- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Καθαρό κρίθηκε μετά και τη σχετική εισήγηση των ορκωτών λογιστών από την Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, το «πόθεν έσχες» του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη.
Υπενθυμίζεται ότι ο έλεγχος είχε ζητηθεί προκειμένου να εξακριβωθεί εάν ο κ. Φλαμπουράρης είχε αποτυπώσει στη δήλωση πόθεν έσχες του 2015 τη μεταβίβαση των μετοχών της τεχνικής εταιρία που κατείχε.
Υπέρ της εισήγησης των ορκωτών λογιστών ψήφισε ο πρόεδρος της Επιτροπής Πόθεν Έσχες Γιώργος Βαρεμένος, η Τασία Χριστοδολοπούλου, ο αντισαγγελέας της επιτροπής Νικολούδη για «το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος», ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας και ο εκπρόσωπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Διαφώνησαν η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και ο Νικήτας Κακλάμανης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο βουλευτής της ΝΔ έθεσε εκ νέου ζήτημα παράβασης καθήκοντος για τον υπουργό.
Αντίθετα, σε ότι αφορά στην έρευνα για τη δήλωση «πόθεν έσχες» πρώην υπουργού Οικονομίας, Γκίκα Χαρδούβελη, η επιτροπή αποφάσισε να συνεχιστεί η έρευνα, για καθυστερημένη κατάθεση δήλωση πόθεν έσχες κατά 3,5 χρόνια και να εξεταστεί κατά προτεραιότητα, η δήλωση που υπέβαλλε όταν ήταν υπουργός Οικονομικών.
Ο κ. Χαρδούβελης έστειλε υπόμνημα, αλλά η επιτροπή αποφάσισε να εμμείνει στην απόφασή της να παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη.
Οι ίδιες πληροφορίες, θέλουν η υπόθεση του «πόθεν έσχες» του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη, να απασχολεί την Επιτροπή σε επόμενη συνεδρίαση.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Τον μισθό μια χαρά τον εισέπραττε», δήλωσε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην κατάσταση ασφάλειας στη Μέση Ανατολή
Στο 2ο Συνέδριο «Ελλάδα 2030», ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας
Αυξημένος ο αριθμός των πολιτών που επιλέγουν να κλείνουν ραντεβού μέσω του νέου συστήματος
Ο ΥΠΕΞ εξέφρασε τη διαρκή στήριξη της Ελλάδας προς το πατριαρχείο Ιεροσολύμων και τα πρεσβυγενή πατριαρχεία
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αποκλείει το σενάριο του «μοναχικού λύκου» στην Κρήτη
Η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου
Αρμόδιος για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις
Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν φύγετε για διακοπές
Εμφανίζεται ως υπερπατριώτης αλλά στην πραγματικότητα η ζημιά που έχει κάνει στην πατρίδα προσπαθώντας να ικανοποιήσει τις προσωπικές του φιλοδοξίες ξεπερνάει κατά πολύ την οποιαδήποτε προσφορά
Μετά τον μίνι Ανασχηματισμό της κυβέρνησης
Από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών στο Μεταφορών
Τα νέα πρόσωπα στο κυβερνητικό σχήμα - Ο Στρ. Σιμόπουλος νέος Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος
Για παράβαση καθήκοντος σχετικά με την εκτέλεση της Σύμβασης 717 κατηγορείται ο ελεγκτής
Οι ημερομηνίες που έχουν «κλειδώσει»
Στο 2ο Συνέδριο «Ελλάδα 2030» ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Για αντικαταστάσεις και όχι ανασχηματισμό κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Τι αναφέρει στην επιστολή του
Στο τελευταίο αντίο Μητσοτάκης και Καραμανλής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.