- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
«Εισβολή» οικονομικών εισαγγελέων στα γραφεία της UBS στην Ελλάδα
Ταυτοποιήθηκαν τουλάχιστον 200 μεγαλοκαταθέτες
Εξελίξεις σε δικαστικό επίπεδο δρομολογεί η αιφνιδιαστική έρευνα εισαγγελέων στα γραφεία της UBS στην Αθήνα το βράδυ της Παρασκευής.
Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οι εισαγγελείς ταυτοποίησαν τουλάχιστον 200 πρόσωπα με μεγάλες καταθέσεις. Η αιφνιδιαστική εισβολή έγινε στο πλαίσιο έρευνας για την αποκαλούμενη «λίστα Ρηνανίας –Βεσταφαλίας».
Οι εισαγγελικοί λειτουργοί, κατά τις ίδιες πληροφορίες, σήκωσαν σκληρούς δίσκους υπολογιστών και τα αρχεία τόσο από το υποκατάστημα όσο και από το γραφείο κορυφαίου μπρόκερ που συνεργάζεται με αυτή.
Κατάφεραν ήδη να ταυτοποιήσουν σχεδόν 200 καταθέτες, με τη μικρότερη κατάθεση να φτάνει το 1,5 εκατ. και τη μεγαλύτερη τα 12 εκατομμύρια.
Η εντολή δόθηκε από τον οικονομικό εισαγγελέα, Παναγιώτη Αθανασίου. Την έφοδο έκαναν οι εισαγγελείς Γιάννης Δραγάτσης, Ελένη Τουλουπάκη και Χ. Ντζούρας.
Αξιοσημείωτο είναι ότι όταν δεν έβρισκαν ποσά στους λογαριασμούς, τους αντιπαρέβαλλαν με αριθμούς λογαριασμών στη λίστας Βεστφαλίας- Ρηνανίας και τότε τους έβρισκαν και τους ταυτοποιούσαν.
Μάλιστα τα στοιχεία που πήραν οι Εισαγγελείς χαρακτηρίζονται «εξαιρετικού ενδιαφέροντος», καθώς ανοίγουν πλήρως την έρευνα για την υπόθεση. Το αμέσως επόμενο βήμα των εισαγγελέων θα είναι η αποστολή σημειωμάτων προς τους ενδιαφερόμενους καταθέτες, ώστε να σπεύσουν να καταβάλουν τις πληρωμές προς το Δημόσιο πριν κινηθεί εναντίον τους ποινική διαδικασία προκειμένου να πετύχουν ευνοϊκή μεταχείριση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Διέξοδος σε πολίτες που παραμένουν εγκλωβισμένοι σε χρονοβόρες δικαστικές διενέξεις
Νέα μέτρα για SLAPP – Στο τραπέζι και η ταυτοποίηση χρηστών για περιορισμό της τοξικότητας
Επισημαίνει ότι η παραγωγικότητα δεν αυξάνεται με μια νομοθετική πρωτοβουλία για λιγότερες ώρες
Το κόμμα θέτει ερωτήματα προς όσους –όπως αναφέρει– στήριξαν τις μνημονιακές πολιτικές
Η απόφαση ελήφθη στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Οκτακομματική Βουλή και 53% υπέρ συνεργασιών
Κάθε διοργάνωση μεταφράζεται σε πολλαπλασιαστικό όφελος για την αγορά
Οι βασικοί άξονες της Έκθεσης και οι δηλώσεις του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ
«Το επιτελικό κράτος αφορά την εκτελεστική εξουσία»
Σημαντικό βήμα για την απλοποίηση τριών νομοθετικών πράξεων
Οι Βέλγοι στρέφονται σε κοντινούς προορισμούς, με την Ελλάδα στη πεντάδα
Το ρίσκο για την Ελλάδα είναι απείρως μεγαλύτερο από ότι για την Τουρκία
Ο υπουργός Υγείας ενημερώθηκε για το παρασκήνιο της παιδιάτρου που «λύγισε» στα social media
«Από αναβολή σε αναβολή» - Η υπόθεση εκκρεμεί από το 2021
Δικαστικές εξελίξεις, αντιδράσεις και επιπτώσεις στο πολιτικό σκηνικό ενόψει εκλογικού κύκλου
Μια προσέγγιση στις πολλαπλές ερμηνείες του δυτικού πολιτισμού και στις αντιφάσεις που τον συνοδεύουν
Πολιτική αντιπαράθεση και σκάνδαλα στο εσωτερικό, την ώρα που η χώρα ενισχύει τη γεωπολιτική και οικονομική της θέση στο εξωτερικό
Ποια ποσά κερδίζουν οι τυχεροί;
«Μείωση των ωρών, χωρίς μείωση μισθού - Προτεραιότητα η νέα γενιά» - Η ανάρτηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.