερατωδίες τύπου «θεράπευσε τον Καρκίνο καπνίζοντας φούντα», ώστε να μπορεί να επικοινωνήσει και με αυτού του επιπέδου ψηφοφόρους.

● Το μόνο πρόβλημα είναι ότι ο Καρανίκας δεν πρέπει να δημοσιεύει τίποτα άλλο. Γιατί αν μαζί με τις τερατωδίες δημοσιεύει και κείμενα που υπερασπίζονται την κυβέρνηση, θα μοιάζουν κι αυτά με τερατωδίες.

● Και επιπλέον οι συνωμοσιολόγοι δεν είναι ποτέ πιστοί ψηφοφόροι. Αντιθέτως είναι έτοιμοι να σε εγκαταλείψουν για αυτόν που θα τους πουλήσει ακόμα μεγαλύτερη συνωμοσία. Σαν τα junkies.


Η (πραγματική) απορία της εβδομάδας

Δεν είναι λίγο αντιφατικό αυτοί που πανηγυρίζουν για το κλείσιμο του MEGA με το επιχείρημα ότι «αυτορυθμίζεται η αγορά» να μην έχουν κανένα πρόβλημα όταν τα κομματικά media παίρνουν πολλαπλάσια κρατική διαφήμιση από όση δικαιούνται;


Η (πραγματική) απορία της εβδομάδας Νο2

Συγγνώμη αλλά ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος που ζητάει όλοι οι Έλληνες να είμαστε ενωμένοι και αδελφωμένοι δεν το αναιρεί δύο μέρες μετά δηλώνοντας ότι η περιουσία της Εκκλησίας είναι δική της και δεν τη μοιράζεται με κανέναν;


Η (πραγματική) απορία της εβδομάδας Νο3

Δηλαδή αυτοί που ανακάλυψαν ότι ο Λάκης Λαζόπουλος αντέγραψε λέξη-λέξη το μονόλογο του CK Lewis, πώς γίνεται να παρακολουθούν και τον πρώτο και τον δεύτερο;


Θα έπρεπε να υπάρχει μια λέξη για:

«Ανακεφαλαιοκλαμπάνιας»: Αυτός που, όταν υπάρχει μια μεγάλη ουρά, μόλις εξυπηρετηθεί από τον υπάλληλο πριν φύγει για να περάσει επιτέλους ο επόμενος ανακεφαλαιώνει όσα είπαν ξανά και ξανά.


Απάνθρωπη θέση εργασίας της εβδομάδας

Μετακλητός που έχει προσληφθεί ως διορθωτής των αναρτήσεων του Νίκου Καρανίκα στα social media


Η μετάφραση της εβδομάδας

image

Αφροδίτη Θεοπεφτάτου

«Δύσκολα συμβαίνει και να πίνεις πολύ και να καπνίζεις πολύ και να πηγαίνεις να πίνεις πολλούς καφέδες, δηλ. πρέπει να συμπίπτουν πάρα πολλά πράγματα για να επιβαρυνθεί σοβαρά ένα νοικοκυριό».

Μετάφραση

Μόνο κάποιος που θέλει πραγματικά να παραμείνει βουλευτής είναι ικανός να γίνει τόσο πολύ ρεζίλι. Οπότε καταλαβαίνετε πόσο πολύ το θέλω!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ