- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ευάγγελος Μεϊμαράκης: Έχασα γιατί… (video)
Πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση μετά την ήττα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση, η οποία είχε προγραμματιστεί πριν από την ήττα του στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, πραγματοποίησε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Ο υποψήφιος για την προεδρία και πρώην μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για την προεκλογική εκστρατεία, το αποτέλεσμα και παρέθεσε τους λόγους που συνέβαλαν στην ήττα του από τον Κυριάκο Μητσοτάκη μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.
Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης αποκάλυψε ότι ήταν «ψυχολογικά προετοιμασμένος» για την ήττα καθώς και είπε πως περίμενε να χάσει με μεγαλύτερη διαφορά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Μου συνέβη ένα θλιβερό γεγονός με επηρέασε ψυχολογικά και με έριξε. Ο θάνατος της αδελφής μου. Με βρήκε χωρίς πολλά ψυχολογικά αποθέματα ο β' γύρος, δεν κινήθηκα όσο θα έπρεπε» παραδέχθηκε και πρόσθεσε: «Εγώ περίμενα ότι θα έχανα πολύ περισσότερο».
Ευχήθηκε καλή επιτυχία στον νέο πρόεδρο δεσμευόμενος ότι είναι παρών και θα τον στηρίξει. Ωστόσο, ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε στεναχωρημένος από τη συμπεριφορά συνυποψηφίων του όλο αυτό το διάστημα. Όπως είπε «ήμουν προβληματισμένος από όλη αυτή τη διαδικασία για το αν θα έπρεπε να συμμετάσχω». Δεν ήθελα να πάω για πρόεδρος μου προέκυψε. Άρα μετά το αποτέλεσμα των εκλογών, εγώ έπρεπε να είμαι υποψήφιος - είτε εκλεγόμουν είτε όχι», συμπλήρωσε. Ανέφερε πολλές φορές ότι τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά αν δεν είχε γίνει το φιάσκο της 22ας Νοεμβρίου.
Ερωτηθείς γιατί δεν πήρε κανέναν για να τον στηρίξει, όπως παραδέχθηκε άλλωστε και ο Άδωνις Γεωργιάδης, απάντησε: «Δεν πήρα ούτε για χρόνια πολλά τον Τζιτζικώστα, αφενός για να μην παρεξηγηθώ, αφετέρου γιατί αν μπεις σε μια τέτοια διαδικασία η άλλη πλευρά αποκτά δικαιώματα». Ωστόσο, ο κ. Μεϊμαράκης άφησε αιχμές για την σύμπραξη συνυποψηφίων υπέρ Μητσοτάκη λέγοντας «δεν πιστεύω ότι τυχαία βρέθηκαν όλοι μαζί στα Θεοφάνεια στη Θεσσαλονίκη».
Για τη στήριξη από τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή είπε πως η στήριξή του τον βοήθησε και πως ήταν τιμή του να τον στηρίξει ένας πρώην πρωθυπουργός. Σε αντίστιξη είπε πως στεναχωρήθηκε που δεν τον στήριξε ο Αντώνης Σαμαράς. Ενώ αποκάλεσε αντιστόρητους όσους υποστηρίζουν ότι «τελειώσε ο καραμανλισμός».
Τέλος, για τον περίφημο διάλογο με τα... γαλλικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης απάντησε: «Σιγά μωρέ, όλοι γαλλικά μιλάνε».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εκπρόσωπος της ΝΔ για Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, Λαζαρίδη και δημοσκοπήσεις - Έμφαση στη θεσμική αξιοπιστία
Μια καινοτόμα ψηφιακή διαδικασία αξιολόγησης σε θέματα καταπολέμησης των διακρίσεων
Διαδικτυακή αντιπαράθεση σχετικά με τη δικαστική διαμάχη των δύο
«Είναι κάτι το οποίο έχω ζητήσει κι ε΄γω στο παρελθόν»
Σφοδρή αντίδραση ΠΑΣΟΚ, κατηγορεί τον υπουργό για επιθέσεις και φόβο ελέγχου επί των σκανδάλων
Υπήρξε συνεχής παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο, από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων
Σταθερό προβάδισμα ΝΔ - Δεύτερο το ΠΑΣΟΚ, τρίτη η Καρυστιανού στην πρώτη της καταγραφή
Οι υψηλές τιμές των καυσίμων πλήττουν τη βιωσιμότητα των δρομολογίων και τις ακυρώσεις των αεροπορικών εταιρειών
Συνάντηση του προέδρου του Eurogroup με αρχηγούς των Διπλωματικών Αποστολών της ΕΕ
Επί ελληνικής προεδρίας οι τελικές αποφάσεις της ΕΕ για τον προϋπολογισμό 2028-2034
Ποια άλλα επιδόματα πληρώνονται
Τι δήλωσαν οι πολιτικοί αρχηγοί
«Δεν μας έφτανε το ριφιφί στον ΟΠΕΚΕΠΕ, φτάσαμε στο σημείο να θρηνούμε την καταστροφή ζωικού κεφαλαίου»
«Δεν τολμάει κανείς να το πει ανοιχτά ούτε από την αντιπολίτευση» ισχυρίζεται ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Η νέα ανάρτησή του για την κριτική στην Ευρωπαία Εισαγγελέα
«"Πρόχειρη" και "ανεπαρκής" η αξιολόγηση που έκανε η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία», είπε ο βουλευτής
Οι δικαιούχοι και με ποια κριτήρια δίνεται
Ποιος μπορεί να εκφράζεται υπέρ του κόμματος και της ιδεολογίας του;
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.