- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο διαπραγματευτικός μαραθώνιος της κυβέρνησης
Θα ολοκληρωθεί με τη συμμετοχή του Αλ. Τσίπρα στο φόρουμ του Νταβός 21-24/1
Σε πλήρη εξέλιξη η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους θεσμούς για το ασφαλιστικό, στο επίκεντρο πάντα η πρώτη αξιολόγηση, καθώς και η συζήτηση για το χρέος. Με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, θα συναντηθεί το βράδυ στο Παρίσι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος τη Δευτέρα θα συναντήσει στο Ελσίνκι τον Φινλανδό ομόλογό του, την Τρίτη στο Άμστερνταμ τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ και την Τετάρτη στο Βερολίνο τον Βόλφανγκ Σόιμπλε.
Από το Βερολίνο όπου συμμετείχε σε συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, ο Γιώργος Κατρούγκαλος τόνισε για τη διαπραγμάτευση στο ασφαλιστικό ότι έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε. Δεκτή από τους θεσμούς η ελληνική πρόταση για το ασφαλιστικό, τουλάχιστον όσον αφορά την ευρύτερη αρχιτεκτονική του, μετέδωσε χθες το Ρόιτερς. Με τους υπουργούς Εργασίας της Γαλλίας και της Γερμανίας θα συναντηθεί τις επόμενες ώρες στο Παρίσι ο Γιώργος Κατρούγκαλος.
Επίσημη επίσκεψη στο Βερολίνο θα πραγματοποιήσει την ερχόμενη Κυριακή ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, όπου θα συναντηθεί με το Γερμανό ομόλογο του Γιόαχιμ Γκάουκ, με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και με τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.
Η παρουσίαση των ελληνικών θέσεων θα κορυφωθεί με τη συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα στην ετήσια παγκόσμια συνάντηση των ηγετών στο Νταβός της Ελβετίας, από τις 21 έως τις 24 Ιανουαρίου, όπου ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, τη διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρτν και με το Γερμανό υπουργό Οικονομικών, Βόλφανγκ Σόιμπλε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο αντιπρόεδρος της Βουλής καταγγέλλει ότι διαγράφηκε επειδή «είπε την αλήθεια» για την ηγεσία
Ενισχύεται η ΝΔ, άνοδος και του ΠΑΣΟΚ, σταθερή η Πλεύση, καταρρέει ο ΣΥΡΙΖΑ και αυξάνεται η δυσπιστία
Ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ σκοτώθηκε την πρώτη ημέρα του πολέμου μετά από αμερικανοισραηλινό βομβαρδισμό
Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγορεί τον βουλευτή Αρκαδίας ότι υπονομεύει το κόμμα και αποφεύγει την κριτική στην κυβέρνηση
Στο Μαξίμου η εκτελεστική αντιπρόεδρος της Κομισιόν, με το επίκεντρο στους μισθούς, συλλογικές συμβάσεις και δεξιότητες
«Οι προοπτικές για την ελληνική οικονομία παραμένουν θετικές», τόνισε ο Διοικητής της ΤτΕ
Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας
Ο Δημήτρης Μέλισσας, Καθηγητής ΕΜΠ, γράφει για την προστασία του περιβάλλοντος, τον χωροταξικό σχεδιασμό και τη βιώσιμη ανάπτυξη στην εποχή της κλιματικής κρίσης.
«Να είμαστε έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα αν παραταθεί η κρίση στο Ιράν» - Η συνέντευξη του πρωθυπουργού
Η ανακοίνωση του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών
Τι ισχύει με την προσαύξηση, ποιοι τη δικαιούνται
«Η Βουλγαρία δεν είναι απλά μια φίλη χώρα, αλλά ένας εταίρος», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας
«Αν χρειαστεί, έχουμε το οπλοστάσιο να αντιμετωπίσουμε τις συνέπειες», τόνισε ο υπουργός Οικονομίας
Στόχος να διασφαλιστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα
Περιμένουν για πάνω από δύο χρόνια την απόφαση έκδοσης
Παρεμβάσεις για την κυκλοφορία, την οδική ασφάλεια και την αστυνόμευση
«Δεν εκχωρούνται έτσι τα κυριαρχικά δικαιώματα» σημείωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Τι δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους
Η απάντηση σε όσα είχε πει νωρίτερα ο πρώην πρωθυπουργός στη Βουλή
Η αναφορά στο Δόγμα «όπου φυσάει ο άνεμος»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.