- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Δύο μυστικές αποστολές για τύπωμα νομίσματος με εντολή Τσίπρα
Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής»
Νέες αποκαλύψεις για πληθώρα «Σχεδίων Β» φέρνει στο φως η «Καθημερινή της Κυριακής».
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Αλέξης Τσίπρας είχε συστήσει μυστική ομάδα ειδικών αποστολών η οποία αναζητούσε οικονομική στήριξη από τη Μόσχα, εν γνώσει του Παναγιώτη Λαφαζάνη, αλλά εν αγνοία του τότε υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη. Η εν λόγω ομάδα απασχολήθηκε και με το πώς θα πληρώνονταν οι υποχρεώσεις του Δημοσίου σε περίπτωση κατάρρευσης των διαπραγματεύσεων.
Επιπλέον, είχαν γίνει ενέργειες προετοιμασίας της χώρας για έκδοση νέου νομίσματος, περιλαμβανομένων δύο αποστολών σε δύο διαφορετικές ηπείρους για συνομιλίες με εταιρείες που δραστηριοποιούνταν στην έκδοση νομισμάτων.
Στο πλαίσιο αυτών των ταξιδιών, σχηματίστηκε το συμπέρασμα στην Αθήνα ότι θα χρειαζόταν τουλάχιστον ένας μήνας από τη στιγμή που θα δινόταν η εντολή για την μετάβαση σε νέο νόμισμα έως και την κυκλοφορία του.
Επίσης, είχαν γίνει αποστολές σε χώρες της Λατινικής Αμερικής προκειμένου να συναφθούν συμφωνίες για την προμήθεια καυσίμων, μοσχαρίσιου κρέατος και φαρμάκων.
Σύμφωνα με την «Καθημερινή», οι άνθρωποι που είχαν αναλάβει αυτές τις επαφές έως και την εβδομάδα του δημοψηφίσματος κατάλαβαν ότι ο πρωθυπουργός δεν επιθυμούσε την ενεργοποίηση κανενός εξ αυτών των σχεδίων.
Όπως μάλιστα αναφέρεται στο δημοσίευμα, σε πολύ προκαταρκτικό στάδιο επικράτησε η άποψη να χρησιμοποιηθούν τα αποθέματα σε ευρώ που τηρούνται στο Νομισματοκοπείο, αφού κρίθηκε ότι η πρόταση Βαρουφάκη για χρήση παράλληλου συστήματος πληρωμών θα προκαλούσε έντονες αντιδράσεις στους κόλπους των δανειστών.
Παράλληλα, όπως δηλώνει στην «Καθημερινή» ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, στη συνάντηση που είχε με τον Μάριο Ντράγκι, παρουσία και του Ευκλείδη Τσακαλώτου, στις 27 Ιουνίου, οι δύο πλευρές είχαν συζητήσει για την επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων στις ελληνικές τράπεζες, συμφωνώντας να γίνει με τρόπο ομαλό και αναστρέψιμο.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.