Πολιτικη & Οικονομια

Στην Ισπανία ο Θεοδωράκης για να στηρίξει τους Ciudadanos (video)

Τι δήλωσε σε απευθείας σύνδεση από τη Μαδρίτη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
315709-623117.jpg
ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ

Στη Μαδρίτη, όπου παρακολουθεί την έκβαση της εκλογικής αναμέτρησης... εκ των έσω -και συγκεκριμένα από το «στρατηγείο» των Ciudadanos (Πολίτες)- βρίσκεται ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Mega λίγη ώρα πριν την ανακοίνωση των πρώτων exit polls, ο κ. Θεοδωράκης μίλησε για μια «πολύ ενδιαφέρουσα μάχη» και μετέφερε την επικρατούσα εκτίμηση ότι τα παλαιά κόμματα, το λαϊκό και το σοσιαλιστικό, «δεν θα έχουν πρωτοκαθεδρία», με την έννοια ότι δεν θα μπορούν να σχηματίσουν αυτοδύναμες κυβερνήσεις, αλλά θα χρειαστούν τη συνεργασία των νέων κομμάτων.

Δίνοντας κάποιες πληροφορίες εν όψει της ανακοίνωσης των exit polls, ο κ. Θεοδωράκης είπε πως σχεδόν βέβαιη προβάλλει η πρώτη θέση για τον Μαριάνο Ραχόι και πως είναι αρκετά πιθανό τη δεύτερη θέση να αποσπάσουν οι Podemos, ενώ μάχη για την τρίτη θέση δίνουν οι Σοσιαλιστές και οι Ciudadanos.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης χαρακτήρισε τους Ciudadanos αδελφό κίνημα με το Ποτάμι και τον ηγέτη τους Άλμπερτ Ριβέρα ως έναν «ευρωπαϊστή, ρεαλιστή άνθρωπο του κέντρου» και αναφέρθηκε στην ταχεία άνοδο που καταγράφουν τα ποσοστά του κόμματος των Πολιτών τους τελευταίους μήνες.

Όπως είπε ο κ. Θεοδωράκης, πολλοί στην Ισπανία μιλούν για την Ελλάδα ως «ένα πείραμα που δεν πρέπει να ξανασυμβεί» , επισημαίνοντας ότι ακόμη και οι Podemos, η ριζοσπαστική αριστερά του Πάμπλο Ιγκλέσιας, έχουν αλλάξει εδώ και τρεις μήνες τη φρασεολογία τους και είναι πιο ευρωπαϊστές, κρατώντας αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και την πολιτική που ακολούθησε. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ