- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
«Ο λαϊκισμός ή οι μεταρρυθμίσεις είναι η απάντηση στην κρίση;» (video)
«Η επόμενη μέρα για την Ισπανία θα είναι δύσκολη, γιατί το βήμα για την αλλαγή του πολιτικού συστήματος δεν ολοκληρώθηκε» εκτίμησε ο Σταύρος Θεοδωράκης, από τη Μαδρίτη, όπου βρέθηκε καλεσμένος του Άλμπερτ Ριβέρα, αρχηγού των Ciudadanos (Πολίτες).
Ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε ότι η κρίση στην Ευρώπη συμπιέζει τα παλιά κόμματα και διερωτήθη: «Ποιος θα κερδίσει, όμως; Ο λαϊκισμός ή οι μεταρρυθμίσεις;». Όπως είπε, είναι σημαντικό που οι Ciudadanos κατάφεραν να πάνε από το 3% του προηγούμενου χειμώνα στο 15%, όμως, δεν κατάφεραν να εκτοπίσουν από τις πρώτες θέσεις τις παλιές ή τις λαϊκίστικες δυνάμεις.
Μιλώντας στον 9,84 και το MEGA, αργά χθες το βράδυ, ο επικεφαλής του Ποταμιού παρουσίασε τους άξονες της πολιτικής πρότασης του Άλμπερτ Ριβέρα, όπως εκφράστηκαν την Παρασκευή, στην τελευταία προεκλογική συγκέντρωσή του στη Μαδρίτη, οι οποίοι, τηρουμένων των αναλογιών, ταυτίζονται και με τις πολιτικές προτεραιότητες του Ποταμιού.
Ως πρώτο στόχο των Ciudadanos, ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε ότι «είναι η σύγκρουση με τη διαφθορά και το κομματικό κράτος, καθώς τα παλιά κόμματα - σήμερα ο Ραχόι και πιο πριν οι Σοσιαλιστές - ευθύνονται για πολλά φαινόμενα διαφθοράς που ταλανίζουν την ισπανική κοινωνία. Ο δεύτερος στόχος είναι η ανάπτυξη της οικονομίας, η μείωση της ανεργίας αλλά και η μείωση της φορολογίας, ειδικά για τους χαμηλόμισθους. Ο τρίτος στόχος είναι η ριζική αναμόρφωση της εκπαίδευσης, έτσι ώστε τα παιδιά όλης της χώρας και όλων των εισοδημάτων να έχουν πρόσβαση σε μία ποιοτική παιδεία».
Ο Σταύρος Θεοδωράκης την Παρασκευή το βράδυ συνοδευόμενος από την Οντίν Λιναρδάτου, επικεφαλής Διεθνών Σχέσεων και ΜΜΕ του Κινήματος, συμμετείχε στην συγκέντρωση των Ciudadanos. Απαντώντας σε ισπανικά ΜΜΕ που του επεσήμαναν τις ομοιότητες των Ciudadanos με το Ποτάμι ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε ότι όντως ο κορμός των θέσεων των δύο κομμάτων υπακούει στις ίδιες αρχές: ρεαλισμός, μεταρρυθμίσεις, δημιουργία θέσεων εργασίας, στήριξη των αδυνάτων, σύγκρουση με τη διαφθορά και το κομματικό κράτος.
Λίγο πριν γίνουν γνωστά τα exit polls ο επικεφαλής του Κινήματος μίλησε και στην Μαρία Σαράφογλου στο δελτίο του Mega επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα υπήρξε ο αρνητικός πρωταγωνιστής αφού όλα τα κόμματα διαβεβαίωναν τους Ισπανούς ότι η κρίση δεν θα αντιμετωπιστεί με την ελληνική μέθοδο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τη ρητορική κατά των ελίτ στις ασαφείς οικονομικές εξαγγελίες
«Η κοινωνική πολιτική κρίνεται στην πράξη», τόνισε η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας
«Το αίτημα της πολιτικής αλλαγής μπορεί να εκφράσει και να εγγυηθεί το ΠΑΣΟΚ» σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη
«Σημασία έχει να εξηγήσεις στον κόσμο πώς θα το κάνεις», τόνισε ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας
Οι τιμές στην Αττική και τη Δυτική Μακεδονία
«Δεν θα επιτρέψουμε καμία σκιά» σημειώνει ο υπουργός Εσωτερικών
«Ενισχύονται τα έσοδα του ασφαλιστικού, ενώ προστατεύονται οι εργαζόμενοι», τονίζει η Υπουργός
Η αναφορά στις τιμές των καυσίμων
Ένας ακόμα πρότυπος χώρος ψυχαγωγίας για παιδιά και οικογένειες στην καρδιά της Αθήνας
Τα ευρήματα της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας
Ποιοι συνταξιούχοι παίρνουν πρώτοι χρήματα
« Τελικά στη ΔΕΘ τίναξα την μπάνκα στον αέρα ή ήμουν τσιφούτης;» διερωτήθηκε ο πρώην πρωθυπουργός
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Τι λέει για το κόμμα Σαμαρά και τη δική του πολιτική επιστροφή
Γιατί καθυστερούν οι τελικές αποφάσεις
Tη θέση ότι δεν υπάρχει μία ενιαία πολιτική τάση που οδηγεί ολόκληρη την Ευρώπη προς τα άκρα, διατύπωσε ο υπουργός Επικρατείας
«Έκτοτε όποτε στριμώχνω κάποιον, μου πετάνε και για τα νανογιλέκα για να με ακυρώσουν» σημείωσε ο υπουργός Υγείας
«Η Ελλάδα έχει ανακτήσει την εμπιστοσύνη των διεθνών αγορών» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Ο πρωθυπουργός συζήτησε με Έλληνες ιδρυτές εταιρειών ΤΝ και τεχνολογίας
Ένας στους δύο πολίτες εκφράζει φόβο για θερμό επεισόδιο με την Τουρκία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.